Aktuelt

– Det er komplett kaos for å få tak i plass

Mangel på parkeringsplasser på UiA er til frustrasjon og engasjerer mange. Men flere plasser blir det ikke. 77 bilister er bøtelagt på campus de to siste månedene!

Publisert:
  • Ida Søreng
Enkelte studenter tar sjansen på å parkere utenfor oppmerkede parkeringsplasser. Foto: Ida Søreng.

Vi spurte våre lesere på Facebook hva de mener om parkeringsmulighetene på UiA, og fikk respons fra flere engasjerte studenter. Én av dem er jusstudent Atle Eika.

– En ting er i hvert fall helt klart, det er for få plasser å parkere på ved denne institusjonen. Hver eneste morgen er det komplett kaos for å få tak i plass, sier han.

Hver eneste morgen er det komplett kaos for å få tak i plass

Hva synes du om parkeringen på UiA? Si din mening i debattfeltet!

Bryr seg ikke om bøter

Fra 30. august til 30. oktober skrev Kristiansand Parkeringsselskap ut 77 bøter for feilparkeringer på campus. Eika har fått inntrykk av at studentene bryr seg mindre om å få bot.

– Folk parkerer i grøftene langs parkeringsplassen, og bak på plenen. Det er jo utenfor oppmerkede plasser, sier han.

– Det virker som at folk driter litt i om de får bot.

På to måneder er 77 personer bøtelagt for ulovlig parkering på UiA. Foto: Scanpix. På to måneder er 77 personer bøtelagt for ulovlig parkering på UiA. Foto: Scanpix.

Kaos på parkeringsplassen

Eika bor i studentblokkene bak universitetet og lar derfor bilen stå, men ser stadig vekk hvor kaotisk det er på parkeringsplassene.

– UiA har over tid vokst seg større og større, men det virker ikke som om de tar dette inn over seg. Jeg tror løsningen enten er å få folk til å ta bussen, eller å bygge flere parkeringsplasser, foreslår han.

Atle Eika tror den beste løsningen på parkeringsproblemene på UiA er å få studentene til å ta bussen. - Da må det gjøres noe med prisen på busskort, sier han. Atle Eika tror den beste løsningen på parkeringsproblemene på UiA er å få studentene til å ta bussen. – Da må det gjøres noe med prisen på busskort, sier han.

Ikke flere parkeringsplasser

Kommunikasjonsdirektøren i UiA, Paal Pedersen, er klar over problemet med parkeringsplassene, men forteller at det ikke jobbes med å få til flere plasser.

Pressebilde Kommunikasjonsdirektør Paal Pedersen. Foto: Pressebilde

– Når man har gratis parkering vil man aldri kunne ha nok parkeringsplasser. Vi har i overkant av 900 plasser, og er samtidig cirka 10.000 ansatte, studenter og de som er i Kunnskapsparken. Forholder er da cirka én til ti.

– Er det nok?

– Vi har ikke planer om å øke. Det har heller ikke vært aktuelt per dags dato å innføre parkeringsavgift. Vi har planer om nye bygg, og da vil det bli innskrenkinger i parkeringsplasser. Da vil det eventuelt bli parkering i kjelleren, og avgift.

Har du fått bot på UiA? Fortell din historie i kommentarfeltet eller på Facebook-siten vår!

Parkeringsavgift eller buss

Blant av forslagene som kom på Facebook var å innføre parkeringsavgift. Eika håper det blir siste utvei, og at det i så fall gjelder ansatte så vel som studentene.

Han tror det beste tiltaket er å få folk til å ta bussen.

– Da må det gjøres noe med prisen på busskort for studenter. Dette er per i dag alt for dyrt.

– Uavhengig av hva UiA foretar seg må de uansett ta inn over seg at skolen vil vokse.

LES OGSÅ: Krever billigere buss for unge

Fokus på sykkel og buss

I stedet for å få et bedre parkeringstilbud fokuserer UiA på sykkel og buss. De har bygget flere sykkelplasser, nytt sykkelskur, og til jul skal det også stå klart et låsbart sykkelhus hvor studentene kan låse inn syklene. Og busstoppene skal forbedres.

– Det ligger inne en reguleringsplan nå hvor det skal etableres et reguleringsknutepunkt, som vil si at bussene kan stoppe og stå lengre. Og så jobbes det med at ikke alle bussene skal gå gjennom byen slik det er i dag. Vi har jevnlige møter med AKT for å bedre frekvensen, som igjen vil gi økt bruk.

LES OGSÅ: Er bussen for dyr?

Foto: Ida Søreng Det kan se ut som at ikke alle bryr seg om å få bot. Foto: Ida Søreng

Ruben Haugland, leder i Studentorganisasjonen i Agder (STA), er også klar over at studentene parkerer utenfor parkeringsplassene, og dermed risikerer å få en smekk på pungen.

– De gangene det er kontroll her ser jeg at det er mange som har fått bot.

– Bryr studentene seg om de får bot?

– Det har jeg begynt å lure på. Er det noen som ikke har penger, så er det jo de. Men jeg ser at det ofte er de samme bilene som feilparkerer, sier han.

Hva synes du om parkeringen på UiA? Si din mening i debattfeltet!

Publisert:
  1. Parkering

– Folk er desperate og setter fra seg bilen hvor som helst

Parkeringsproblemene på UiA fortsetter. Nå har flere begynt å parkere ulovlig på gressplener rundt campus.

Publisert: