Fortsatt ledige studieplasser ved UiS og BI

Angrer du på at du ikke søkte om studieplass? Det er fortsatt muligheter for deg som vil studere til høsten, men valgene er begrenset.

Publisert:
Bedre sent enn aldri! Det finnes fortsatt studiemuligheter på høgskolene i distriktet.

Det er under en uke til fadderuka. Mange spente og ferske studenter kjenner igjen på følelsen av å snart ha «første skoledag».

Selv om du gikk glipp av søknadsfristen til høyere utdanning 15. april og studiestart nærmer seg med stormskritt, finnes det likevel håp for deg som har lyst på tittelen som student til høsten.

Følg Byas.no på Instagram!

Lokale opptak

Via Samordna opptak kan du få en oversikt over hvilke utdanningsinstitusjoner som fortsatt har ledige studieplasser.

Ved UiS er alle grunnutdanninger, altså bachelorporgrammene, fylt opp. Du kan likevel få studieplass gjennom det lokale opptaket.

– Studietilbudene som er tilgjengelig gjennom det lokale opptaket er toårige masterprogrammer, i tillegg til PPU-utdanninger og fordypningsprogrammer, forteller kommunikasjonsrådgiver ved Universitetet i Stavanger (UiS), Susanna King.

Den eneste haken er at disse utdanningene krever at du oppfyller visse forhåndskrav. Vurderer du for eksempel å ta en master, så er du nødt til å ha en bachelorgrad fra før.

Seks studieprogram hos VID

VID vitenskapelige høgskole har studiesteder både i Sandnes og Stavanger.

LES OGSÅ:

Her er situasjonen den samme som ved UiS: Bachelorutdanningene er fulle, men det finnes muligheter for deg som ønsker å ta en master- eller videreutdanning.

Totalt er det seks studieprogram som har ledige studieplasser ved VID.

Alt er ledig ved BI

Søknadsfristen for å søke om studieplass til de fleste universiteter og høgskoler går ut den 15. april, men ved BI er ikke fristen før 1. september.

Du har faktisk tre uker på deg til å bestemme deg for hva du skal studere, og det er fortsatt flere ledige studieplasser igjen.

– Vi har ledige plasser på alle studiene vi tilbyr i Stavanger, forteller markedsansvarlig for BI i Stavanger, Frida L. Gloppen til Byas.

Publisert:

Vil du studere til høsten likevel? Her er det fortsatt ledige studieplasser

Det er fortsatt muligheter for deg som vil studere til høsten, men valgene er begrenset.

Oppdatert: