Har forberedt seg til «Handelens dag» i seks måneder

Torsdag klokka 7 åpner butikkene i Kvadraturen dørene for alle shoppeglade folk. Butikkenes «julaften» har enkelte forberedt seg til i et halvt år!

Publisert:
Assisterende butikksjef Daniel Klausen og ekstrahjelp Lars Magnus Haukedal på Carlings tror det blir nok å gjøre på "Handelens dag" til torsdag.

I fjor var køen på over 50 meter utenfor butikken allerede klokken 07.00, så vi håper selvfølgelig på like mye trøkk i år, sier Ole Petter Berglund.

Han jobber som butikksjef på Intersport og forteller om over seks måneders planleggingstid før «Handelens dag».

Butikksjef på Intersport Ole Petter Berglund Det er mange esker som skal flyttes på før Intersport åpner dørene torsdag morgen.

Bygger om butikken

– I månedene før jobber vi mye med leverandører og planlegging av salgsvarer, mens vi de neste dagene må få på plass alt det praktiske, som for eksempel ombygging av butikken. Det er mye jobb, men er verdt det når vi på en enkelt dag kan få like stor omsetning som en hel måned, sier Berglund.

Avdelingsleder John Silwer Bekke, selgere Jan Birger Johansen og Kjetil Torjesen på Jernia Avdelingsleder John Silwer Bekke og selgerne Jan Birger Johansen og Kjetil Torjesen på Jernia er optimister før årets mest hektiske dag på jobb.

Over 50 ansatte på jobb

På Jernia i Lillemarkens er det også mye som må være på stell til den hektiske dagen.

- LES OGSÅ: Handelens dag: Bloggernes shoppingtips

- LES OGSÅ: KRSby på byen: Handelens dag 2014

- LES OGSÅ: Handelens dag 2014: Trosset regnet for å shoppe

– Det blir jobbing til midnatt kvelden før, og jeg må være her i butikken allerede 05.00 på selve dagen. Vi kommer til å være totalt 50 ansatte på jobb i løpet av dagen, det blir til og med noen ansatte som kun skal jobbe med å pakke posene for kundene, sier en stolt avdelingslederJohn Silwer Bekke.

Assisterende butikksjef Daniel Klausen og ekstrahjelp Lars Magnus Haukedal på Carlings Assisterende butikksjef på Carlings, Daniel Klausen, får ekstra bemanning helt fra Stavanger til å hjelpe til på torsdag. Her med ekstrahjelp Lars Magnus Haukedal.

Forventer tidoblet omsetning

Også på Carlings ser de ansatte fram til en travel dag.

– Med en omsetning som er nesten tidoblet fra en vanlig dag, blir det selvfølgelig mye å gjøre. Hektisk, men veldig moro, sier Daniel Klausen som er assisterende butikksjef.

Han forteller at Carlings allerede har et stort sommersalg, men utelukker ikke at det plutselig dukker opp noen ekstra godbiter på «Handelens dag».

- LES OGSÅ: Handelens dag: Bloggernes shoppingtips

- LES OGSÅ: KRSby på byen: Handelens dag 2014

- LES OGSÅ: Handelens dag 2014: Trosset regnet for å shoppe

Viktig tradisjon

Harald Andersen, daglig leder i Kvadraturforeningen, sier at årets store shopping-dag blir viktig.

– «Handelens dag» er en tradisjon som har vart i mange tiår her i Kvadraturen. Det er en viktig dag for butikkene som får sjansen til å oppnå en fantastisk omsetning, og en viktig dag for kundene som vil få sjansen til å få med seg unike tilbud.

For at dagen skal bli best mulig håper Andersen at værgudene spiller på lag.

– Vi håper på sånn passe fint vær slik at gatene blir fulle av folk. Det må ikke være så varmt at folk stikker i båt, men det må heller ikke regne. Til nå ser værmeldingen veldig bra ut, så vi håper på en perfekt dag, avslutter Andersen.

Publisert:

Handelens dag: Kø, men ikke kaos

Markens begynte å fylles med folk fra sjutiden, men det store salgskaoset slo ikke til fra starten i år.

Oppdatert: