Inge Anda tar over lokalene etter Le Café Francais i Østervåg: – Dette blir byens beste kafé!
«Sjå Inge» åpner dørene i mai.
Kafeen Le Café Francais i Østervåg gikk konkurs i september i fjor. Da hadde den vært stengt en god stund allerede, etter en politiaksjon tidligere den sommeren.
Kafeen hadde ikke serveringsbevilling, og det skal i tillegg ha vært ansatte på stedet som ikke hadde oppholdstillatelse.
Siden september har lokalet stått tomt og vinduene vært tildekket av brunt papir.
Men nå skal snart det brune papiret bort og lyset inn, for det er nemlig noen nye som flytter inn i Østervåg 30!
I mai åpner kokk og konditor Inge Anda kafé og konditori. Det skal hete «Sjå Inge», og blir byens beste, ifølge Inge sjøl.
– Ja, dette blir byens beste kafé! My dream come true - tenk å få lov til å åpne noe i det fineste lokalet jeg har sett på mange år. Inne blir det fantastisk. Og tenk - om sommeren kan jeg sette ut bord!
- Følg Byas.no på Facebook!
- Få tilgang til gode rabatter og fordeler i Stavanger og Sandnes - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!
– Kunne ikke bedt om bedre
Flere butikker i Østervåg har måttet stenge dørene på nyåret. [Princess, Stoff & Design](http://www.byas.no/article/to-butikker-i-ostervag-legger-ned-5885c4d4c40fa775008b59f8) og Tommy Hilfiger har alle lagt ned og Benetton har opphørssalg.
Heldigvis er det også folk som satser. Både [«fair fashion»-butikken Mido](http://www.byas.no/article/snart-apner-denne-fair-fashion-butikken-dorene-i-ostervag-587ddfda8d58ee75008b4785) og klesbutikken Mantelen har dukket opp i gata etter nyttår.
Anda er ikke veldig redd. Han tror at så lenge produktet er bra nok, så kommer folk.
– Denne gata har enorm kundestrøm, jeg kunne ikke bedt om bedre. Jeg syns dette er et fantastisk område, og jeg tror ikke på dem som sier at det går dårlig med byen - det er mange som satser.
Ingen lavkarbo her i gården
Anda har vært i matbransjen i 25 år. Han startet karrieren på Jans Mat & Vinhus, før han overtok jobben som kjøkkensjef etter Charles Tjessem på Mortepumpen på Hotell Atlantic.
Siden startet han opp restaurantene «Chez Inge» på Skagen og «Villa Inge» ved Breiavatnet. Inge er altså en gjenganger når han velger navn.
– Han som skal hjelpe meg med reklame og logo ville ikke at kafeen skulle hete «Sjå Inge». Men det vil jeg!
– Hva er konseptet hos «Sjå Inge»?
– Det er veldig vanskelig å definere, syns jeg, sier han og ler.
– Det blir sjokoladeutsalg fra egen sjokoladekolleksjon, mikrobakeri gjennom hele dagen, syndige kaker og desserter, lunsjmeny, supper og varme retter. Det blir god mat!
– Blir det noe glutenfritt? spør plutselig en nysgjerrig dame som bryter inn i intervjuet.
– Ja, det blir både glutenfritt og laktosefritt - for sånn er verden blitt. Men lavkarbo, dét blir det ikke her, svarer kokken.
* Derfor er det så mange butikker som går konkurs akkurat nå
Mye som gjenstår
Kafeen vil til vanlig holde åpent til 18. På kveldstid vil det være rom for lukkede selskap og matkurs. Endringer kan komme underveis, men han starter i hvert fall sånn.
Hold av datoen: Tirsdag 2. mai klokken 11 åpner dørene sjå Inges «Sjå Inge».
To og en halv måned før åpningsfest er det en god del som gjenstår.
– Det er mye som skal på plass før den tid, men det jobbes doble skift om nødvendig!