Sandnes-bakeri har åpnet dørene i Stavanger

Etter åtte år i Sandnes, har Midtøsten Bakeri kommet til Stavanger. Daglig leder og eier Rizan Ubdo håper det blir en av flere åpninger.

Publisert:
I Sakkis gamle lokaler i Pedersbakken, har Midtøsten Bakeri åpnet bakeriutsalg.

Sakkis gamle lokaler i Pedersbakken har stått tomt siden t-skjorte-butikken ga seg for noen måneder siden. Men for ikke så altfor lenge siden, kom det opp en plakat hvor det sto Midtøsten Bakeri.

Fredag åpnet bakeriutsalget, og daglig leder og eier Rizan Ubdo forteller at det var kø ut døra.

– Flere kunder har spurt oss om å komme til Stavanger, forteller han.

Bakeriutsalget, som spesialiserer seg på brød og søtsaker fra Midtøsten, åpnet først i Sandnes i slutten av 2010. De lager mest søtsaker fra Syria og Libanon, men også fra Tyrkia, Pakistan og de arabiske landene. I Sandnes går bakeriet under navnet Midtøsten Brød.

Følg Byas.no på Instagram!

Rizan Ubdo har drevet Midtøsten Bakeri siden starten. Før bakte han også. Det blir det ikke så mye tid til lenger.

Tung start

Ubdo forteller at starten var tung. Det var vanskelig å få tak i de riktige ingrediensene. Hverken melet eller margarinen de trengte, var å oppdrive i Norge.

Nå kan det se ut til at søtsaker fra Midtøsten er bra business.

I 2013 var omsetningen på 500.000 kroner. I 2016 omsatte selskapet Midtøsten Brød AS for 2,5 millioner. Fjoråret ble en braksuksess, da steg omsetningen opp til hele 4,45 millioner kroner, ifølge Proff.no.

På spørsmål om å beskrive søtsakene, sliter Ubdo. Han forteller at de er søte, og at de kan spises sammen med morgenkaffen.

– Men det er vanskelig å beskrive smaken, sier han.

– Populær i Sandnes

Han forteller at flesteparten av kundene er fra Midtøsten, og at spesielt syrere kommer innom.

– Jeg vil at de skal ha det greit her, at de skal kjenne på at de ikke mangler for mange ting. De får det som i Syria med søtsaker, sier han.

Til tross for at butikken ikke ligger midt i smørøyet, tror han at det vil gå greit med omsetningen.

– Vi er populære i miljøet. De som kommer fra Midtøsten, kjenner oss. Nå håper vi at nordmenn også vil oppdage oss, sier han.

LES OGSÅ:

LES MER:

Dominos åpner snart på Fiskepiren

LES MER:

Slik blir Gladmat-festivalen

Muligheter for enda flere utsalg

Lokalet i Pedersbakken er nå pusset opp for en halv million. Han forteller at dersom det går bra i Stavanger, er det ikke umulig at bakeriet åpner flere steder.

– Det kan godt hende at vi blir en kjede, sier han.

Publisert:

Bakeri i Stavanger sentrum er konkurs

Meldte oppbud i Stavanger tingrett onsdag.

Oppdatert: