Rekordsommer ga rekordsalg for streetfood

Chef Kimmis stengte dørene søndag forrige uke, og legger bak seg et rekordresultat fra årets sesong. – Det har vært reine julekvelden, forteller streetfood-kokken.

Oppdatert:
  • Haakon Dueland
Kim André Flaten i matvogna på Gravane.

KRISTIANSAND: «Foodtrucks» er blitt et vanlig syn rundt omkring de siste årene. I Kristiansand har matvognene vært synlige både på torvet, markens og Gravane i sommer.

Chef Kimmis, eller Kim André Flaten som han egentlig heter, åpnet sin egen i fjor sommer. I år kan han vise til gode resultater.

– Det er ikke langt unna en million i omsetning bare siden mai i år, smiler Flaten.

Det er rundt 6000 hamburgere og 2500 pølser, skal vi tro kokken!

Mellom 5500–6000 hamburgere ble solgt i løpet av årets sesong.

– Rene julekvelden

Streetfood-kokken tror det er flere grunner til årets resultat. Foruten at finværet kom tidlig, peker Flaten på fotballfesten som fant sted på Gravane. Bare et kort steinkast unna matvogna.

– Det var reine julekvelden for meg. De hadde jo matservering inne på området også, men det var veldig mange som tok turen ut for å kjøpe mat likevel, forteller Flaten.

Markus Emil Andersen startet opp for første gang i år, med matvogna Markus Tacos. Han forteller også om gode tall.

– Det har gått over all forventning! Vi fikk den siste plassen i Gravane, og det har gitt utrolig gode tall, forteller Andersen.

Han forteller også om gode tider som følge av fotballfesten.

– Folk kom veldig ofte i pausene for å få seg litt skikkelig mat. Inne på området hadde de bare frossenmat som var varmet. Jeg tror det ble en stopper for mange, og det kunne vært bedre om de fikk ta det med inn, mener Andersen.

I tillegg var take-Away-leverandøren Nibbler også med fra starten av årets sesong, og har i seg selv vært til stor hjelp for Chef Kimmis.

– Det kommer inn bestillinger jevnlig. Av og til står det to-tre biler fra Nibbler og venter på å kjøre ut bestillinger herfra. Det er kjempegøy, smiler Flaten.

Flaten ønsker å skille seg ut fra vanlige pølseboder. Du får ikke kjøpt wienerpølser her. Signatur hotdog med taffelsticks, syltet rødløk og chipotle-dressing er blant bestselgerne hos streetfood-kokken.

Trofaste kunder

Chef Kimmis gleder seg også over mange trofaste kunder.

– Jeg har utrolig mange trofaste kunder. Jeg ser for eksempel mange navn som går igjen på bestillingene som kommer inn fra Nibbler. Og det er veldig gøy! Jeg har også fått spørsmål om å levere hamburgere til bryllup, ler han.

Andersen i Markus Tacos satser på å stå på Torvet i tiden framover, og håper han får komme tilbake til fast plass på Gravane.

– Jeg vil ha det til en mellomting på Torvet. Så kommer jeg til å ta oppdrag på arrangementer og festivaler, så håper jeg at jeg får plass på Gravane til sesongstart i mai igjen, opplyser Andersen.

Siste åpningsdag denne sesongen er søndag 23. september hos Chef Kimmis, men han forsikrer om at han er tilbake til våren. Markus Tacos har åpent til siste helgen i september.

Markus Emil Andersen foran matvogna «Markus Tacos»
Publisert:
Oppdatert:

Her er de nominerte til #byasbeste takeaway!

Dere har nominert favorittene deres og nå er de 10. mest populære takeaway-stedene plukket ut. Stem på din favoritt i bunnen av saken!

Oppdatert: