Aktuelt

Salikatt Bryggeri får åpne bryggeriutsalg

Skal selge øl ut av eget bryggeri.

Publisert:
  • Ingebjørg Iversen

Salikatt Bryggeri drives for øyeblikket av Bjarte Halvorsen og Aleksander Idland. Tonje Halvorsen er også med, men er i barselpermisjon. FOTO: Ingebjørg Iversen

Fredag 12. oktober fikk Salikatt Bryggeri godkjent søknaden sin om bryggeriutsalg.

– Det føles veldig bra, sier daglig leder og «potet» Bjarte Halvorsen.

Flere har spurt ham om de kan kjøpe øl fra bryggeriet på Åsen. Før jul kan han snart svare ja på det spørsmålet.

Han ønsker å vise frem bryggeriet, og utsalget vil derfor bli rigget slik at man kan se både råvarer og tanker. Stilen blir «rustikk», sier Halvorsen. De planlegger å investerer rundt 50.000 kroner i utsalget.

  • Lervig fikk sitt ølutsalg i fjor: – Det er cheesy å si det, men vi vil gi tilbake til Stavanger

Følg Byas.no på Instagram!

Går riktig vei

Salikatt Bryggeri startet opp i 2015. De gikk i minus både i 2015 og 2016, før de gikk 24.000 i overskudd i 2017 (tall fra proff.no). Eller i null, som Halvorsen sier.

– Kan dere leve av bryggeriet?

– Ikke ennå. Vi er på rett vei, vi produserer flere liter for hvert år som går, men det blir noen voksesmerter når man finansierer veksten selv.

Salikatt har i løpet av sin tre år lange levetid produsert flere forskjellige øl. Noen er faste, andre finnes det bare en «batch» av. FOTO: Ingebjørg Iversen

– Lidenskapsprosjekt

Halvorsen, som startet bryggeriet sammen med kona Tonje, har ingen ambisjoner om å bli rik av bryggeriet. Han kaller det et lidenskapsprosjekt.

Målet er å ha tre-fire faste ansatte, eller som Halvorsen sier: Å ta ferie uten at driften stopper opp.

Nylig har også Aleksander Idland kommet inn i stallen. Han har drevet med hjemmebrygg selv, og skal bli «potet», sånn som Halvorsen.

– Det er mye å lære, sier han.

Produserer mellom 45 og 50 000 liter i året

Da Salikatt Bryggeri ble etablert, var målet å produsere 30.000 liter øl. I år produserer bryggeriet mellom 45 og 50.000 liter øl. Neste år kan det bli enda mer.

De har derimot ikke mål om å produsere på nivå med Lervig - som produserer over en million liter i året.

– For oss er det viktigere å være med i konkurransen om å bli verdens beste bryggeri, sier Halvorsen.

Det er ikke bare-bare når ølet foreløpig kun selges i Norge.

– Vi har ikke helt den kapasiteten ennå, sier Halvorsen.

Publisert:
  1. Øl
  2. Bryggerier
  3. Åsen
  4. Norge
  5. Ølbrygging

Salikatt flyttet for å vokse, så kom koronakrisen og en bønn til kommunen

Midt under flytteprosessen ble halvparten av inntektsgrunnlaget ble borte. Heldigvis kunne Salikatt i det minste selge ølet sitt selv. Eller?

Publisert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Bli med inn i Stavangers fire bryggerier
    2 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Lokalt bryggeri oppfordrer til boikott av vinmonopol
    2 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Nå kan du få Lervig på døra: – Det er motiverende og gir oss håp
    1 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Nå får Jåttå Gårdsbryggeri eget bryggeriutsalg
    2 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Her er årets lokale juleøl og julebrus
    3 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Lervig bygger pub og bryggeri på Eiganes med plass til 160 gjester
    12 MÅNEDER SIDEN