Aktuelt

– Jeg ble fortalt at Kristiansand er den varmeste delen av Norge

165 nye studenter fra ulike deler av verden samlet seg på UiA for omvisning fredag. Men hva synes de om Kristiansand?

Oppdatert:
 • Damares Stenbakk
Avoid Masiraha fra Zimbabwe, Zuhoor Al-Balushi fra Oman i Midtøsten, og Lijuan Yuan fra Kina gleder seg til å studere i Kristiansand. Alle foto: Damares Stenbakk

Det var flere nysgjerrige og internasjonale studenter, som fikk en omvisning rundt Campus av fadderne i ESN (Erasmus Student Network) Agder. En av de ivrigste var Zuhoor Al-Balushi, som allerede på flyturen falt pladask for Norge.

– Det var helt fantastisk da jeg satt på flyet og så fjellene. Jeg tenkte at jeg ikke ville studere, men heller oppleve landet, sier Zuhoor Al-Balushi.

Nordmenn er beskjedne

Andre synes temperaturforskjellen var et kultursjokk.

LES MER:

I høst får du rekordlav rente i Lånekassen

Avoid Masiraha fra Zimbabwe, Zuhoor Al-Balushi fra Oman i Midtøsten, og Lijuan Yuan fra Kina gleder seg til å studere i Kristiansand. Alle foto: Damares Stenbakk Avoid Masiraha fra Zimbabwe, Zuhoor Al-Balushi fra Oman i Midtøsten, og Lijuan Yuan fra Kina har allerede falt pladask for Norge.

– For meg er dette et vakkert, men kaldt land. Å komme fra Afrika til Norge byr på store temperaturforskjeller, og solen går ned mye fortere her, forklarer Avoid Masiraha.

– Jeg ble fortalt at dette er den varmeste delen av Norge, så du er heldig at du endte opp her, bryter Zuhoor inn med en humoristisk tone.

– Hva er deres førsteinntrykk av nordmenn hittil, da?

– Jeg synes at de er litt reserverte sammenlignet med der jeg kommer fra. Sitter man på et tog her, skal man ikke snakke med noen. Men nordmenn er fine folk, forteller Avoid Masiraha smilende.

– Enig! Da jeg gikk ut i dag til morningen så jeg bare et par mennesker som var ute, men i Kina er det alltid utrolig mange mennesker rundt deg. Det var en rar opplevelse, Lijuan Yuan og ler.

LES MER:

Her er programmet for årets fadderuke

Studentene får en omvisning av campus og omegn av ESN-faddere kalt "Buddy's". Studentene får en omvisning av campus og omegn av ESN-faddere kalt «Buddy’s».

Vil oppleve ny kultur

Valget falt på Kristiansand fordi studentene ønsket å oppleve en ny kultur og natur. Zuhoor skal ta internasjonale studier og politikk, hun ville derfor studere i et land i Europa med monarki.

– Mitt hovedfag jeg skal ta her er politikk, og jeg valgte Norge fordi de har et annerledes perspektiv på ting. Jeg ønsket å utfordre meg selv med et nytt språk og lære om politikk på en helt annerledes måte i et monarki, forklarer Al-Balushi.

Lijuan nikker enig. Hun skal ta markedsføring og ønsket å oppleve Europa etter å bodd i USA.

– Jeg ønsket å oppleve noe helt annerledes. Jeg studerte faktisk i USA i tre år, men nå ville jeg til Europa for å lære meg noe nytt.

LES MER:

Studentene er blakkest, men sløser mest

Avoid Avoid (t.h) liker å bli kjent med nye mennesker fra andre kulturer. Dette mener han kommer godt med til masteren sin i global utvikling.

Masiraha studere master i global utvikling og ville være i et land med stor velferd, i tillegg til å skaffe seg nytt bekjentskap.

– Miljøet og kulturen her er helt annerledes fra Zimbabwe. Jeg ønsker å treffe nyte mennesker og oppleve ny teknologi fra et velutviklet land, forteller han.

– Kristiansand er ettertraktet

President i ESN Agder, Kathrine Skagestad, er svært fornøyd med at over hundre internasjonale studenter har valgt å studere ved Universitetet i Agder.

LES MER:

Nye bussruter mandag: – Bedre busstilbud der mange reiser

Kathrine Skagestad, president i ESN Agder. Kathrine Skagestad, president i ESN Agder, mener Kristiansand har godt av internasjonale studenter.

– Det viser at Norge og Kristiansand er ettertraktet. Dette er positivt både for internasjonale og norske studenter. Norske studenter åpner seg mer. Vi ser også at de som blir faddere for de internasjonale studentene vil ofte gjøre det igjen, avslutter hun.

LES MER:

Leie bolig? 9 tips for å unngå svindel

Publisert:
Oppdatert:
 1. Kina
 2. Oman
 3. Zimbabwe

Rådene til deg som skal studere i utlandet: – Drit i nordmenn

Studier i Australia, USA eller Frankrike? Uansett hvor du skal: Her er de beste rådene fra tidligere utvekslingsstudenter og Universitetet i Stavanger.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Derfor valgte Silje (20) og Julie (19) å studere i Kristiansand
  4 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Faddersjef på UiA: – Vi har ikke gått for «hookeforbud»
  4 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Nyinnflyttede studenter: - Har den frykten av å ikke passe inn
  5 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Aldri før har Elias tatt imot så mange studenter på campus
  5 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Helene (19) og medstudentene ble kastet ut av India
  5 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Flere studenter reiser på utveksling i utlandet igjen
  4 MÅNEDER SIDEN