Stavanger-artist Isah (19) med på Karpes nye album

Karpe er (endelig) ute med ny musikk, og med seg på laget har de den talentfulle stavangergutten, Isah.

Oppdatert:
Unggutten Isah (bakerst) er med på Karpes nye kreasjon.

Etter fire dager med en overflod av kryptiske innlegg på Instagram som har ført til mye spekulering og forvirring blant fansen, slapp Karpe endelig ny musikk natt til fredag.

Du trodde kanskje det skulle bli slutt på forvirringen her - men det er ikke sånn Karpe jobber.

29:47:03 minutter

Rapgruppen har blitt kjent for å gjøre spektakulære ting og å tenke utenfor rammene (ref: Heisann/Adjø Montebello-prosjektet), og denne omgang er intet unntak.

Sangen/albumet/kunstverket «SAS PLUS/SAS PUSSY» varer i hele 29 minutter og 47 sekunder, sammenhengende.

På minuttet 14:07 starter delen som heter «Syreangrep» - og her kommer 19 år gamle Isah inn. Vi får et gjenhør med han under «Blod, homie» (22:33), og det er ingen tvil om at den unge stavanger-rapperen bidrar godt til Karpes nye kunstverk.

– Bare de som kan komme unna med dette

For Isah er dette samarbeidet noe helt nytt. Som solo-artist er han vant til å jobbe med kun én produsent, mens her ble han plutselig del av noe mye større. Responsen i dag har vært bare god, kan han fortelle Byas.

– Jeg har fått masse meldinger fra kjente og ukjente, og det er veldig kjekt! Dette er mildt sagt høydepunktet i karrieren min så langt.

Når det kommer til formatet, var Isah litt usikker på hvordan folk kom til reagere, siden alt er i et spor. Men han har en god teori på hvorfor det funker.

– Det er jo Karpe. Det er bare de som kan gjøre noe sånt som dette og komme unna med det, sier 19-åringen og ler.

Trodde det var kødd

Fjorårets musikkprestasjoner fra Isahs side ble avgjørende for at han ble spurt om å bli med på «SAS PLUS/SAS PUSSY»-prosjektet. Med slipp av sangen «Lollipop» og live-opptredener på P3, ble han oppdaget av Karpe.

Produsent Aksel «Axxe» Carlson pitchet Isah for Karpe, og plutselig fikk den unge rap-artisten en telefon fra Michael «akam1k3» Angeles.

Isah hadde egentlig ikke tenkt å bli artist, men med akkurat litt for mye masing fra en kompis ga han etter og ble med på en låt.

– Mike ringte meg og bare «Jeg sitter her med Chirag og Magdi, og vi vil ha deg med». Jeg lo bare, jeg trodde han kødda, sier Isah.

Men kødd var det ikke - de ville fly inn Isah samme kveld. Eneste problemet var at han egentlig skulle på jobb dagen etter, på Footlocker.

– Jeg måtte ringe inn og fikk heldigvis fri, ler Isah.

Takk til sjefen for det, hvis ikke hadde han ikke fått mulighet til å jobbe med noe som må være Norges største rapgruppe.

– Det har vært en erfaring å bare se hvordan de jobber! De er veldig perfeksjonister. De har alltid en plan, selv om det noen ganger ikke virker sånn. Det har vært veldig kjekt, forteller stavangergutten.

EP på vei

Dette er absolutt ikke det siste vi hører fra Isah - dette er bare starten på en meget lovende karriere.

Fra før har han singlene «Seint», «Fantasi», og nevnte «Lollipop», som til sammen har over en halv million streams på Spotify. For tiden jobber han med sin første EP som kommer mot slutten av sommeren.

Akkurat nå fokuserer det unge talentet først og fremst på å holde beina godt plantet på bakken.

– Jeg klarer ikke helt å sitte i ro nå, men jeg må bare ha is i magen og troen på meg selv. Klarer jeg dette, kommer det bare til å gå oppover!

MER FRA BYAS:

LES MER:

Thea (21) fra Stavanger er med i årets «Paradise Hotel»

LES MER:

– Jeg lager musikk for unge narkomane i Stavanger

LES MER:

Tasta – ny hovedleverandør av rock

LES MER:

Sløtface-Lasse debuterer med solo-EP

Publisert:
Oppdatert:

Stavanger-rapper i ny NRK-serie

Isah blir å se i en ny konsertserie på NRKTV og NRK 1 i vinter.

Publisert: