Glem drop in! Her er det flere måneders ventetid

Dersom du vurderer å få blekk på kroppen, er det bare å stille seg i kø. Tatovørene opplever stor pågang etter gjenåpningen.

Oppdatert:
Kristian Aleksander Sele hadde time hos Lynn Louise Hana Ullestad ved Gone West fredag denne uka. En time han booket i mai.

– Jeg åpnet opp for nye bestillinger i januar og februar på mandag. Nå er jeg så godt som fullbooket, sier Lynn Louise Hana Ullestad.

Hun jobber som tatovør ved Gone West i Stavanger sentrum. Denne ettermiddagen legger hun en stensil over underarmen til Kristian Aleksander Sele.

Hun fjerner papiret. En drage kommer til syne.

– Jeg rekker ikke alt dette i dag, men omrisset av den skal gå fint, sier Ullestad.

Fullt, fullt, fullt

Under pandemien hadde Ullestad ved Gone West mye tid til overs. Det har hun ikke i dag.

Etter gjenåpningen renner det inn med bestillinger hos tatoveringsstudioene i byen.

– Gjenåpningen hjalp oss, og nå er jeg så godt som fullbooket til desember, sier daglig leder ved Royal Tattoos & Piercings, Haukur Thor Santos.

LES MER:

8 harde sannheter om tatoveringer

LES MER:

Her kommer en ny vietnamesisk restaurant og take away

Denne helga skulle Gone West egentlig kjørt en kampanje på tatoveringer i forbindelse med halloween. Noe de og mange andre studioer har gjort ved tidligere anledninger.

Men i år har ikke studioene tid til å prioritere drop in-kundene.

– Vi har rett og slett vært for opptatt med kunder som har booket time på forhånd. Derfor har vi ikke fått planlagt et halloween-arrangement, sier Ullestad.

Slik er situasjonen også ved Solid Tattoo i Øvre Holmegate.

– Siden det er så travelt er det ikke halloween-tilbud hos oss i år, sier Solid-tatovøren til Byas før han må tilbake på jobb.

Under pandemien stoppet bestillingene. Til tider ble studioet pålagt å stenge og de ansatte ble permittert. Nå er situasjonen snudd på hodet og det er lange ventelister.

– God business

Pandemien rammet bransjen hardt. I likhet med frisører og skjønnhetssalonger, ble også tatoveringsstudioene pålagt å stenge av myndighetene.

Etter hvert som restriksjonene lettet, tok bestillingene seg opp. Og etter gjenåpningen har pågangen bare økt ytterligere.

Ikke like gøy for kundene som må belage seg på flere måneders ventetid, men andre setter naturligvis pris på etterspørselen.

– Det er god business og veldig kjekt for oss, sier Ullestad.

LES MER:

Politiet og dørvaktene: Unngå disse kostymene dersom du skal på byen

LES MER:

Sager seg inn i nabolokalet for å starte ny bar

LES MER:

Barlokalet har stått tomt i tre år, men nå skjer det noe

Publisert:
Oppdatert:

Krise i tatoveringsbransjen: Må kaste nesten alt blekket på grunn av nye regler

Et nytt regelverk fører til at nesten alt tatoveringsblekket i Norge blir ulovlig fra 2022. Hvorfor det? Er det farlig å tatovere seg nå? Byas forklarer:

Oppdatert: