Aktuelt

Går sammen om å tilby gratis levering til take away-kunder

Virusfrykten får flere til å holde seg hjemme. Nå går tre spisesteder sammen om å tilby gratis levering, noe som kan øke omsetningen og redusere smittefaren.

Oppdatert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Razik Eiranji (Hekkan), Aleksander Vujić (Mano), Anders Ohm (huseier) og Tore Erevik (Yips) går sammen om gratis levering på grunn av virusutbruddet. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Situasjonen er kritisk. Jeg snakker jevnlig med leietakerne mine og vi bestemte oss for at vi måtte prøve å få til et samarbeid, sier daglig leder i Pedersgata Utvikling, Anders Ohm.

Han eier flere eiendommer i den kjente take away-gata i Stavanger. Koronaviruset har fått følger for flere av leietakerne hans.

– Det er snakk om en betydelig nedgang i omsetningen. Alle opplever det samme, sier daglig leder ved Yips Dumplings & Digg, Tore Erevik.

  • Følg Byas på Facebook!

Mindre smitte og økt omsetning

Helsedirektoratet kom torsdag ettermiddag med strengere restriksjoner for å begrense spredningen av koronaviruset.

Alle serveringssteder blir stengt, inkludert puber og nattklubber. Unntaket gjelder kantiner og spisesteder som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst en meters avstand.

I den forbindelse har Yips, Hekkan og Mano gått sammen om gratis levering av take away. Et tiltak som kan være med på å redusere smittefare og samtidig øke omsetningen til restaurantene som merker frafall av kunder.

– Jeg tok kontakt med spisestedene og etter en halvtime hadde alle svart at dette var noe vi skulle få til, sier Ohm.

Lokalene til Mano var helt tomme torsdag ettermiddag. Flere bord er fjernet for at gjester kan ha større avstand til hverandre. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Åpen restaurant, foreløpig

Til tross for nye restriksjoner, planlegger alle restaurantene å ha åpent som normalt. De har tatt nødvendige grep og følger en meters-regelen fastsatt av Helsedirektoratet.

– Dette er relativt nytt for alle parter. Pandemier er ikke noe du står overfor hver dag. Vi mener selv at vi tolker restriksjonene riktig, men det kan være at vi gjør endringer underveis, sier Erevik i Yips.

– Som å stenge restauranten og ha åpen take away?

– For eksempel, ja, sier Erevik.

I ettermiddag meldte E24 at Burger King forbyr gjestene sine å spise i restauranten. Her får du nå kun mat dersom du bestiller take away eller gjennom drive through.

Wolt tilbyr nå kontaktløs levering for å redusere smittespredning. FOTO: Skjermdump

Kan levere mat kontaktløst

Til vanlig tilbyr ikke Yips utkjøring, men fra og med i dag starter serveringsstedet med levering i egen regi.

Andre bestillinger skjer gjennom leveringstjenesten Wolt. Her vil det bli gratis levering fra og med i morgen, 13. mars.

– Som ett av våre konkrete tiltak ruller vi nå fortløpende ut muligheten for få maten levert «kontaktløst», som et nytt valg for alle kunder i appen. Formålet er at det skal være mulig å få maten levert utenfor døren eller inngangen. Igjen, for ytterligere å minimere kontakt, skriver Wolts markedsdirektør i Norge, Christian Etholm, i en uttalelse.

Dette er også et tiltak leveringstjenesten EasyFood startet med i dag.

«Våre sjåfører vil derfor inntil videre levere mat utenfor døren på et varmeisolerende underlag», skriver de på sin Facebook-side.

Ohm i Pedersgata håper at flere spisesteder blir med på leverings-dugnaden.

– Foreløpig er vi kun tre spisesteder. Vi håper derimot at flere blir med og at Foodora også kan bli med på samarbeidet, sier Ohm.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Restaurant
  2. Helsedirektoratet
  3. Koronaviruset
  4. Stavanger

Beordret til å stenge, likevel holder flere åpent: – Det er forkastelig

Serveringsstedene mener selv de ikke gjør noe galt. Utelivskollega André Kvilhaug i Pjolter & Punsj kaller dem kriseprofitører.

Oppdatert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Korona-utbruddet: Vurderer å stenge eller begrense antall gjester på restauranter og utesteder
    7 MÅNEDER SIDEN
  2. AKTUELT
    Alle serveringssteder må stenge dørene: – Et dramatisk, men korrekt grep
    6 MÅNEDER SIDEN
  3. AKTUELT
    Yips fikk nye medeiere. Da kunne restauranten åpne utsalg nummer to
    3 MÅNEDER SIDEN
  4. AKTUELT
    – Hvis dette varer lenge og vi ikke får hjelp, klarer vi ikke holde liv i bedriften
    6 MÅNEDER SIDEN
  5. AKTUELT
    Slik har lokale spisesteder omstilt seg på grunn av koronakrisen
    5 MÅNEDER SIDEN
  6. AKTUELT
    Derfor gjør ikke «Spis for 100» i Stavanger som 100-Ugå i Sandnes
    27 DAGER SIDEN