Russen fortsetter å rulle: – Å slutte nå ville vært alt for tidlig

17.mai pleier å være den offisielle avslutningen på russetiden. I år beholdes dressen på i noen uker til.

Publisert:
Årets 17.mai ble ikke slik som fjorårets. En avslutning på russetiden ble dagen heller ikke.

– Vi er ikke helt ferdig ennå. Vanligvis varer russetiden i seks uker, så vi har lyst til å feire like lenge vi også, sier Thea Willoch Rettedal (18), president ved Sandnes videregående skole.

Rettedal forteller videre til Byas at en endelig sluttdato ikke er satt, men at folk beholder dressen på og vil fortsette å rulle i både van og buss så lenge retningslinjene overholdes.

– Russestyret har en tett dialog med kommuneoverlegen, og passer på at det er forsvarlig å fortsette feiringen, legger hun til.

Malin Hjelmhaug (18) russepresident ved Vågen videregående skole er enig i at å slutte russetiden nå ville vært for tidlig.

– Det ville føles helt feil for oss å bare hatt ti dager med russetid. Derfor blir det nå naturlig å holde på til sommeren, sier Hjelmhaug.

LES MER:

Vandreruss: – Vi savner muligheten til å møte andre russ

Thea Willoch Rettedal opplyser om at russedressen beholdes på ut varmere juni dager.
Akkurat det å gå i russedress i juni vil nok føles litt rart, men heldigvis vet vi ikke hvordan det er å være russ i normale tider heller.

Mindre å fokusere på for årets avgangskull

Årets kull blir nå første russ noensinne til å fortsette feiringen inn i sommermåneden.

– Akkurat det å gå i russedress i juni vil nok føles litt rart, men heldigvis vet vi ikke hvordan det er å være russ i normale tider heller, sier Rettedal.

LES MER:

Får ikke lov til å arrangere drive-in-treff eller russetog på 17. mai

LES MER:

Vil ha drive-in-treff for russen på 17. mai, men møter skepsis

På grunn av koronakrisen ble alle eksamener for videregående elever avlyst våren 2020.

– Jeg tror de fleste synes det er greit at vårens eksamen ikke blir gjennomført. Det blir ikke så mye skole å stresse med, og en kan fokusere mer på russetiden, sier Rettedal.

Malin Hjelmhaug (18) gleder seg til å fortsette feiringen.
Det ville føles helt feil for oss å bare hatt ti dager med russetid. Derfor blir det nå naturlig å holde på til sommeren.
LES MER:

Gode nyheter til russen: Får refundert store deler av festivalpasset

En litt uklar russetid i vente

Begge russepresidentene er fornøyd med feiringen så langt.

– Til nå har russetiden vært mye bedre enn det først så ut til. Vi har hatt dåp. Noen digital, andre fysisk. Vi har også hatt knuter, vært ute på rulling og fått festet, forteller Hjelmhaug.

– Hvordan feires russetiden videre nå?

– Folk kommer nok til å fortsette litt individuelt slik som første uken. Det er fortsatt vanskelig å planlegge noe stort, og vi venter igjen på eventuelle endringer. Hvis det etterhvert blir lovlig å holde arrangement med 200 deltakere gjør det ting lettere for oss, svarer Rettedal.

LES MER:

17 ting du kanskje ikke visste om 17. mai

Hjelmhaug håper at resten av feiringen blir minst like bra.

– Jeg håper det vil bli mulighet for å feire i større grupper, og kunne arrangere ting. Det har vi ikke turt å gjøre enda. Likevel kan det gå andre veien. Dersom det plutselig skulle komme en kraftig økning av antall smittede, må kanskje ting stenges ned igjen, og russetiden avsluttes, sier Vågens president.

Publisert:

Russen i Sør-Rogaland venter med å sette ny fest-dato

Russen i Oslo og Viken har utsatt russerfeiringen til natt til 16. juni. I Sør-Rogaland venter russen med å fastsette en dato, men håper at flere kan samles snart.

Oppdatert: