13 ting du kan gjøre denne helga!

For deg som ikke er altfor fesen etter 17. mai-feiringen!

Publisert:
Tore «Pang» Arholm Tobiassen (t.v) kommer på Alt for Barna på Tou Scene i helga. Men det blir altså uten Kriminell Kunst-makker Anders «Wayne Jenzki» Jensen (t.h) denne gangen.

Denne guiden gjelder fra torsdag 18. mai - søndag 21. mai.

Følg Byas.no på Facebook!

Stå opp for Fiji

Hva: Veldedig konsert Hvor: Gaffel & Karaffel Når: Torsdag 18. mai, kl.19.30

Non-profit organisasjonen Fijistiftelsen arrangerer veldedighetskonsert på Gaffel & Karaffel på torsdag. Hanne Vasshus, Olga Amalie og Stian Tønnesen kommer - i tillegg til noen andre overraskelser, ifølge arrangøren.

Og Hanne Vasshus kommer nok, som alltid, til å synge vakkert:

Startup Weekend

Hva: For alle som går med en gründer i magen Hvor: Innovation Dock, Bryggerikaien 16–24/Kvitsøygata 30, Stavanger Når: Fra fredag 19. mai kl.18 - søndag 21. mai

På 54 timer skal en gjeng med unge lovende pitche, utvikler og lansere nye business-ideer. Går du med en gründer i magen, er dette altså plassen å være! Dette skrev vi om eventet i fjor!

Startup Weekend Stavanger går igjen av stabelen i helga!

Avgangsutstilling Kunstskolen

Hva: Kunstutstilling Hvor: Tou Scene Når: Fra fredag 19. mai, kl.18

Avgangselevene ved Kunstskolen i Rogaland skal vise fram sine verk i Ølhallene på Tou Scene. Utstillingen har fått navnet «;» (semikolon). Gratis adgang.

Vrakfeber

Hva: Konsert Hvor: Checkpoint Charlie Når: Fredag 19. mai, kl.22

Vrakfeber er Jærens nye rockehåp, inspirert av 60–70-tallsband som Led Zeppelin, Faces, Rival Sons og Queens of the Stonage. Misjonen til Vrakfeber er å spre rock, glede, og å vise at Jæren har mer å by på enn traktorer og tvilsomme frisører, ifølge arrangøren. Ouch! Longield & Super Skeleton er support.

Tribute Night

Hva: Tributekonsert Hvor: De røde sjøhus, Stavanger Når: Fredag 19. mai, kl.18

Mimrefaktoren sprenger skalaen på De røde sjøhjus i helga! Det blir hyllest i øst og vest - fra Ozzy Osbourne til David Bowie. Andre band som skal få musikalsk hyllest er AC/DC, Metallica, Doro og Rainbow.

Åpning av Taket

Hva: Gjenåpning Hvor: Taket, Stavanger sentum Når: Fredag 19. mai

Taket gjenåpner på fredag! Nattklubben har vært et av Stavangers mest populære utesteder i en årrekke, og tidligere i år fikk plassen nye eiere. Det ble lovet at Taket skulle bli enda større - og bedre! Fasiten får vi på fredag. Aldersgrense: 24 år.

Taket åpner på nytt denne helga! Det skal være både større og bedre, lover nye eiere.

Alt for Barna

Hva: Familiedag i Østre bydel Hvor: Tou Scene Når: Lørdag 20. mai, kl.13

Som om kidsa ikke fikk nok på 17. mai - på lørdag har de fått en helt egen dag på Tou Scene. Og dét helt gratis! Det blir en røys med forskjellige aktiviteter på og rundt Tou Scene, som sjonglering, tegneverksted, ansiktsmaling og konserter med blant annet Tore Pang og Vardenbandet Seven.

Alt for Barna er gratis familiedag på Tou Scene.

Bruktmarked på Nytorget

Hva: Gjenbruk! Hvor: Nytorget, Stavanger sentrum Når: Lørdag 20. mai, kl. 10

Hver lørdag til slutten av september blir det bruktmarked på Nytorget. Ønsker du å selge, koster det 40 kroner for voksne. For barn er det gratis! Gjenbruk ftw!

Bruktmarked på Nytorget blir det hver lørdag helt til slutten av september!

Copacabana - Sommerfest

Hva: Sommerparty! Hvor: Copacabana by Fogo, Mauritz Kartevoldsplass 1, Sandnes Når: Lørdag 20. mai, kl.18

Da var utepilssesongen i gang, gitt! Den brasilianske restauranten Fogo sparker i gang uteservereringen med det eksotiske navnet Copacabana med en sommerfest på lørdag. Og det blir konsert med Tommy Fredvang, Bohem, Sirius, Jan Rune Holdhus og DJ Caspedes. 200 kroner for billett!

Gehenna

Hva: Konsert Hvor: Checkpoint Charlie Når: Lørdag 20. mai, kl.22

Black metal bandet fra Stavanger spiller på hjemmebane denne helga. Velkommen til en aften stappet med hatefulle ytringer tonesatt i helvete, skriver arrangøren.

Hvordan det høres ut? Cirka som dette:

Rune Mandelid Orchestra

Hva: Konsert Hvor: Tou Scene Når: Lørdag 20. mai, kl.21

Rune Mandelid & co er ute med et rykende ferskt debutalbum, Spaceship Earth - der Mandelid for første gang er vokalist. Det hele gir musikalske assosiasjoner til Thomas Dybdahl, Damien Rice, Sigurd Ros og Bon Iver, ifølge arrangøren. Fra før av kjenner du ham kanskje som gitarist i Captain Gone - i tillegg har han skrevet og komponert låter for Sonic Stories.

Sjekk det ut her:

Våland Down

Hva: Rennebilløp! Hvor: Vålandstårnet, Stavanger Når: Søndag 21. mai, kl.13

Rennebilen fra hele regionen skal måle krefter denne helga. Kjekt for både store og små! Det blir garantert topp stemning. Rennebil-interessert eller i, lover arrangøren.

Rennebilløp! Moro for både store og små!

Jan Eggum

Hva: Konsert Hvor: Sting Nere Når: Søndag 21. mai, kl.20

Lørdagen ble utsolgt, så da ble det satt opp ekstrakonsert på søndag. Det oser ikke fart og tenna i tapetet, men hallo? Det er søndag! Da kan du få hjelp av nasjonalskatten Eggum til å ta det heeeelt ned etter en hektisk uke. Fløyel!

Noe du synes mangler? Del det med andre lesere i kommentarfeltet under.

Hver uke tar vi et utvalg av det som skjer i byene med i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjer innen onsdagen - til tips@byas.no!

Publisert:

8 kjekke ting du kan gjøre i helga!

Ukas høydepunkt har aldri vært så nærme som nå 🎉

Publisert: