Skjenkekontrollen fornøyd med Utopia, men én hendelse kan få konsekvenser

Overstadig beruset gjest ble ikke vist ut fra festivalområdet.

Publisert:
Utopia avsluttet lørdagen med et smell og har allerede annonsert ny festival i august neste år. Om det skjer med eller uten prikker i bagasjen, avgjøres om to til tre uker.

Nærmere 12.000 mennesker tok turen innom Utopia-festivalen den 1. og 2. september.

Store navn som David Guetta, Matoma og Highasakite sørget for et forrykende show.

Publikum var fornøyd, men ikke minst festivalsjefen, som lovet ny festival neste år, etter at siste artist hadde gått av scenen.

Nesten like fornøyd var skjenkekontrollen med festivalen, men bare nesten.

Følg Byas.no på Facebook!

Godt samarbeid

Kontrollørene var på området lørdag kveld fra 21.40 til 22.50.

Førsteinntrykket var at beruselsesnivået på festivalområdet var på et akseptabelt nivå. Kontrollørene skriver at det var god stemning blant gjestene og tilstrekkelig antall ansatte, ordensvakter og frivillige på stedet.

Se bildegalleriene fra festivalen:

På forhånd var det bestemt at Utopia kunne selge fire øl om gangen. På grunn av et økende beruselsesnivå, ble antallet redusert til to klokka 22 lørdag kveld.

Kontrollørene skriver i rapporten at det var godt vakthold rundt barene, bra belysning og at de frivillige og vaktansatte flere ganger hindret publikum i å ta med drikke utenfor festivalområdet.

«Kontrollørene opplevde sterk samarbeidsvilje og god innsats fra arrangør sin side hva gjaldt skjenking og sikkerhet generelt», står det i rapporten.

Ingen tvil om at stemningen var god:

Overstadig beruset

Men i løpet av lørdagskvelden fikk kontrollørene øye på en gjest som tydelig var beruset.

Hun hadde veldig ustø gange og måtte ta flere støttesteg for å holde balansen.

Gjesten i 30-årene måtte lene seg inntil et søppelspann for å få tent sigaretten hun hadde i munnen.

I folkemylderet krasjet hun i flere publikummere, noe som førte til at sigaretten sluknet. Likevel fortsatte hun å trekke fra den.

Kontrollørene fulgte etter henne og så at hun gikk innom en vennegjeng. Der fortalte hun at hun var for full til å få kjøpt mer drikke. Videre fortsatte hun mot VIP-området, hvor hun ble stoppet av en vakt som fulgte henne til toalettene.

Etter fem minutter fikk hun lov til å gå ut på konsertområdet igjen, og sjanglet videre mot folkemengden foran hovedscenen.

Vi ble med på politiaksjon under festivalen:

LES MER:

Monsen sniffet fram narkotika under Utopia

Arrangørene av Utopia får skryt av skjenkekontrollen, men én hendelse kan føre til prikker for Konserthuset, som sto for skjenkebevillingen under festivalen.

Kan få prikker

Kontrollørene tok kontakt med vakten og spurte hvorfor gjesten ikke ble vist ut fra området, når hun åpenbart var overstadig beruset.

«En annen ordensvakt kom til og forklarte at rutinen deres i slike tilfeller var å kontakte en streifvakt som skulle hente gjestene det gjaldt og vise dem ut. Dette ble ikke gjort i tilfellet kontrollørene observerte», står det i rapporten.

Sammen med skjenkeansvarlig og ordensvakt-ansvarlig ble det etterpå skrevet en rapport om hendelsen.

Vaktlederen sa at de hadde rutiner for å vise ut gjester som åpenbart var påvirket, men at en svikt førte til at dette ikke skjedde med kvinnen som kontrollørene observerte.

Den utvidede skjenkebevillingen for festivalen er registrert på Konserthuset.

– Bevillingshaver har to uker til å uttale seg, før vi tar en endelig vurdering av hvorvidt det skal tildeles prikker for de forholdene som er nevnt i rapporten, skriver juridisk rådgiver i Stavanger kommune, Linn Sliper, i en e-post til Byas.

Publisert:

Gir Utopia-festivalen prikker for skjenkebrudd

Festivalen serverte drikke til overstadig beruset gjest. I tillegg mener kontrollørene at en person burde blitt kastet ut av festivalområdet.

Publisert: