Hvordan går det egentlig med nyttårsforsettene?

Vi sjekket om UiA-studentene satte seg nyttårsforsetter, og om de holder mål!

Publisert:
Oda Berge (21), Elisa Gabrielsen (22) og Kjetil Johansen (39). Alle foto: Amalie Kvåle.

– Mitt nyttårsforsett må være å utfordre meg selv på flere forskjellige arenaer. Skole og å bli mer variert på matfronten, sier Elisa Gabrielsen.

– Jeg er så gammel at jeg ikke har noe nyttårsforsett. Adams matkasse er noe jeg og familien har tatt i bruk. Da får man matkasser på døra. Det er helt genialt i en hektisk hverdag. Det blir lett å ha et bra kosthold, sier Kjetil Johansen.

De innrømmer at det er vanskelig å holde seg borte fra å spise noe godt, men litt snop kan ikke skade.

– Jeg klarer å motstå fristelsen av og til. Sønnen min kom inn i rommet når jeg bokstavelig talt satt med hånda i godteskåla en kveld, sier Kjetil Johansen.

Andreas Høiby Årvold (23) og Daniel Dino Botteri (23). Andreas Høiby Årvold (23) og Daniel Dino Botteri (23).

Gikk ned 15 kilo

Daniel Dino Botteri (23) og Andreas Høiby Årvold (23) er enige om at trening, kosthold og skoler er nyttårsforsettene deres for 2016. Daniel gikk ned 15 kilo i fjor og bruker det som motivasjon i år.

– For de aller fleste gutter starter det nok med dama, sånn er det bare. Etter hvert begynner man å se at det handler mer og mer om seg selv. Hvordan man ser på seg selv i speilet, sier Daniel Dino Botteri.

– Målet må være å ha et mye bedre kosthold og fokusere på studier. Konkurranseinstinktet mitt er ganske stort. Det er viktig for meg å være best på skolen, sier Andreas Høiby Årvold.

De sier at de enkle løsningene ligger i å sette seg mål og jobbe mot det. Det gjelder å ha overskudd og holde motet oppe i studiehverdagen.

Trening som nyttårsforsett: – Det er litt oppskrytt

Thea Kristine Lande (22), Mari Holm (19), Frida Haugland (21) og Runa Ludvigsen (20). Alle foto: Amalie Kvåle Thea Kristine Lande (22), Mari Holm (19), Frida Haugland (21) og Runa Ludvigsen (20). Alle foto: Amalie Kvåle

1. januar ikke helt ideelt

– 1. januar er en vanskelig dag til å starte nyttårsforsettene på. Det er en kjip dag der man slapper av og de aller fleste er fyllesyke, sier Thea Kristine Lande.

Man kan like gjerne starte i oktober. Eller starten på en uke, mandag, er en bra dag

Jentegjengen studerer folkehelse, og er kanskje over gjennomsnittet opptatt av hva man putter i munnen. Det blir en rutine for dem. I år har de ikke noe nyttårsforsett, og de er alle enige om at man kan ha en ny start når som helst. Semesterstart kan være den perfekte tiden å begynne. Ny årstid, nytt pensum og tilbake til hverdagen.

– Man kan like gjerne starte i oktober. Eller starten på en uke, mandag, er en bra dag. De fleste er for harde med seg selv. Det er viktig å kose seg. Man kan fint spise godteri på en mandag, sier Runa Ludvigsen.

Jentene tipser om at hjemmelaget kakao kan være en redning. Ellers kan diverse meieriprodukter, nøtter og smoothie være greit!

7 nyttårsforsetter du garantert har hatt før

Publisert:

Eksamen avlyst: – Har ikke hatt den typen opplæring som vi burde hatt

Eksamen blir avlyst for tredje år på rad. Det er avgangselevene ved St. Olav videregående og Kannik ungdomsskole fornøyde med.

Oppdatert: