Nytt Stavanger-bryggeri klart med sine tre første øl

Jåttå Gårdsbryggeri tar lanseringen på Hinna.

Publisert:
Vegard Jaatun, Kristoffer Fossmark og Marius Marthinsen kan med dette utstyret brygge nærmere 1000 liter øl.
LES MER:

I mars var vi i Byas.no på besøk i låven som huser det ferske bryggeriet Jåttå Gårdsbryggeri .

Der traff vi Kristoffer Fossmark, Vegar Jaatun og Marius Marthinsen, tre kompiser som hadde tatt brygge-hobbyen et hakk videre og bygget sitt eget bryggeri med kapasitet per brygg på like i underkant av 1000 liter.

Nå, midt i fellesferien, er bryggeriet klar til lansering med sine tre første øl.

– Dette er en hobby vi har strukket litt langt, for å si det sånn. Nå får vi se om det er noe interesse blant kjøperne for det vi lager. Det håper vi jo, sier Kristoffer til Byas.no.

Følg Byas.no på Facebook!

LES MER:

* Dos and donts i taxien: 10 tips for en god taxitur

IPA, amber og pilsner

Lanseringen foregår torsdag fra klokken 18.30, hos Hinna Bistro.

Der skal en IPA på 7,4 prosent, en amber ale på 5,7 prosent og en lys lager på 5,5 prosent presenteres og smakes på.

– IPA-en er kraftig og inneholder godt med humle. Den er brygget i amerikansk stil, og kan like gjerne kalles en dobbel IPA. Til amber-ølet har vi brukt en fyldigere malt, og ølet har litt søte karamell-toner. Lageren er lys, og brygget etter tyske og tsjekkiske tradisjoner, forteller Kristoffer.

IPA-en er kraftig og inneholder godt med humle.

– Hvordan havnet valget på disse tre?

– Det er egentlig de tre vi er mest fornøyde med selv. I tillegg baserer vi oss mye tilbakemeldinger fra venner og bekjente som har fått smake ølene våre, sier Kristoffer.

I tillegg er en fjerde øltype, en belgisk wit, på vei fra gårdsbryggeriet.

LES MER:

* Her brygger Lervig-gutta øl på penger og Grandiosa

Vegard Jaatun og Marius Marthinsen i sin hjemmesnekrede bar.

Dukker opp på Gladmat

Det er også bistroen på Hinna som blir første utsalgssted for øl fra gårdsbryggeriet. Men gutta er i dialog med flere barer og butikker i området, for å sikre seg flere utsalgssteder.

– Vi ønsker å selge i butikk etter hvert, sier Kristoffer.

Har du ikke anledning til å ta turen til Hinna torsdag får du en ny sjanse til å sjekke ut Jåttå Gårdsbryggeri under Gladmat.

Der dukker trioen opp i Malt & Humle-teltet, sammen med en rekke andre bryggerier.

LES MER:

* Snart skal foodtrucken «Den lille Havfyren» rulle rundt i regionen

LES MER:

* Arrangerer festival med øl, ompa og bayersk stemning

Publisert:

Bryggerne i byen

De har satset nærmest all fritid og millioner av kroner på et øleventyr. For noen har det gitt resultater, for andre er det i år det gjelder.

Oppdatert: