Gammelt Stavanger-bygg får ansiktsløft: Matmagasinet går fra 80 til 500 kvadratmeter

Planene er store i hermetikkdelen av Ledaal.

Oppdatert:
Her Odd-Are Njå og Else Rødland står har det vært labratorie en gang. Nå blir det en stor kafé med plass til større selskap.

Det skjer mye når Base Property denne måneden begynner oppussing av den gamle hermetikkdelen av Ledaal i Stavanger.

Bygget ble solgt for 63 millioner og skal pusses opp for store summer.

Planene er at det 2500 kvadratmeter store bygget skal stå klart til april neste år. Til da skal kontorer til 100 mennesker bygges, samt kafé for Matmagasinet.

– Vi er veldig glade for dette. Da får vi for det første uteservering med mye sol rett i en park. Det blir større lokale, vi får bedre selskapsmuligheter, sier Else Rødland, eier av Matmagasinet.

I dag hører de til i Eiganesveien over veien for Radison Blue Royal Hotell. Der har kafeen rundt 80 kvadratmeter der de også lager mat til festlige anledninger. Når kafeen i dag har konfirmasjon eller bursdager, må kafeen stenge. I april kan Matmagasinet ha begge deler åpne samtidig.

Da står nemlig 500 kvadratmeter tilgjengelig til kafé- og selskapsdrift.

Følg Byas.no på Facebook!

Flere ansatte

Både ny og større kafé og nytt selskapslokale betyr flere kroner i kassen.

Tall fra Proff.no viser at Matmagasinet hadde et positivt driftsresultat etter 2014. Da ble driftsresultatet på 421.000 kroner. Det håper eierne skal stige, og gjøre at firmaet også kan utvide staben som i dag består av åtte personer.

Slik vil uteserveringen til nye Matmagasinet se ut.

– Det blir kjekt å begynne på ny. Alt blir nytt, fresht og fint, sier Rødland.

Hun sier de håper å holde åpent i Eiganesveien helt frem til de flytter til nytt bygg, men kan ikke garantere noe. Konseptet blir også omtrent det samme som i dag, men mye er fortsatt ikke på plass.

Odd-Are Njå, senior prosjektutvikler i Base Property og eier av Matmagasinet Else Rødland gleder seg til å starte oppussingen av den gamle hermetikkfabrikken på Ledaal.

– Hvem er i målgruppen til kafeen?

– Alle. Jeg vet ikke om noen andre steder der du har det tilbudet med denne flotte parken. Utestedet vil bade i sol når det er sol, sier Odd-Are Njå, senior prosjektutvikler i Base Property.

LES MER:

* Er du et kafé-menneske? Her er 6 superkoselige kafeer i Stavanger 6 superkoselige kafeer i Stavanger

Njå sier videre at han tror stedet passer for dem som er på tur i parken, samtidig som det ikke er langt å gå fra bykjernen.

– Det er også ett naturlig stoppested for personer fra Eiganes/Stokka på tur til og fra byen.

– Du kan ta med barna og la dem leke mens du slapper av på kafeen. Dette stedet vil skape liv i parken – det vil kanskje bli et sted som folk planlegger å gå til, en attraksjon i seg selv.

Slik ser den gamle hermetikkfabrikken på Ledaal ut i dag. Om noen måneder får utsiden en helt ny farge, tilbake til slik det en gang var.

Satser i oljekrisen

– Men hvordan er det å satse på utbygging i oljenedturen?

– Folk i Stavanger har fortsatt råd til å gå på kafé. Vi har merket litt nedgang i cateringen, og økning på kafeen, men folk vil fortsatt gifte seg og konfirmere seg, sier Rødland.

– Jeg er ikke redd oljekrisen sier hun, og legger til at Matmagasinet vil tilpasse seg tidene.

8 millioner billigere

Da Stavanger kjøpte bygningen i 2006 var det til en sum av 71 millioner kroner. Ti år etter kom budet på 63 millioner, altså 8 millioner under kjøpssummen.

– Det var ikke et veldig heldig kjøp, men det er for tidlig å gi opp muligheten for å bruke området til beste for hele byen, sa Cecilie Bjelland (Ap) i formannskapsmøtet 21. januar.

Forslaget om å avvise budet ble støttet av Ap, SV og FNB med 7 av 19 representanter.

– Kommunen overtok bygget i 2006, og det har stått og forfalt etter det. Jeg vil tro det var veldig bra at det ble solgt til noen som vil utarbeide det, sier Njå.

Parken i Ledaal kan en sitte å se utover når en spiser på nye Matmagasinet.

Plass til 100 kontormedarbeidere

Base Property har sammen med byantikvaren gått gjennom bygget, og vil bevare vinduer, trappeløsninger og lignende slik at det som var blir vernet.

Denne måneden starter rivingsarbeidet, og etter hvert oppussing av lokalet.

– Alt blir nytt, så det sier seg selv at det blir dyrere enn å bygge et nytt bygg, sier Njå som ikke vil ut med tall ennå.

Han kan heller ikke si hvem som skal inn i kontorene som har plass til rundt 100 personer. Det som foreløpig er bestemt er at de ansatte i Basegruppen skal flytte, og det nåværende lokalet de har vil bli leid ut.

Njå gleder seg selv til å flytte inn.

– Byen har sin sjarm, men her har du samme kvaliteten bare at du kan sitte og nye kaffen i stillheten i tillegg, sier han.

Tør du å gå inn?

Har du vært inne på den gamle hermetikkfabrikken?

Slik så det ut for en stund siden:

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Engasjert 16-åring etterlyser disse i Stavanger

LES MER:

25 prosent færre unge søker boliglån nå enn for et år siden

LES MER:

Prisene er endret. Dette koster bysyklene nå

Publisert:
Oppdatert:

Mette Kristine (27) styrer kjøkkenet på Hermetikken

For rundt ti år siden avtalte Mette Kristine Haugvaldstad (27) at hun en gang skulle bli kjøkkensjefen til Else Rødland. Nå har hun vært det i en uke.

Publisert: