De savnet et sted å kjøpe en sunn smoothie og en sandwich. Det har de gjort noe med
Men for å overleve må Therese og Sofia ha minst 80 kunder hver dag.
De savnet det selv. En sunn smoothie og et sted å få seg en fersk sandwich.
Therese Utkilen Norman har drevet Hverdagsgodt i Mathallen, men hun trengte et større sted å utfolde seg på.
Da hun ble kjent med Sofia Riis Kyndesen ble de to fort enige om å åpne et sted der de kan selge naturlige, sunne frukost- og lunsjretter.
Lokalet fant de i Pedersgata, nærmere bestemt nummer 23.
Folk er sunne i dag
De to bruker nå all tid de har på å få alt ferdig, og håper å kunne åpne 7. mars. Det er godkjenninger fra kommunen som tar lengst tid.
Hverdagsgodt blir som et take away-sted med levering, der de vil servere ferske bakverk, sandwicher, smoothies, chiagrøt og diverse sunne snacks.
De mener mange har lett for å svinge innom en butikk og kjøpe noe usunt når en er litt småsulten.
– Skal vi ha noe lett fra butikken blir det fort usunt, og kjøper en noe i forbifarten er det ofte en bolle eller noe, sier de.
Og at det er marked for sunn mat er de ikke i tvil om.
– Det er nok folk der ute som er opptatt av å være sunne i ukedagene, sier Therese som tror at de når ut til mange på vei til jobb ved å åpne klokken 7.
– Vi lever ikke bare på grønnkål, men vil lage maten fra bunnen av, sier de.
En kake kan for eksempel bli laget på speltmel i staden for hvitt mel og sunnere erstatninger av sukker.
Vil være utenfor sentrum
Men hvorfor åpne et nytt sted akkurat i Pedersgata?
– Vi vil ikke nødvendigvis være midt i sentrum, men et sted hvor folk lett kan svinge innom på vei til jobb, eller når de skal noe, sier Therese og Sofia.
Dette er også en gate de tror har en stor fremtid som bindeledd mellom sentrum og Stavanger øst.
– Sistnevnte en bydel vi vil holde oss i nærheten av på grunn av alt som skjer der for tiden, sier de to.
De har også et sammarbeid med Atha Yoga, og har vært i kontakt med andre potensielle sammarbeidspartnere.
Lønn først i juli
Men store drømmer har også baksider. De må betale 14.000 kroner i måneden i leie, og sunnere råvarer er heller ikke billig.
I følge utregninger må de ha 80 kunder til dagen for at bedriften skal gå rundt. Therese flirer når hun forteller tallet.
– Ja, det blir spennende, men vi hadde ikke gjort det om vi ikke trodde det ville gå, sier hun.
Lønn forventer de først å kunne ta ut i juli i år, og de forventer heller ikke å bli rike på prosjektet.
– Jeg vil heller bruke tid på en jobb jeg brenner for, sier Sofia.
De to venninnene har hatt en fordel med to hjelpsomme menn som har stått på med oppussing og som heiagjeng for prosjektet.
Slik får de kunder
Og måten de vil nå målet om 80 kunder til dagen er å fri til lunsjsultne arbeidere.
Ved hjelp av en sykkel med et stort lasteplan foran, kan de frakte mange lunsjpakker til bedrifter som ikke har kantiner.
– Om vi får 50 kunder på Forus sykler jeg mer enn gjerne så langt, sier Therese, men legger til at de tenker først og fremst å sykle mot Hillevåg, sentrum og kanskje Hundvåg om det er kunder der.
– Hvor er dere om et år da?
– Da har vi forhåpentligvis gode rutiner, ro over det hele, faste kunder og flere produkter.
Mer fra Byas:
Helen (29) åpner vintagebutikk i Fargegata
Nå kommer Sandnes-burgeren Birger til Stavanger
Shara (22) vil lage Tinder for bedrifter
– Det har gått mye bedre enn vi hadde turt å håpe!
Prøver seg på sandwich- og smoothie-sjappe.
Relaterte artikler
- AKTUELT2016 oppsummert: Disse Byas-artiklene ble mest lest i februar7 ÅR SIDEN
- AKTUELTStartet med smoothie-sykkel, nå åpner kafeen flere steder1 ÅR SIDEN
- AKTUELTNeste uke åpner det en ny take away i Pedersgata5 ÅR SIDEN
- AKTUELTFlytter og utvider med bar og kveldsåpent4 ÅR SIDEN
- AKTUELTKafeen i Pedersgata er på flyttefot: – Det er mye spennende som skjer i området nå5 ÅR SIDEN
- AKTUELTHvem har #byasbeste takeaway? Her er de nominerte!7 ÅR SIDEN