Ullared setter opp harryhandel-fly fra Sola

Snart kan du fly direkte til verdens største kjøpesenter Ullared i Sverige. Med Morgan og Ola-Conny om bord!

KASTER GLANS: Ola-Conny og Morgan skal kaste glans over første flighten SVG-Ullared. FOTO: Gekås Ullared

Det svenske varehuset Gekås Ullared er et av verdens største, med sine 35.000 kvadratmeter fylt med varer. I tillegg er Ullared et fenomen med en egen tv-serie, som i Norge vises på TV Norge og har rundt 200.000 seere per episode.

Såkalt svenskehandel, eller harryhandel, har hittil vært mest et østlandsfenomen. For oss vestlendinger har det rett og slett vært for langt å kjøre helt til Sverige for å handle billigere mat, drikke og andre varer. Til Danmark eller England med ferje har vært mer aktuelt for oss.

Til nå...

**LES OGSÅ:

LES MER:

Weekend-destinasjonene du drar til direkte fra SVG

Tester ut interessen

For om morgenen 16. november 2015 letter et Let's Travel-fly med 180 seter fra Stavanger Lufthavn Sola. En drøy time senere lander det i Halmstad, noen mil sør for Göteborg. Etter én time i buss er man framme på selveste Ullared, i 10-tiden om formiddagen, og kan bruke hele dagen fram til kl. 20 på å shoppe i det gigantiske varehuset.

Og så, etter en natt og en frokost i Ullareds nybygde shoppinghotell, kan en tilbringe også hele tirsdagen bak handlevogna. Før ferden går tilbake til Stavanger med maks 30 kilo innkjøpt bagasje. Med på denne første flygningen fra Stavanger til Ullared er de to medarbeiderne som er blitt superkjendiser i hele Skandinavia gjennom tv-serien: Morgan og Ola-Conny.

- I første omgang blir det med dette ene flyet, rett og slett for å teste ut interessen, sier markesdssjef Lisa Hellstrøm i Gekås Ullared.

\- Men om det viser seg at det blir en suksess, kan det bli flere turer etter hvert.

SPESIALLAGEDE SHOPPINBAGER: Sånn ser det kanskje ut når Ullared-flyet skal tilbake til Stavanger med Ullareds spesiallagede shoppingbager. FOTO: Ullared

Stavanger første by ut

Stavanger er valgt ut som den første norske byen med flyforbindelse til Ullared. Hellstrøm utelukker ikke at det kan bli satt opp turer også fra andre norske byer i vest etter hvert.

- Stavanger ble valgt fordi det blir en ganske kort flyreise til Ullared, samtidig som byen ligger såpass langt borte at en kjøretur blir uaktuelt, sier Hellstrøm.

5 millioner mennesker handler på Ullared hvert år, og 130.000 av disse er allerede nordmenn. Varehuset, som har egen campingplass og der både svensker og nordmenn legger sommerferien sin, omsetter for over 5 millarder svenske kroner årlig.

Turen fra Stavanger til Ullared selges som en pakke via flyselskapet Let's travels hjemmeside, for 1990 norske kroner. Det inkluderer all transport, samt overnatting med frokost. Samt Ullareds spesialdesignede shoppingbag, med plass til rundt 30 kg bagasje.

Vurderer allerede flere flyvninger

I 21-tiden onsdag kveld ble det klart at hele 130 personer hadde bestilt tur med premiereflyet, ifølge turoperatøren.

\- Vi har aldri opplevd lignende, sier daglig leder Jun Bjørbekk.

Det vurderes allerede flere avganger.

\- Ser vi at etterspørselen blir utover de 179 setene vi har på første fly, vil vi prøve å tilpasse oss.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Snart slutt på direkteruta til Paris

Publisert:

Oppdatert:

Snart kan du dra på ny shoppingtur med de svenske TV-kjendisene

For tredje året på rad går «Ullaredsflyet» fra Stavanger.