Aktuelt

Nå er «Skeive Sørlandsdager» i gang!

Parade i byen, regnbueflagg på lundsbroen og kirkedebatt om likekjønnet ekteskap. I dag gikk startskuddet for ”Skeive Sørlandsdager”, og fire dager med feiring av Sørlandets mangfold er i gang.

Publisert:
  • Silje Foss Langeland

I fjor hadde regnbueparaden rundt 400 deltakere. I år håper arrangørene av "Skeive Sørlandsdager" på å slå rekorden. Foto: Arkiv

– Gratulerer med dagen, kjære, skeive sørlendinger!

Det var åpningsreplikken da leder for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), Bård Nylund, talte i dag i forbindelse med åpningen av ”Skeive Sørlandsdager”.

Festivalen varer fra torsdag til søndag denne helgen, og skal være en feiring og synliggjøring av Sørlandets mangfold, for syvende året på rad!

Bård Nylund, som Norges leder for LLH, var på plass under åpningen av de skeive dagene på Ernst hotel i dag. Foto: Silje Foss Langeland Bård Nylund, som er leder for LLH, var på plass under åpningen av de skeive dagene på Clarion Hotel Ernst i dag. Foto: Silje Foss Langeland

- LES OGSÅ: Valgblogg: Økologisk verdi fremfor økonomisk verdi

- LES OGSÅ: Første skoledag på vgs: – Det blir hardt å starte igjen

– Et samfunn der alle har like rettigheter

I forkant av åpningen tok KRSby en prat med påtroppende leder av ”Skeiv Ungdom Sør”, Kristoffer Odd Thomassen (19).

Odd forklarer at i tillegg til show og underholdning, spiller en festival som denne en viktig rolle for å sette fokus på et samfunn, der alle skal ha like rettigheter.

– Så lenge normene i samfunnet fortsatt sier at det å være skeiv er ”unormalt”, er det utrolig viktig at vi synliggjør at vi finnes her, og at det er helt greit at vi er som vi er, forklarer han.

Kristoffer Odd Thomassen (19) er påtroppende leder for Skeiv Ungdom Sør. Foto: Silje Foss Langeland Kristoffer Odd Thomassen (19) er påtroppende leder for Skeiv Ungdom Sør. Foto: Silje Foss Langeland

Odd har lenge vært aktiv i Skeiv Ungdom Sør, og i september går han inn i vervet som leder.

– Jeg tror at jeg som leder kanskje kan utrette enda mer. Jeg er veldig opptatt av at vi jobber for et samfunn der alle er inkludert og har de samme rettighetene, uten å bli diskriminert på bakgrunn av hvem man er glad i, sier han engasjert.

Kirkedebatt om homofilt ekteskap

Som en del av åpningen av de skeive dagene her på Sørlandet, ble det i kveld også holdt kirkedebatt i samarbeid med Åpen Folkekirke.

Der debatterer blant annet leder for Levende Folkekirke, Øivind Benestad, som er i mot vigsel av homofile.

- LES OGSÅ: Sjekk bildene fra pub til pub!

- LES OGSÅ: Studentene i Dyreparken: – Lever Julius fortsatt?

Odd mener at en slik kirkedebatt er en viktig debatt å ta, som en del av festivalen.

– Selvfølgelig må han få lov til å mene det han vil, men jeg synes det er spennende å endelig få noen klare svar fra ham, sier han, og legger til at han synes det er bra at Benestad faktisk stiller opp til debatt.

– Hva er det du personlig gleder deg mest til de neste dagene?

– I tillegg til kirkedebatten i dag, gleder jeg meg veldig til paraden som går fra Torvet på lørdag, og til de forskjellige artistene som skal opptre.

”Skeive Sørlandsdager” varer gjennom hele helga, og arrangerer blant annet Showkveld, Equal party, Skeiv kafé og ulike kinoforestillinger.

Publisert:
  1. Homofili

– Vi vil vise at det er greit å være seg selv

En gang i året blir Kristiansands gater fylt opp av regnbuefarger og mennesker som vil vise at det er greit å være seg selv uavhengig av seksualitet. Til helga er det klart for festivalen «Skeive Sørlandsdager»!

Oppdatert: