– Vi har fått telefoner fra venner og foreldre som har sett oss på TV. Vi har blitt en turistattraksjon!

Christoffer og Christian fra Buøy skiller seg ut blant OL-publikumet i Sør Korea.

Publisert:
Christoffer Kristensen (t.v.) og Christian Broberg blir lagt merke til under vinterlekene i Pyeongchang.

– Da er vi direkte inne fra Korea, sier Christian Broberg (24).

I bakgrunnen høres en svak lyd av noen bjeller, telefonen plukker opp summingen av folk som snakker i munnen på hverandre.

Lyden av speakeren som snakker over anlegget på stadion, slår også inn av og til.

Klokka har så vidt passert 10.30 her hjemme, men kveldsmørket har senket seg over den Sør-Koreanske OL-byen. Pyeongchang ligger åtte timer foran Norge.

– Akkurat nå står vi rett ved OL-ilden. Vi går straks til medaljeseremonien etter sprinten i går, sier Broberg.

– Og dressene?

– De er på, selvsagt!

Følg Byas.no på Facebook!

Finn Willy! Eventuelt Christian og Christoffer. Mens andre pakker seg inn i tykke dunjakker, har kompisene fra Stavanger valgt å kjøre en helt annen stil.

Mye oppmerksomhet

Hele verden ser nå mot Korea og de olympiske lekene. Men det er ikke bare idrettsstjernene som får oppmerksomhet, det gjør også Broberg og kompisen Christoffer Kristensen (23).

Kledd opp i dress og slips som er dekket av norske flagg, med bjeller i hendene og lue i rødt, hvitt og blått, har radarparet blitt en yndling hos TV-produsenten og andre publikummere.

LES OGSÅ:

– Vi har fått telefoner fra venner og foreldre som har sett oss på TV. Vi har blitt en turistattraksjon! Folk stopper oss hele tiden, sier Broberg og ler.

Guttene synes det hele bare er stas. Så mye oppmerksomhet og lovord de to stavangerkameratene får for kostymet, gjør det litt lettere å holde ut i den bitende kulden.

The Guardian skrev at dette kunne bli det kaldeste OL på 20 år. De karakteristiske Norge-dressene er ikke laget for temperaturer ned mot 20 minusgrader.

– Vi fyller på med dobbelt lag med ullundertøy. Dressene er størrelse large, så da går det fint, men det er ganske kaldt av og til, ja, innrømmer 24-åringen.

Det er lov å ta det helt ut under OL. Eget Norge-skjegg er også på plass, så klart!

Skal heie som bare juling

Kompisene tar seg en langtur i året. I bagasjen til Sør-Korea hadde de også med seg et Buøy-flagg, som blant annet har vært innom fotball-VM i Brasil, en utforkonkurranse i Østerrike og VM i skiskyting i Holmenkollen.

Det var under verdensmesterskapet i skiskyting at OL-ideen ble tent.

– Nå har det blitt en tradisjon å ta med Buøy-flagget på store turer. Det er stor stas å vise fram en liten øy til hele verden, vi stiller opp med det vi har, sier Broberg.

På fredag vender duoen hjemover, men helt til slutt kommer de med en liten oppfordring:

– Dere MÅ følge med på TV-en i morgen. Da er det både langrenn og skiskyting. Vi kommer til å stå i dressene våre og heie som bare juling siden det er den siste dagen vår, lover Kristensen.

Publisert:

BI-studenter drar til internasjonal finale i Canada

Nå studentene fra Stavanger konkurrere mot lag fra Kina, USA og Thailand!

Oppdatert: