Åpner ny burgerrestaurant i Vågen i Stavanger

Burger & Beers har åpnet der Mexico tidligere hørte til.

Oppdatert:
Mexico er historie - nå har Burger and Beers åpnet der i stedet!

For et år siden vant Lars Aspen taco-NM med Harry Pepper. Nå er han nyansatt daglig leder på den helt ferske restauranten Burger & Beers.

Aspen forteller at han har visst at han skulle bli kokk siden barneskolealder. Nå har han vært i bransjen i 17 år, og det til tross for at han bare er 33 år gammel!

Følg Byas.no på Facebook!

Lars Aspen har jobbet som kokk og konditor i 17 år. Nå skal han få prøve seg som daglig leder!

– Mye å lære

Han er utdannet kokk, konditor og ølkelner og har jobbet flere steder i Norge - blant annet i Oslo, på Svalbard (!) og nå i Stavanger.

Nå går Aspen inn i en ny rolle - denne gangen er han nemlig daglig leder, ikke kokk. Det synes han er rart, men også spennende.

– Jeg fikk en telefon på forsommeren om jeg kunne tenke meg å være med å starte dette her. Den telefonen var jeg ikke forberedt på. Jeg har ikke sett for meg selv som daglig leder enda, så det kom litt brått på, sier han og ler.

Han er likevel fornøyd med sin nye stilling.

– Jeg tror at folk i alle bransjer leker med tanken om å starte for seg selv. Det er veldig nytt og mye å lære, forteller han.

Eierne Frode Kvamme, Leif Hovland og Arne Joakimsen har brukt flere millioner på oppussingen.

– Den perfekte burgeren består av kjøtt og brød

Det er ikke første gang at han er med å starte noe nytt. Da han bodde på Svalbard, var han med å åpne kjøkkenet til gastropuben Svalbar.

Burger and beers er ikke den eneste burgerrestauranten i området - noen få meter unna ligger både Inside, Døgnvill, Groovy Burger og The Shack. Aspen tror derimot at det er plass til en restaurant til.

– Vi har en beliggenhet få kan måle seg med, og her får du maten i kombinasjon med øl, sier Aspen, og legger til at restauranten har 100 øl på ølkartet.

Burgerne blir laget på huset. Brødet får de fra Vaaland Dampbakeri.

– Hvordan ser den ideelle burgeren ut i dine øyne?

– Så lenge du har god kvalitet på kjøtt og brød, så er det meste gjort. Jeg vil anbefale å legge et par ekstra kroner på burgerbrødet fra et av de lokale bakeriene, sier han.

Foreløpig har Burger and Beers 100 ulike øl. Ølglassene henger klare.

– Brukt flere millioner

Restauranten eies av Leif Hovland, Arne Joakimsen og Frode Kvamme. Trioen overtok driften av Mexico i 2011, men nå ville de lage et nytt konsept lå deres hjerte nærmest.

– Restauranten hadde et behov for mye vedlikehold, og vi fant ut at det var en fin tid å gjøre på noe etter en fantastisk sommer, sier Hovland.

Han vil ikke avsløre akkurat hvor mye penger eierne har lagt i renoveringen, men sier at det er flere millioner.

– Vi har gjort mye som gjestene ikke ser, for eksempel boret under bakken, forklarer han.

Han tror at det nye konseptet kommer til å passe godt inn i oljebyen.

– Dette er en idé vi har tro på.

Publisert:
Oppdatert:

Skal åpne bar og restaurant over to etasjer i Fargegata

To rutinerte utelivsaktører starter opp baren og restauranten Citra i den populære sentrumsgata.

Oppdatert: