Aktuelt

Guide: Disse Stavanger-restaurantene bør du holde deg unna ifølge anmelderne

De har fått terningkast en og to.

Oppdatert:
  • Ivar Vasstveit

Mange gode restauranter i Stavanger, og noen dårlige. Disse bør du være obs på: FOTO: NTB Scanpix

For ikke så lenge siden skrev vi i Byas om alle restaurantene i Stavanger og Sandnes som har fått terningkast 6 av Aftenbladets anmeldere.

Her var det mye klasse.

Følg Byas.no på Facebook!

Terningkast 1 og 2

Denne gang har vi snudd bunken, og funnet fram til restaurantene anmelderne mener er såpass dårlige at du bør holde deg langt unna.

Siden Aftenbladet begynte å anmelde restaurantene i området i 2014 har åtte restauranter fått terningkast 2 eller 1.

Noen av de har stengt, andre holder det gående ennå.

NB: Mye kan ha skjedd siden anmelderne var innom. Dato for anmeldelse er derfor tatt med i oversikten.

Her er oversikten:

:vju Restaurant

Hvor: Gunnar Warebergs gate 17, Stavanger</br>

Terningkast: 2</br>

Anmeldt dato: 10.03.2016</br>

:vju heter restauranten i toppen av Scandic Forum hotell like ved Tjensvollkrysset. 21 etasjer opp fra bakken.

Ingenting å utsette på utsikten, ifølge Aftenbladets restaurantanmelder, men maten var det verre med.

– Dette er stedet man skulle ta gjester med til, folk som ikke har vært i Stavanger før, for virkelig å vise fram byen. Eller kjæresten. Dette burde vært den beste restauranten i byen, med ventelister for å få bord, skriver anmelderen, og fortsetter:

– Dessverre var ikke dette særlig mye å rope hurra for. Denne fantastiske beliggenheten hadde fortjent mat man ville gjøre en omvei for å spise. Sånn er det ikke i dag. Du spiser mye bedre for omtrent samme sum mange andre steder i Stavanger.

:vju like ved Tjensvollkrysset. FOTO: Pål Christensen

Big Horn Steakhouse

Hvor: Skansegata 1, Stavanger</br>

Terningkast: 2</br>

Anmeldt dato: 03.12.2015</br>

Big Horn Steakhouse er en velkjent restaurantkjede med lokaler mange steder i Norge. Konseptet er ganske enkelt amerikansk steakhouse med alt det som hører med.

Til Big Horns forsvar skal det sies at anmelderen i og for seg var tålig fornøyd med kjøttet, i hvert fall det som var stekt riktig, men ellers var det lite å rope hurra for.

– Biffkjøttet var godt, og min biff, bestilt stekt rå i skjemaet, var korrekt stekt. Ledsagerens «medium» var så rå at den nesten rautet. Men kjøttet smakte godt og var mørt, skriver anmelderen, og fortsetter:

– Dette er kjedemat av verste sort, uinspirert og servert uten noen som helst forsøk på å sjarmere. Prisen for det hele kom på snaue 2000 kroner, inkludert tips som ble gitt av gammel vane. 2000 kroner kan i Stavanger anvendes til å få en matopplevelse dersom man er litt omhyggelig. Big Horn Steakhouse er milevis fra å tilby noe sånt.

LES MER:

* Guide: 6 gode asiatiske restauranter i Stavanger og Sandnes

Big Horn Steakhouse i Stavanger. FOTO: Fredrik Refvem

Casa Mexico

Hvor: Nygaten 24, Stavanger</br>

Terningkast: 1</br>

Anmeldt dato: 01.09.2016 </br>

Det er ikke gått alt for lenge siden den meksikanske restauranten Casa Mexico dukket opp i Myhregaarden i Stavanger sentrum.

LES MER:

Før den ble meksikansk var restauranten rumensk i noen korte måneder .

Da Aftenbladets restaurantanmelder var innom var han ikke spesielt begeistret, for å si det mildt:

– Casa Mexico må endre alt for å være et spisested for folk som faktisk liker mat. Dette er utilgivelig, uinspirert matlaging, og det er en meget smal sak å finne alternativ og langt bedre anvendelse for de 1100 kronene vi betalte, heter det i anmeldelsen.

Casa Mexico i Myhregården. FOTO: Fredrik Refvem

Harbour Café & Bowl

Hvor: Skagen 27, Stavanger</br>

Terningkast: 2</br>

Anmeldt dato: 17.12.2014</br>

Som navnet avslører driver ikke Harbour bare med mat, her er det også bowling.

Menyen på Harbour står i stil med interiøret, og består i stor grad av velkjente, amerikanske retter og texmex. Her får du burgere, biffer, spareribs, nachos og fajitas, samt et knippe pastaretter og salater.

Men smaker det noe særlig? Nei, ifølge restaurantanmelderen:

– Du skal være relativt bortreist på kjøkkenet hvis du ikke klarer å lage bedre mat enn dette hjemme. Harbour må diske opp med sprekere mat enn dette for at det skal være verd pengene. Et godt sted å begynne ville være å lage mer av maten selv, skrev Aftenbladets utsendte etter sitt besøk der i desember 2014.

Harbour i Stavanger. FOTO: Anders Minge

Ikea-restauranten

Hvor: Ikea! Grenseveien 2, Sandnes</br>

Terningkast: 1</br>

Anmeldt dato: 25.04.2014 </br>

Nå hører det til sjeldenhetene at Ikea nevnes i samme setning som Michelin, men Aftenbladets anmeldelere trødde likevel til og sjekket tilstanden i restauranten hos den svenske butikkgiganten.

Det var et besøk de godt kunne vært foruten.

– Hvis du er interessert i kjapt og billig vomfyll, er Ikeas restaurant stedet for deg. Alle andre bør styre unna, skrev restaurantanmelderen rimelig oppgitt.

Men billig, det er det! For eksempel pølse til 5 kroner, eller en kaffekopp til 12. Eller en tre-retter til 99 kroner.

LES MER:

* Her er guiden for å overleve en ettermiddag på Ikea

LES MER:

* Derfor ser Ikea-koppene slik ut

Ikea-restauranten på ... Ikea! FOTO: Jon Ingemundsen

La Piazza

Hvor: Rosenkildetorget 1, Stavanger</br>

Terningkast: 2</br>

Anmeldt dato: 11.01.2016</br>

Som så mange andre restauranter i Stavanger ligger La Piazza tett på Vågen, like ved Egon. Konseptet er som navnet antyder italiensk, med en rekke antipasti-, pasta-, pizza-, fisk- og kjøtt-varianter.

Plasseringen er det med andre ord ingenting å utsette på, heller ikke menyen. I hvert fall ikke tilsynelatende. Men Aftenbladets restaurantanmelder var ikke fornøyd:

– Et vindusbord på La Piazza byr på en finfin utsikt over indre del av Vågen i Stavanger, med den staselige fontenen på plassen foran Rosenkildehuset i forgrunnen. Det er i grunnen det beste jeg har å si om La Piazza, skrev han da han var innom tidligere i år, og fortsatte:

– Cannelonien kom rett fra ovnen og var boblende varm, men etter som retten ble avkjølt nok til ikke å skape brannskader i munnen, avslørte den en nokså komplett mangel på smak, der kjøttfyllet minnet mest om grynete kjøttdeig uten noen form for spenst eller snert. Tortelliniene var isolert sett det beste ved måltidet, varme og riktig kokt, men igjen var sausen overraskende smakløs og ikke minst veldig mektig. Baconet var også stekt i overkant lenge, slik at det var nokså hardt og tørt.

La Piazza i Rosenkildehuset. FOTO: Pål Christensen

Enig eller uenig? Si hva du mener i kommentarfeltet.

LES MER:

* Denne gjengen fra The Shack, Øst og Lervig går sammen om nytt pub- og matkonsept i Stavanger sentrum

LES MER:

* - Vi vil vise at det tyrkiske kjøkkenet er blant de beste i verden

LES MER:

* Kjeft til restaurantene i Stavanger og Sandnes: «Posesaus», «hår i maten», «rå bacon» og «diabolsk service»

Publisert:
Oppdatert:
  1. Stavanger
  2. Restaurant

Kjeft til restaurantene i Stavanger og Sandnes: «Posesaus», «hår i maten», «rå bacon» og «diabolsk service»

Ikke bare enkelt å være på Tripadvisor.

Oppdatert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Her får du billig og bra mat i Stavanger
    3 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Her får du billig og bra mat i Stavanger
    4 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Guide: Fire fantastiske restauranter i Stavanger og Sandnes med terningkast 6
    4 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Anmeldelse Big Horn Sandnes: Et trygt valg for biffelskeren
    3 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Anmeldelse Bullock Steak & Bar: Det som er godt, er veldig bra
    3 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Her får du bra og billig mat i Sandnes
    4 ÅR SIDEN