Aktuelt

Filmblogg: Eva er den eneste som har knust James Bonds hjerte

Eva Green kan veksle mellom å være merkelig, slående vakker og kjempeskummel.

Oppdatert:
  • Cathrine Sordal

Bildet er av Eva Green i «300: Rise of an Empire». Foto: SF Norge AS.

Eva Green er etter min mening en av vår tids mest allsidige og spennende skuespiller. Den franskfødte 36-åringen debuterte med Barnardo Bertolucci-filmen «The Dreamers» i 2003, og skapte kontroverser med en del eksplisitte sexscener og mye nakenhet, men hennes prestasjon i filmen gjorde at hun landet rollen som Sibylla i «Kingdom of Heaven» i 2005, som igjen ledet til hennes rolle som femme fatale i James Bond-filmen «Casino Royale» i 2006.

Og ikke bare spilte hun rollen som Bond-piken Vesper Lynd med både sensualitet og mystikk, men hun er foreløpig den første og eneste som stjal 007s hjerte – og så knuste det.

Det var ikke alle fans som var like fornøyde med at Bond ble en virkelig mann med følelser, at han faktisk kunne elske en kvinne, ikke bare erobre dem i hopetall. Greens prestasjon gjorde i alle fall inntrykk på mange, og hun vant BAFTA-prisen Rising Star Award, og Empire-prisen for Beste nykommer for innsatsen.

Hennes videre valg av roller har vært like fargerike, sammensatte og spennende som hun selv er. Fra heks i «The Golden Compass» (2007) til krigerdronningen Artemisia I i «300: Rise of an Empire». Og ingen kan uttrykke makt og styrke som Eva Green. Hennes prestasjon i sistnevnte film er rett og slett rå.

Sjekk kinoprogrammet på KRSby.no/events!

Og det er vel nettopp denne intense tilstedeværelsen og utstrålingen som er så fascinerende med henne, uansett hvilken rolle hun spiller. Men selv om hun var sinnaskummel og blodtørstig i sistnevnte film, er hun enda skumlere i den britisk-amerikanske serien «Penny Dreadful» som er tilgjengelig på Netflix.

LES MER:

Søgne-blogger Anna Rasmussen (20) har blitt mamma igjen

Serien tar for seg mange kjente monstre og menn fra britisk og irsk 1800-tallslitteratur som Bram Stokers «Dracula», Mary Shelleys «Frankenstein» og Oscar Wilds «The Picture of Dorian Gray», men setter de inn i helt nye sammenhenger.

Eva Green spiller rollen som Mina Harker, og hun har selveste Lucifer etter seg. Serien er herlig grotesk og ikke for de med svake hjerter eller mager, men Greens prestasjon er fenomenal.

Denne uken er det også norgespremiere på hennes nyeste film «Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children» regissert av Tim Burton. Og igjen får hun vist sin merkelige og mystiske side, og fra første scene hun er med i kunne jeg ikke klare å forestille meg noen som kunne ha spilt rollen bedre. Så har du ikke oppdaget Eva Green ennå, er det sannelig på tide.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Filmblogg

Mikkelsen tar over som Grindelwald etter Depp

Nå er det bekreftet: Mads Mikkelsen tar over rollen som Grindelwald i filmen om Fabeldyra – etter at Johnny Depp fikk sparken.

Publisert: