Sjå Inge ble kåret til #byasbeste kafé andre år på rad

Inge Anda lover kakefest i år òg!

Publisert:
Inge Anda lover kakefest også i år for å feire seieren.

Over 2000 har stemt på sin favorittkafé i regionen. Sjå Inge vant med hele 23 prosent av stemmene, mens Eg&Du kom på andre plass med 17 prosent. Coffeeberry Stavanger stakk av med 15 prosent av stemmene, og havnet derfor på en solid tredjeplass.

HER ER DE ANDRE VINNERNE AV #BYASBESTE:

LES MER:

Syvende Himmel er #byasbeste sentrumsbutikk

LES MER:

Arena er kåret til #byasbeste treningssenter

LES MER:

Fortou er kåret til #byasbeste takeaway!

LES MER:

Ombré ble kåret til #byasbeste frisør

Sjå Inges gjeng. Awais Mian i rutete skjorte (t.v.). Bak står kjøkkensjef Yannis Athitakis, kokken Tom Gibbs holder rundt kollega Lise Emberland. Kokk Anwar Issa sitter foran.

Kakefest nummer to

Sjå Inge klippet snoren til kaféen i Østervåg mai 2017. Siden den tid har de altså rukket å vinne #byasbeste-kåringen to år på rad. I fjor arrangerte eier og kokk Inge Anda kakefest for å feire seieren.

– Det blir selvsagt kake i år òg! lover Anda, men han har ennå ikke bestemt hvilken dag.

– Men det blir neste uke en gang. Vi kommer til å annonsere det på Facebook.

HUSK Å STEMME PÅ #BYASBESTE UTESTED!

LES MER:

Her er de nominerte til #byasbeste utested

Kjøkkensjef Yannis Athitakis dekorerer en kake en kunde har bestilt.

Uhøytidelig kundeservice

God stemning og god kundeservice har tidligere blitt trukket frem som hemmeligheten bak suksessen til Sjå Inge.

Under vinnerintervjuet ble dette vist i praksis: Anda ønsket gjester velkomne med «Hei damer! Her inne er det god mat altså, nå er det ledig bord med vinduet òg!».

Når gjestene forlot kaféen, spurde han hva de syns om maten. Noen røpte han til og med ingrediensene til den populære fiskesuppen (røkt fisk og karri, hvis du lurte).

– Dette er ’the chef’s pose’, sier Tom Gibbs med et smil om munnen.  – Men egentlig er det bare for å vise frem tatoveringene sine.

– Jeg har aldri vært høytidelig. Jeg har ingen andre ambisjoner enn å lage god mat til fornøyde kunder og å ha fornøyde ansatte, forteller Anda.

Men det han kaller for lave ambisjoner tar mesteparten av tiden hans.

– Jeg sover, jobber og slapper av på sofaen. Det er det jeg gjør om dagen

- I begynnelsen ville jeg kun ha ting jeg selv liker på menyen. Jeg hater gulrotkake, men konditor insisterte på å servere sin oppskrift, og det ble fort en bestselger.  Da måtte jeg gi meg på den ideen, forteller Inge Anda.

Sjå Inge serverer ikke bare mat. De huser også julebord, konfirmasjoner, teambuilding og bursdager. I tillegg holder Anda forskjellige matkurs.

Universell utforming

Sjå Inge har over 13.000 følgere på Facebook, og anbefalingene der inne er ikke få. Men én ting noen gjester ikke er fornøyd med, er at de ikke får ha barnevogner mellom bordene.

Det har roet seg i kaféen etter lunsjrushet onsdag ettermiddag.

– Det handler om universell utforming. Det er en menneskerett å kunne ta en kopp kaffe alene på en kafé uten å måtte be folk flytte ting hele tiden. Det gjelder også for rullestolbrukere, forklarer Anda.

– Vi har faktisk en lov om det i Norge. De med barnevogn får en rekke alternativer, men akkurat det å ha barnevogner inni mellom bordene, kan vi ikke tillate.

Tom Gibbs legger sist fing på verket - Sjå Inges populære fiskesuppe.

Lite kjøkken

Lokalet til Sjå Inge blir fort fullt. Spesielt rundt lunsjtider, både i ukedagene og helgene.

– I ukedagene kommer det flere vennegjenger og lag som møtes jevnlig. Vi har flere pensjonistgrupper som kommer her fast, for eksempel. Ellers er det folk som vil unngå rushet i helgene, sier Anda.

Kjøkkenet på Sjå Inge er ikke av det største slaget. Likevel produserer denne gjengen nok suppe, bakevare og kaker til å mette gjestene sine her.

Kjøkkenet er av det mindre slaget, og er helt åpent mot gjestene. Her lages hele menyen til Sjå Inge: Kaker, brød, paier, supper, dressing, is og sorbet.

Kokken Tom Gibbs liker at kjøkkenet er åpnet mot gjestene.

– For det første elsker folk å se når maten lages. Spesielt hvis det er deres egen mat jeg lager. For det andre gjør det at jeg holder en høy standard. Jeg liker at folk ser på, og da vil jeg vise de det beste jeg kan, forklarer britiske Gibbs.

Publisert:

Her er alle vinnerne av #byasbeste 2018

Dere har stemt frem kremen av kremen!

Oppdatert: