Aktuelt

Selfier er dødeligere enn haier

Flere personer har dødd i forbindelse med selfier enn i haiangrep i 2015.

Publisert:
  • Magnus Nødland Skogedal
Det ene kan være farligere enn det andre! Montasje: Fotolia

Haiangrep har forekommet i år blant annet i California, Florida, Maui og Australia, med forskjellige typer skader, som enkelte ganger har ført til døden. Et haiangrep ble til og med sendt på direktesendt TV, da surferen Mick Fanning slo til en hai under en konkurranse i Sør-Afrika.

Det er god grunn til å passe seg for haier i utsatte områder, men nå viser det seg at det ikke bare er rovdyr man bør passe seg for.

En kombinasjon er vel strengt tatt ikke å anbefale heller! Foto: Fotolia En kombinasjon er vel strengt tatt ikke å anbefale heller! Foto: Fotolia

Skjøt seg selv i nakken

Ifølge en artikkel i det britiske reisemagasinet Condé Nast Traveller er nemlig selfier farligere enn havets store skrekk. I tillegg kan det være uheldig for selvbildet.

Frem til august i år ble det bekreftet hele åtte tilfeller av haiangrep med døden til følge, men i det samme tidsspannet ble det rapportert om minst ti selfie-relaterte dødsfall.

Reuters skriver om blant annet om en amerikaner som skjøt seg selv i nakken da han skulle ta en selfie, og i Yellowstone nasjonalpark ble totalt fem besøkende angrepet av bison da de skulle ta selfie.

Slike selfies kan være farlige! Foto: Fotolia Slike selfies kan være farlige! Foto: Fotolia

«No selfie»-sone

Faktisk har trenden gått så langt at det har blitt innført «no-selfie»-soner på Kumbh Mela-festivalen i India, verdens største religiøse festival, på grunn av frykt for at folk skal bli trampet ned.

I Russland døde to menn etter å ha posert med en granat. Bildet skulle se ut som om de dro splinten ut av granaten, før det hele gikk helt galt. Andre selfie-dødsfall i Russland har skjedd ved at en kvinne skjøt seg selv i hodet med en feil, og en annen kvinne falt 12 meter ned fra en bro i Moskva.

Så vær obs på selfiene, og sjekk heller én gang ekstra før du skal ta bilde!

Publisert:
  1. Selfie

Hva er farligst? Selfie eller hai?

Vær forsiktig!

Oppdatert:
  • AV: Magnus Nødland Skogdal, krsby.no