Veronica (23) og Joachim (24) deler småbarnslivet på TV

Joachim Aarthun fra Sauda og Veronica Johannesen fra Sola ble foreldre da de var 22 og 21 år gamle. De siste fem ukene har de delt fra livet sitt som unge foreldre i TV2 Livsstil-serien Unge Foreldre.

Publisert:
Joachim Aarthun og Veronica Johannesen er glad for at de fikk Levi. Nå har de hus og bil. – Det hadde vi nok ikke hatt hvis ikke, sier Aarthun.

Joachim Aarthun (24) og Veronica Johannesen (23) møttes på Tinder.

– Vi sveipa til høyre på likt. Så kom hun til Beverly, hvor jeg jobbet, og det var der det startet. Der hadde vi vårt første kyss, og du vet hva som skjer etter det, forteller Aarthun.

– Det er jo sånn i 2017. Rett på sak, legger han til.

Ble gravid etter seks måneder

De bodde i to forskjellige byer - Johannesen bodde i Oslo og Aarthun i Bergen. Etter seks måneder, fant de ut at de skulle få en baby sammen.

Abort var ikke et alternativ. Både Aarthun og Johannesen har unge foreldre. Aarthuns mor var 18 da hun fikk ham, og Johannesens mor rundt 19.

– Hadde mamma valgt meg vekk, hadde jo ikke jeg vært her i dag, så vi tenkte vel at vi hadde gode nok verdier til at dette skulle gå helt fint, forteller Aarthun.

Levi kom til verden i juli 2016. Aarthun og Johannesen forteller at de er takknemlige for besteforeldrene til Levi, som stadig stiller opp.

– De er jo også unge nå, ikke 60 år med høreapparat, sier Aarthun.

TV 2

Tungt i starten

I starten var det litt tungt å bli foreldre, forteller paret. Det var mange våkenetter. Aarthun hadde i tillegg en jobb som gjorde at han var borte fra familien, og Johannesen forteller at hun ofte følte seg alene.

– Men du lærer fort og tilpasser deg. Nå er det som en drøm, sier Aarthun.

Levi er nå to år gammel og går i barnehage.

– Det er helt konge. Kul alder, sier Aarthun.

– Ja, det er gøy når han kommer hjem fra barnehagen og har lært seg en ny sang eller et nytt ord, sier Johannesen.

Dagen i går var helt fantastisk, kunne ikke bedt om en bedre 17 mai! Denne gjengen her er rett og slett dynamitt!!🖤

Snublet over serien tilfeldig

Det var egentlig litt tilfeldig at Johannesen og Aarthun endte opp i Unge Foreldre. De så tilfeldigvis en annonse på TV2, og bestemte seg for å søke. Etter at de hadde søkt, så de at fristen hadde gått ut for en måned siden, og la det egentlig fra seg, men så fikk de tilbud om å bli med likevel.

TV2 var på besøk tre ganger - resten av filmingen har de gjort selv, over en periode på syv måneder.

– Det var litt uvant i starten, men det ble en vanesak. Det var nok mer naturlig for deg, forteller Johannesen og ser på Aarthun.

Allerede i første episode får vi se tårer fra Veronica Johannesen. Hun forteller at det var litt spesielt å eksponere seg på den måten.

– Men det gikk greit, jeg følte det jo sånn.

Veronica Johannesen og Joachim Aarthun trives med småbarnslivet, og går godt sammen. Det eneste de irriterer seg over med hverandre, er at begge er veldig sta. – Det er du som pleier å overgi deg, sier Johannesen.

Mye ironi

Johannesen synes det er som forventet å se seg selv på skjermen. Det er enkelte episoder der paret føler at de har blitt fremstilt litt feil, men det er ikke så viktig for dem:

– 70 prosent av det som kommer ut av munnen min, er ironisk, men folk får oppfatte det som de vil.

Han bryr seg ikke om hvordan de har blitt fremstilt:

– Vi vet hvem vi er og at vi er ansvarlige foreldre, sier han.

Vil ha et barn til i løpet av 10 år

Paret er åpne for å være med i en sesong to dersom det blir aktuelt.

– Hvor er dere om ti år?

– Da bor vi i et større hus, Veronica er ferdig utdannet og i full jobb og vi har en unge til og har det fint sammen. Vi har reist og opplevd mye.

– Og kanskje jeg er forlova til den tid, sier Johannesen.

Publisert:

For seks år siden fikk Mia (28) beskjeden: Du kan ikke få barn

Mia og hennes daværende ektemann hadde «alt», og skulle endelig stifte familie. Etter ett år med prøving skjønte de at livet ikke kom til å bli som forventet.

Publisert: