Nå har Fevang-brødrene kjøpt opp hele bygården

– Mulighetene blir flere dersom vi eier noe selv, og vi er ikke best dersom vi ikke er herre i eget hus.

Oppdatert:
Brødrene Fevangs Barberstue har i løpet av det siste året sikret seg hele bygården i Øvre Holmegate 7. – Nå skal fasaden vaskes og males. Bygården skal få den standarden den fortjener, sier Kjetil Fevang.

Det hele begynte med en leieavtale sommeren 2011. En barberstue flyttet inn i Øvre Holmegate 7.

Seks år etter, har Fevang-brødrene nå tatt over hele bygården. 216 kvadratmeter over tre etasjer.

Leieavtalen er sagt opp, nå eier de hele sulamitten.

– Fra gammelt av lå barbersjappene i første etasje, så var det bar og casino i andre etasje, og et bordell i tredje etasje, sier daglig leder i Brødrene Fevangs Barberstue, Kjetil Fevang.

– Det er det som er planen nå?

– He he, nei, da hadde jeg nok fått bank, humrer han.

Følg Byas på Facebook!

En drøm

Det har gått fort.

Da barberstua feiret fem år i fjor sommer, feiret brødrene med å kjøpe næringslokalet i den nederste etasjen.

I etasjene over dem har det hele tiden vært leiligheter. Den midterste delen kjøpte barberbrødrene for to måneder siden, toppetasjen sikret de seg fredag forrige uke.

– Jeg ønsker ikke si noe om pris. Kjøper du en hel bygård på en gang, så ryker pengene fort. Kjøper du én del om gangen, er det bedre muligheter til å forhandle om pris. Alle parter er i alle fall fornøyde, men det koster å være kar, sier Fevang.

LES OGSÅ:

Bygården har vært en stor drøm for Fevang-brødrene en god stund. Allerede et halvt år etter at de startet opp bedriften, fikk barbererne tilbudet om å kjøpe hele eiendommen.

– Vi gikk til banken og sa at vi var interessert. Banken syntes det var et spennende prosjekt, men spurte hvor mye egenkapital vi hadde. Egenkapital? Vi visste ikke hva det var for noe en gang, sier Fevang og ler.

For to måneder siden sikret barbererne seg andre etasje. Fredag forrige uke kjøpte de toppetasjen også.

Møtelokaler og konferanserom

Men hva skal egentlig barberbrødrene med en hel bygård?

– Det handler blant annet om sikkerhet. Nå kan vi gjøre som vi vil. Rundt hele Fevang-bedriften er det mange forskjellige konsepter og prosjekter vi jobber med. Nå er det ingen som kan presse oss på leie, vi er herre i eget hus, sier han.

Samtidig er møtelokaler og konferanserom noe barberbrødrene har savnet. Per i dag har alle hjemmekontor og møter gjennomføres ofte på kafeer.

Nå kan de endelig invitere folk «hjem».

– Dette er en form for pensjonssparing også. Mulighetene blir flere dersom vi eier noe selv, og vi er ikke best dersom vi ikke er herre i eget hus, sier Fevang.

En liten luftegård utenfor det som skal bli barberbrødrenes nye møterom. Lamper og stoler er på plass, nå venter de bare på bordet.

Fra 1863

Ifølge Byantikvaren i Stavanger ble Øvre Holmegate 7 bygget av handelsmannen Lars Olai Larsen i 1863. Da var det et trehus som sto på adressen.

– Vi tror trehuset fra 1863 ble revet en gang melom 1918 og 1920, og at dagens hus da ble oppført i mur, sier rådgiver ved Byantikvaren i Stavanger, Knut Haaland Grøttland

– Vi har også en mistanke om at det er arkitekt Lars Storhaug som står bak nybygget på denne tiden, men vi har ikke til nå funnet noe som bekrefter denne mistanken, fortsetter Grøttland.

Bygget er i jugendstil, en byggestil som var svært populær rundt århundreskiftet.

Tidligere har blant annet Stavanger videoutleie holdt til i lokalet på 80-tallet. Ellers har bygården for det meste huset leiligheter, og hele murbygget er i dag vernet.

Opp og ned, bygården er på tre etasjer. Øverst bor yngstebror Anders Fevang, i andre etasje blir det møterom og kontorer, mens salongen fortsatt vil være på gateplan.

«Fevang-gården»

Skinnstolene i andre etasje er allerede på plass. Her kommer møte- og konferanserommet.

Det klør også i barberfingrene etter å få opp et fotostudio. Kanskje lokalet også blir tatt i bruk under Gladmat, eller hva med et lounge-område for brudgommen som skal få litt ekstra stell på den store dagen?

Toppetasjen forblir i alle fall en leilighet, enn så lenge. Fevang har selv bodd der i tre år sammen med kona. Så kjøpte han hus, og nå er det yngstebroren Anders som ruver øverst på adressen.

– Dette er Fevang-gården. Vi må få opp et skilt snart, sier Fevang og smiler.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Cecilie (26) og Henrik (21) fra Stavanger styrer Facebook-siden til statsministeren

LES MER:

– I Iran måtte vi i politiavhør, de trodde vi var spioner

LES MER:

Fem barer går sammen og arrangerer ny gatematfestival

LES MER:

Skjenking fram til 03:00 og ta med drikke mellom barene?

Publisert:
Oppdatert:

Brødrene drar på 500 visninger i året: Her er deres beste tips til førstegangskjøpere

Hva bør man tenke på når man drar på visning for første gang? Megler-brødrene Lossius drar sammenlagt på 500 visninger i året, og vet hva førstegangskjøpere bør se etter.

Publisert: