Åpnet for et halvt år siden, nå kan baren vinne fire priser: – Det er helt vanvittig

Er Norges beste bartender fra Stavanger?

Publisert:
Barsjef ved Pjolter og Punsj, Truls Thomsen, håpte på én nominasjon. Det ble fire i stedet for!

– Jeg er ganske ydmyk, og samtidig utrolig stolt av å være i samme kategori som andre fantastiske bartendere, svarer barsjef ved Pjolter og Punsj, Truls Thomsen (29), når han får spørsmålet.

«Oscar-kandidat»

«Bartenders’ Choice Awards» omtaler seg selv som den nordiske bar-bransjens svar på filmindustriens Oscar.

Lista over de nominerte ble sluppet tirsdag. Thomsen hadde et lite håp om at Pjolter og Punsj skulle klare å snike til seg en nominasjon i kategorien «Beste nye cocktailbar».

Det gikk mye bedre enn forventet. Baren i Bakkegata ble nominert i hele fire kategorier!

– Det er helt vanvittig, sier 29-åringen stolt.

Følg Byas.no på Facebook!

– Gjør noe unikt

I alt er det ti kategorier. Pjolter og Punsj er nominert i kategoriene «Beste cocktailbar», «Beste nye cocktailbar» og «Folkets valg». I tillegg er 29-åringen nominert i kategorien «Beste bartender».

– I disse kategoriene er det venner, kolleger og utrolig mange flinke folk. Vi konkurrerer mot favorittbarene våre. Det er sykt, sier Thomsen.

Baren i Bakkegata i Stavanger sentrum åpnet i mai. Til tross for at det bare har blitt servert drinker i et snaut halvår, har baren allerede havnet på det nordiske cocktail-kartet.

– Jeg tror det er fordi vi gjør noe unikt. Drinkene våre er kun basert på nordisk brennevin, og det blir lagt merke til, sier Thomsen.

Det er rundt 200 ansatte i barbransjen i Norge, Sverige, Danmark og Finland som nominerer kandidater til de forskjellige kategoriene. Barene konkurrerer kun mot andre nominerte fra samme land.

Etter halvannet år med venting, åpnet André Kvilhaug (t.v.) og Truls Thomsen Pjolter og Punsj i mai.  – Nå begynner slitet å bære frukter, sier Kvilhaug.

Selvtillitsboost

Daglig leder André Kvilhaug sier at nominasjonene smaker ekstremt godt, tatt i betraktning at duoen måtte kjempe hardt og lenge for å få baren på beina.

– Det tapte vi mye penger på. Det er et under at baren i det hele tatt lot seg realisere. Heldigvis er alle de vanskelige tingene i ferd med å legge seg, og nå begynner slitet å bære frukter, sier han til Byas.

Kvilhaug gir mye av æren til Thomsen, som fra før hadde et navn i bransjen, og som har hevdet seg i nasjonale og internasjonale cocktail-konkurranser tidligere.

Nå krysser de begge fingrene for å hente hjem så mange priser som mulig under gallamiddagen i Stockholm den 17. desember.

Om ikke det går hele veien, er det i alle fall en enorm selvtillitsboost, sier Thomsen.

– Her blir vi stemt fram av våre egne. Det er bartendere som sier at vi gjør noe riktig, og det er veldig kjekt, avslutter han.

Publisert:

Pjolter & Punsj er nominert til fire priser for andre år på rad: – En bekreftelse på at vi gjør noe riktig

– Jeg hadde ikke trodd det, sier barsjef Truls Thomsen.

Publisert: