Nå skal han lure folk tryll rundt på Gaffel & Karaffel

Tryllekunstner Kevin Lunde er ikke helt som andre tryllekunstnere.

Publisert:
  • AV: Leif Tore Lindø
POP: På NRK-programmet ble blant annet popsanger Adélen rundlurt av Kevin Lunde.

\- Og så skal jeg forklare hvordan jeg gjør det, sier Kevin Lunde.

- Hva? Skal du...avsløre trikset?

\- Ja, nja, altså: Jeg skal forklare litt om teknikkene og om faguttrykkene, sånn at folk forstår litt mer.

- Men blir det sånn at folk kan gå hjem og gjøre trikset selv?

\- Nei, det skal mye øving til. Veldig mye øving.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Paradise Hotel: Gausel-gutt mest pop

Google-trylling

Kevin Lunde sitter på Gaffel & Karaffel, der han på torsdag skal ha premiere på showet sitt "Kaniner fortsatt ingen adgang". Vi diskuterer det man alltid diskuterer med folk som kan trylle: Hvordan gjør du det, og kan du ikke si hvordan du gjør det?

I dag kan man finne ut hvordan triksene utføres, hvis man er i stand til å google.

Tryllekodeksen sier at man ikke avslører triks. Lunde kjenner godt den kodeksen.

\- I dag kan man finne ut hvordan triksene utføres, hvis man er i stand til å google. Jeg kommer ikke til å avsløre noe i detalj, men gi folk litt innsikt i hvordan det gjøres.

Mye løye

Kevin Lunde har underholdt folk – og lurt folk – i 15 år. Noen kaller det trylling, noen magi. De aller fleste klør seg bare i hodet og spør "hvordan gjorde han det der?". Han har tryllet halve livet, siden han plukket opp en tryllebok på biblioteket da han var i 15-16-årsalderen. Det begynte med enkle korttriks, og så ballet det på seg.

Nå lever han av tryllingen og humoren. Lunde behersker klassiske trylleteknikker, men han er ikke helt som andre tryllekunstnere.

Det aller meste av dramatisk musikk og dønn alvorlige tryllefakter har han erstattet med humor. Han gjør korttriks, får ting til å forsvinne og gjør ubegripelige ting, men innpakningen er et humorshow. I det siste har han jobbet mye med tankelesertriks som han skal bruke i showet.

Jeg vil at folk skal bli overrasket, men ikke irritert over at de ikke forstår hvordan triksene utføres.

\- Jeg vil oppnå to ting med mitt show: For det første vil jeg at folk skal ha det kjekt, at de skal kose seg og ha det løye. For det andre vil jeg vise folk at trylling er kult, at man kan ha veldig mye løye med trylling. Oppnår jeg det, da er jeg fornøyd.

Mystikken skal bevares, men Lunde er mest opptatt av å underholde.

\- Jeg vil at folk skal bli overrasket, men ikke irritert over at de ikke forstår hvordan triksene utføres. Jeg vil invitere folk hjem i stua mi for å ha det kjekt.

Kjent fra tv

Mange vil gjenkjenne Lunde fra NRK-serien Rundlurt. Her har han blant annet hatt med seg skjult kamera og lurt folk som Hasse Hope, Adélen, Erik Solbakken, Janne Formoe, Leo Aikic, Donkeyboy og Kari Traa.

\- Å jobbe med tv har vært veldig kjekt og veldig lærerikt. Jeg tar med meg den erfaringen videre, og noe av det vi gjorde på tv kan jeg bruke på scenen, i bearbeida versjoner.

NRK-programmet er avslutta for denne gang, men Lunde er ikke fremmed for å lage nye.

\- Vi har diskutert det, men foreløpig er det ikke tatt noen avgjørelser.

Hangman

Akkurat nå er det torsdagspremieren som gjelder. Han finjusterer blant annet et helt nytt mynt-triks som bare én annen i Norden gjør. Til showet skal deler av fingerferdighetene filmes og vises på storskjerm, slik at publikum kan komme tett innpå.

\- Og jeg skal ha hangman. Du vet, det gamle spillet der man tegner en og en strek til fyren henger der? Jeg har bygget en tre meter høy galge.

- Ehhh, ja vel?

\- Den tar vi fram midtveis. Hvis trikset er vellykka, fortsetter vi. Hvis ikke blir showet en smule amputert. Vi får bare krysse fingrene.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Streaming-nytt: Mars er en spesielt god måned

Publisert:

Da Kevin Lunde var 14 år, så han et trylleshow på TV. Så fant han ut at noen ville betale for galskapen

Han ble så fascinert at han leide en bok om trylling på biblioteket i Sandnes. Siden har det bare vært trylling som gjelder for ganddalbuen. Nå er han tilbake på scenen med nytt trylleshow!

Publisert: