Anmeldelse Byrkjedalstunet: Et helt greit måltid hjemmelaget mat

Midt mellom Stavanger og Sirdal får du hjemmelaget mat, i hyggelige omgivelser, selv om det finnes forbedringspotensial.

Publisert:
  • AV: Jan-Erik Larsen

Totalkarakter: 3/6

BYRKJEDALSTUNET, 4335 Dirdal.

Prisnivå:

Middagsretter: 199-295 kroner

Småretter: 125-195 kroner

Desserter: 63-69 kroner

**Sulten? Her har du

LES MER:

6 gode asiatiske restauranter i Stavanger og Sandnes

.**

Tre mil sørover og tre og en halv mil østover, der Fylkesvei 45 og Fylkesvei 503 krysser hverandre, ligger Byrkjedalstunet.

Her startet ekteparet Randi og Daniel Øvstebø opp med kiosk og lysstøperi i 1988. Nå er Byrkjedalstunet blitt til bakeri, lysstøperi, serverings- og overnattingssted og selskapslokale for runde år og bryllupsfester. Og et sted både turister, bønder og byaser stopper på sin ferd til og fra Sirdal.

HYTTEKOSELIG: Det er ikke mye moderne minimalisme å spore inne på Byrkjedalstunet.

Ingen burger og frossenpizza

Oppsiden med Byrkjedalstunet er at maten er hjemmesnekret.

Menyen er ikke omfattende, men styrer klar av både hamburgere, pommes frites og frossenpizza. Det finnes fire hovedretter, kjøttkaker (225 kroner), aure (199 kroner), elgkarbonader (225 kroner) og entrecôte av Hereford (295 kroner), tre desserter og noen småretter.

Du bestiller og betaler ved disken, som også fungerer som resepsjon for hotelldelen av Byrkjedalstunet. Lokalet er stort, og det gamle ysteriet er dekorert med klenodier fra hine hårde dager, mens bord og stoler er i solid tre.

Derimot får du ikke den store, personlige servicen, selv om maten blir brakt til bordet når den er ferdig på kjøkkenet. Litt verre med tomme glass og tallerker, som stort sett får stå i fred til gjestene forlater bordet.

GOD BIFF: Biffen var saftig, men potetene melne og tørre, skriver anmelderen.

Potet-nedtur

Vi gjorde vår entré en tidlig høstettermiddag, og valgte en entrecôte fra det lokale Hereford-kveget, med tilhold i nærmeste omegn. Biffen kom på en varm jerntallerken, med rød, gul og grønn paprika, stekt løk, sjampinjong, brokkoli, urtesmør og poteter. Til å være medium stekt manglet kjøttet litt av den rosa fargen, men biffen var saftig og smakte godt, steikesjyen det samme.

Så ble tilbehøret i meste laget, og potetene måltidets nedtur. De hadde fått skorpe etter en tur i stekepannen og var tørre og litt melne innvendig.

**God vin trenger ikke koste skjorta. Her er

LES MER:

10 gode viner under 100-lappen

.**

Lapper er spesialitet

Til dessert plukket vi Byrkjedalstunets karamellpudding, som kom med to appelsinskiver, en liten kremklatt og karamellsaus, ikke superspennende, men greit nok.

Til hovedrettene medfølger gratis kaffe, som ellers koster 25 kroner koppen. Den kom fra termokanne og smakte besk etter litt for mange timer siden tilblivelsen.

GREIT NOK: Til dessert ble det karamellpudding. Ikke superspennende, men greit nok.

Så kunne vi ikke unngå å smake på en av stedets spesialiteter, lappene, som lokker både turister og rogalendinger. De er priset til 45 kroner stykket, ikke utpreget billig, men er mektige og delikate med rømme og syltetøy.

Årets nyhet, bakeriet, byr på hjemmelaget brød, i både grove og finere varianter. Byrkjedalsbrødet er velsmakende og noe du gjerne kan ta med deg hjem, og prøve i halvlunken versjon, med godt smør som tilbehør.

Med bil som framkomstmiddel, ble det alkoholfritt øl til maten, og per person kom serveringen på 500 kroner. Et helt greit måltid hjemmelaget mat, men jobb litt mer med tilbehøret. Og det er ikke alltid kvantitet er påkrevet, selv for en farende fant.

Flere anmeldelser:

LES MER:

Sola strandhotell: En veldig sterk 4-er

LES MER:

Kita Deja Vu By Night: Et spennende tilskudd i Stavanger

LES MER:

Spiseriet: Fortsatt en av byens beste

LES MER:

**Amici: Solid og hjemmelaget mat**

LES MER:

Hall Toll: Smell på Skansen

LES MER:

Big Horn Steak House: Utrivelig, uinspirert biff

LES MER:

**Egget:**

LES MER:

Byens beste deal?

LES MER:

**City Bistro:**

LES MER:

Veldig god mat til hyggelige priser

LES MER:

**XO Bar & Restaurant: Grei nok burger, herlig komle**

LES MER:

Sabi Sushi Sandnes: God sushi, trist lokale

LES MER:

**Allegro: Bravissimo! Velkommen tilbake**

LES MER:

**Kitchen&Table: - Meget god valuta for pengene**

LES MER:

Bevaremegvel! Hva mer kan man ønske seg?

LES MER:

Charles & De holder fortsatt formen

Publisert:

Anmeldelse :vju Restaurant: Trøbbel i tårnet

Den har byens suverent beste utsikt. Det er trist at maten ikke står i stil.

Publisert:
  • Harald Birkevold