Anmeldelse Byrkjedalstunet: Et helt greit måltid hjemmelaget mat
Midt mellom Stavanger og Sirdal får du hjemmelaget mat, i hyggelige omgivelser, selv om det finnes forbedringspotensial.
- AV: Jan-Erik Larsen
Totalkarakter: 3/6
BYRKJEDALSTUNET, 4335 Dirdal.
Prisnivå:
Middagsretter: 199-295 kroner
Småretter: 125-195 kroner
Desserter: 63-69 kroner
**Sulten? Her har du
6 gode asiatiske restauranter i Stavanger og Sandnes
.**
Tre mil sørover og tre og en halv mil østover, der Fylkesvei 45 og Fylkesvei 503 krysser hverandre, ligger Byrkjedalstunet.
Her startet ekteparet Randi og Daniel Øvstebø opp med kiosk og lysstøperi i 1988. Nå er Byrkjedalstunet blitt til bakeri, lysstøperi, serverings- og overnattingssted og selskapslokale for runde år og bryllupsfester. Og et sted både turister, bønder og byaser stopper på sin ferd til og fra Sirdal.
Ingen burger og frossenpizza
Oppsiden med Byrkjedalstunet er at maten er hjemmesnekret.
Menyen er ikke omfattende, men styrer klar av både hamburgere, pommes frites og frossenpizza. Det finnes fire hovedretter, kjøttkaker (225 kroner), aure (199 kroner), elgkarbonader (225 kroner) og entrecôte av Hereford (295 kroner), tre desserter og noen småretter.
Du bestiller og betaler ved disken, som også fungerer som resepsjon for hotelldelen av Byrkjedalstunet. Lokalet er stort, og det gamle ysteriet er dekorert med klenodier fra hine hårde dager, mens bord og stoler er i solid tre.
Derimot får du ikke den store, personlige servicen, selv om maten blir brakt til bordet når den er ferdig på kjøkkenet. Litt verre med tomme glass og tallerker, som stort sett får stå i fred til gjestene forlater bordet.
Potet-nedtur
Vi gjorde vår entré en tidlig høstettermiddag, og valgte en entrecôte fra det lokale Hereford-kveget, med tilhold i nærmeste omegn. Biffen kom på en varm jerntallerken, med rød, gul og grønn paprika, stekt løk, sjampinjong, brokkoli, urtesmør og poteter. Til å være medium stekt manglet kjøttet litt av den rosa fargen, men biffen var saftig og smakte godt, steikesjyen det samme.
Så ble tilbehøret i meste laget, og potetene måltidets nedtur. De hadde fått skorpe etter en tur i stekepannen og var tørre og litt melne innvendig.
**God vin trenger ikke koste skjorta. Her er
10 gode viner under 100-lappen
.**
Lapper er spesialitet
Til dessert plukket vi Byrkjedalstunets karamellpudding, som kom med to appelsinskiver, en liten kremklatt og karamellsaus, ikke superspennende, men greit nok.
Til hovedrettene medfølger gratis kaffe, som ellers koster 25 kroner koppen. Den kom fra termokanne og smakte besk etter litt for mange timer siden tilblivelsen.
Så kunne vi ikke unngå å smake på en av stedets spesialiteter, lappene, som lokker både turister og rogalendinger. De er priset til 45 kroner stykket, ikke utpreget billig, men er mektige og delikate med rømme og syltetøy.
Årets nyhet, bakeriet, byr på hjemmelaget brød, i både grove og finere varianter. Byrkjedalsbrødet er velsmakende og noe du gjerne kan ta med deg hjem, og prøve i halvlunken versjon, med godt smør som tilbehør.
Med bil som framkomstmiddel, ble det alkoholfritt øl til maten, og per person kom serveringen på 500 kroner. Et helt greit måltid hjemmelaget mat, men jobb litt mer med tilbehøret. Og det er ikke alltid kvantitet er påkrevet, selv for en farende fant.
Flere anmeldelser:
Sola strandhotell: En veldig sterk 4-er
Kita Deja Vu By Night: Et spennende tilskudd i Stavanger
Spiseriet: Fortsatt en av byens beste
**Amici: Solid og hjemmelaget mat**
Hall Toll: Smell på Skansen
Big Horn Steak House: Utrivelig, uinspirert biff
**Egget:**
Byens beste deal?
**City Bistro:**
Veldig god mat til hyggelige priser
**XO Bar & Restaurant: Grei nok burger, herlig komle**
Sabi Sushi Sandnes: God sushi, trist lokale
**Allegro: Bravissimo! Velkommen tilbake**
**Kitchen&Table: - Meget god valuta for pengene**
Bevaremegvel! Hva mer kan man ønske seg?
Charles & De holder fortsatt formen
Anmeldelse :vju Restaurant: Trøbbel i tårnet
Den har byens suverent beste utsikt. Det er trist at maten ikke står i stil.
- Harald Birkevold
Relaterte artikler
- AKTUELTAnmeldelse Brasserie-X: Tar ikke helt av6 ÅR SIDEN
- AKTUELTRestaurantanmeldelse av Big Horn Steakhouse: Utrivelig, uinspirert biff7 ÅR SIDEN
- LIVSSTILKRSby tester Jaxx & Leewy7 ÅR SIDEN
- AKTUELTAnmeldelse av Salza: Kjøkkenet har litt å gå på7 ÅR SIDEN
- LIVSSTILKRSby tester Scandic Kristiansand Bystranda7 ÅR SIDEN
- AKTUELTAnmeldelse Matmagasinet: Har hatt godt av flyttingen6 ÅR SIDEN