Kjekke ting du kan gjøre i helga

Flere festivaler, konserter og annet knask. Dette blir ei fin-fin helg! 💥

Oppdatert:
What’s Brewing arrangeres for sjette år på rad. Her fra 2015.

Denne guiden gjelder fra torsdag 17. oktober til søndag 20. oktober 2019.

Screen City Biennal 2019

Hva: Kunstfestival Hvor: Stavanger sentrum Når: Til 30. oktober

I år er temaet økologi og klimaendringer. Ved hjelp av VR, AR og video skal festivalen gjøre folk mer bevisste om hva disse forandringene betyr.

Drop in Makerspace

Hva: Lag dine egne greier Hvor: Vitenfabrikken, Sandnes Når: Fra fredag kl.12

Makerspace på Vitenfabrikken har en haug med verktøy du neppe har hjemme selv. Fredag kan du droppe innom og teste laserkutter, vinylkutter eller 3d-printer! Alle over 13 år kan komme, gratis inngang - men de over 20 (og elever med skoleprosjekter) må ta med egne materialer eller kjøpe på stedet.

LES OGSÅ:

LES MER:

Lei av å kaste klær? Her er syv enkle redesign-tips

Stavanger Strikkefestival

Hva: Festival for de strikkende Hvor: Clarion Hotel, Stavanger Når: Fredag - søndag

Stavanger Strikk og Drikk arrangerer strikkefestival for sjette gang i år! På Clarion Hotel Stavanger blir det workshops, foredrag, markedsplass og andre aktiviteter. Vi kan blant annet nevne hurtigstrikk-konkurranse, strikkebingo og strikkekino!

Oktoberfest

Hva: Schkåll! Hvor: Heidi’s Bier Bar, Vågen, Stavanger (fredag kl.19) og Fri Bar i Fargegaten, Stavanger (lørdag kl.21).

Den mest autentiske oktoberfesten i Stavanger får du på Heidi’s, ifølge Heidi’s selv i alle fall. Det blir (selvfølgelig) tyrolske kjoler, läderhosen, pretzels, Sauerkraut, bratwurst - und so weiter!

Ønsker du en twist på det, kan du ta turen til Fri Bar kvelden etter, på Banged-up Burlesque sin variant av Oktoberfest. Det blir tre mini-shows i løpet av kvelden - og en pølsekonkurranse(?!).

Stand Up Klubbkveld

Hva: Løye Hvor: Sportscafeen, Vågen, Stavanger Når: Fredag kl.20, dørene åpner kl.18

Headliner for kvelden er Anders McAuley - en solid standuper fra Bergen. Vitsene er gode, de kommer tett, og fungerer veldig bra på et publikum som tåler en støyt, ifølge arrangøren. Konferansier er Rasmus Wold. Andre løgne folk: Anders Lohne Fosse, Adrian Andersen og lokale Ove Martin Mellemstrand fra Nærbø.

A$LAK (Klovner i Kamp) & AVGVSTVS

Hva: Hip hop Hvor: Sportscafeen, Vågen, Stavanger Når: Fredag kl.22

Mannen som er kjent som Alis fra Klovner i Kamp har fått applaus for soloprosjektet sitt, med A-listing av debut-EP-en på NRK og tilhørende høye terningkast. Denne høsten blir det mini-tour med oslorapperen AVGVSTVS

Darkspace StonerFest

Hva: Minifestival Hvor: Chekcpoint, Stavanger Når: Fredag kl.22

Checkpoint er vertskap denne fredagen, med følgende på menyen: Blytungt hardtslående og seigt fra Kal-El, klassisk fet doom/stonerrock fra Wizzerd, mens Captain Caravan slår sammen gitarbefengt 70-tallsrock med typiske Kyuss riffs.

What’s Brewing

Hva: Ølfestival Hvor: Tou, Stavanger Øst Når: Torsdag (Brew Con), fredag (fra kl.14) og lørdag - UTSOLGT - (fra kl.13)

Ølfestivalen What’s Brewing er etter hvert blitt et sikkert høsttegn. I år går den av stabelen for sjette år på råd - og lista over bryggerier som kommer er som vanlig svært internasjonal og laaaang!

Selve festivalen åpner fredag, men allerede torsdag kan du få med deg What’s Brewing x Brew Con - hjemmebrygger expo og konferanse, med dokumentarer og «brewtalks» med mer.

Nordsjøen spiller Gjengen *UTSOLGT*

Hva: Konsert Hvor: Folken, Stavanger Når: Fredag kl.21, dørene åpner kl.20

Bergensyndlingen John Olav Nilsen har med seg Nordsjøen og fremfører debutplata til Nilsen og Gjengen «For Sant Til Å Være Godt» i sin helhet. I år er det ti år siden skiva kom ut, og John Olav Nilsen har samlet sammen en ny gjeng. Når de i høst legger ut på turné, blir det både for å hedre Gjengen og «For Sant til Å Være Godt», men også for å spille andre låter – både fra albumet Nordsjøen, og nytt materiale.

TV-aksjonen: Killing Butterflies + Doc Lello

Hva: Veldedighetsevent Hvor: Hanekam Når: Lørdag kl.18

Hanekam arrangerer også dette året egen innsamling til TV-aksjonen. Jentebandet Killing Butterflies stiller. Det samme gjør Doc Lello! I tillegg vil 30 prosent av omsetningen lørdag doneres.

I år er tv-aksjonen til inntekt for Care Norge og fattige kvinners rettigheter.

Arif: Wanderland Tour *UTSOLGT*

Hva: Konsert Hvor: Folken, Stavanger Når: Lørdag kl.22, dørene åpner kl.21

Spellemann, 100 millioner streams, og utsolgt Spektrum. Arif har hatt det travelt. 27. September kom den nye plata «Arif i Waanderland», og i høst er han ute på sin første store headlinerturné. Spesiell gjest for kvelden er lokale Kapteinen! O’hoi!

LES MER OM «KAPTEINEN» HER:

LES MER:

Kjell (20) skyter fart fra gutterommet til musikkollektiv med Arif, Unge Ferrari og Philip Emilio

Årets viktigste søndagstur

Hva: Bli bøssebærer Hvor: I nabolaget ditt Når: Søndag kl.15.30

TV-aksjonen har vært arrangert hver eneste høst siden 1974 og har totalt samlet inn ni milliarder kroner. I år er den til inntekt for Care og fattige kvinners rettigheter. Vil du bli bøssebærer, kan du melde deg opp på www.blimed.no.

Noe du synes mangler? Del det med andre lesere i kommentarfeltet under.

Hver uke presenterer vi et utvalg av det som skjer i byene i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjer innen tirsdag - til tips@byas.no!

Publisert:
Oppdatert:

Kjekke ting som skjer denne helga

Konserter, quizer, filmer og muligheter for å gjøre bruktfunn!

Oppdatert: