Aktuelt

Tok festlig farvel med Tau-ferja: – Vi ville gi en liten hyllest til ferjas aller siste tur

Den siste mandagen dette tiåret la Tau-ferja til kai i Strand for aller siste gang. Flere ungdommer var med på turen for å hylle ferja.

F. V: Anja Ariel Tørnes Brekke, Tori Heitmann Jørgensen, Guri B. Barka Martins, Ylva Gran, Jens H. Schreuder, Ole Dahle Kvadsheim, Katy Flanders og Natalia Feliciana Baró Tyse. FOTO: Sine Hunsbeth Grønnestad/Privat

– Vi har så mange minner fra denne ferja. Den har blitt en del av identiteten vår, sier Jens Hunsbeth Schreuder fra Strand. Sammen med lillesøsteren Sine Hunsbeth Grønnestad og en gjeng venner var de med på ferjas aller siste tur.

– Det var ganske emosjonelt. Da ferja la til på Fiskepiren i Stavanger tutet flere av bilene og folk sto der med blomster. Det kom noen tårer da, forteller Grønnestad.

  • Følg Byas.no på Facebook!
  • Følg Byas på Instagram!

Ville hylle ferja

Det er romjul og tomt i Stavanger sentrum. Regnværet utenfor gjør nok at mange tilbringer dagen inne. Men likevel hadde mange møtt opp for å ta farvel med ferja.

For Schreuder og Grønnestad var det naturlig å være med på den siste turen.

– Vi er en kompisgjeng som kom opp med ideen at vi skulle samle oss å ta ferja en siste gang. Så hadde alle med seg noe godt å drikke, forteller Schreuder.

– Det er så klart ikke lov å drikke på ferja, men vi tenkte at det fikk gå siden det var siste tur, legger Grønnestad til.

Les også:

Sine Hunsbeth Grønnestad og Jens Hunsbeth Schreuder ved skiltet som sier at ferja er kansellert. FOTO: Privat

2000 ferjeturer

Søskenparet er usikre på hvor mange ganger de har kjørt Tau-ferja, som går fra Strand til Fiskepiren og tilbake.

– Jeg aner virkelig ikke, men det må være rundt 2000 ganger, sier Schreuder.

– Jeg pendlet i ukedagene en periode. Da ble det veldig mange turer. Men jeg har ikke noe konkret tall, sier Grønnestad.

Tau-ferja hadde sin siste tur på grunn av Ryfylketunnelen – verdens lengste og dypeste veitunnel – som ble åpnet mandag. Ryfylketunnelen går mellom Hundvåg i Stavanger og Solbakk i Strand kommune.

Les også:

Publisert:

Oppdatert:

  1. Tau-ferja
  2. Tur
  3. Fiskepiren
  4. Stavanger
  5. Minne

Mer skabb enn tidligere: Slik kan du unngå den!

Det siste året har det vært en stor spredning av skabb i Stavanger. Her er noen tips og triks for å styre unna krypet som graver ganger i huden og legger egg.