Aktuelt

Mer støtte til psykisk helse for studenter i utlandet

Studentorganisasjonen ANSA får ekstra penger til å utvide tilbudet innenfor psykisk helse for norske studenter som studerer i utlandet.

Publisert:
 • NTB

TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX FOTO: Utenlandsstudentenes interesseorganisasjon, ANSA, får støtte for å utvide tilbudet innenfor psykisk helse for norske studenter som studerer i utlandet, meddeler forsknings- og høyere utdanningsminister, Iselin Nybø.

– Studentenes helse- og trivselsundersøkelse viste at en del norske studenter i utlandet har psykiske vansker. Nå gir vi ANSA mulighet til å hjelpe flere studenter, sier forsknings- og høyere utdanningsminister, Iselin Nybø (V).

Stadig flere studenter oppgir at de sliter psykisk. Ifølge Norsk studentorganisasjon har studenters psykiske helse forverret seg drastisk fra 2014 til 2018. I Norge bistår studentskipnadene studentene med å få tilgang til helsehjelp for psykiske problemer.

– Norske studenter i utlandet har falt utenfor dette apparatet. En del rapporterer at de har få eller ingen hjelpetiltak rundt seg. ANSA har gjort et viktig arbeid særlig for å formidle nettbasert hjelp, men ønsker å utvide tilbudene. Det får de nå muligheten til, sier Nybø.

ANSA tilbyr blant annet et online psykolog-tilbud så studentene har tilgang til norsk psykolog, uansett hvor i verden de er. Utenlandsstudentenes interesseorganisasjon får nå 760.000 kroner i støtte til arbeidet. Samtidig blir regelverket endret slik at ANSA nå regnes som en studentsamskipnad.

Beslutningen kommer etter at NRK har satt søkelyset på en økt bekymring knyttet til den psykiske helsen til særlig medisinstudentene i Øst- og Sentral-Europa.

– Jeg er glad for at NRK har løftet problemstillingen, sier Nybø til NRK.

Publisert:
 1. Norge
 2. NRK
 3. Skolepolitikk
 4. Psykisk helse

Stor pågang hos hjelpetelefon for mental helse: Slik takler du den nye hverdagen

Koronapandemien gjør at mange kjenner på angst, frykt, usikkerhet og stress. Og det er viktig å ta tak i de følelsene nå, råder psykolog og Mental Helse Ungdom.

Publisert:
 • Tomine Walmsness

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Ny student i Kristiansand? Slik kommer du inn i studentmiljøet
  1 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Høstens hovedopptak: Dette er de mest populære studiene på UiA
  1 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Nå starter byggingen av 160 nye studentboliger på Ullandhaug
  1 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Høye karakterkrav i Norge: Vilde og Sunniva fra Stavanger fulgte studiedrømmen til England
  2 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Brage (20) var ensom og bekymret, men så valgte han å snakke om det
  1 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Studentene tjener mindre, men kjøpekraften består
  9 MÅNEDER SIDEN