Aktuelt

Mer støtte til psykisk helse for studenter i utlandet

Studentorganisasjonen ANSA får ekstra penger til å utvide tilbudet innenfor psykisk helse for norske studenter som studerer i utlandet.

Publisert:
 • NTB
TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX

– Studentenes helse- og trivselsundersøkelse viste at en del norske studenter i utlandet har psykiske vansker. Nå gir vi ANSA mulighet til å hjelpe flere studenter, sier forsknings- og høyere utdanningsminister, Iselin Nybø (V).

Stadig flere studenter oppgir at de sliter psykisk. Ifølge Norsk studentorganisasjon har studenters psykiske helse forverret seg drastisk fra 2014 til 2018. I Norge bistår studentskipnadene studentene med å få tilgang til helsehjelp for psykiske problemer.

– Norske studenter i utlandet har falt utenfor dette apparatet. En del rapporterer at de har få eller ingen hjelpetiltak rundt seg. ANSA har gjort et viktig arbeid særlig for å formidle nettbasert hjelp, men ønsker å utvide tilbudene. Det får de nå muligheten til, sier Nybø.

ANSA tilbyr blant annet et online psykolog-tilbud så studentene har tilgang til norsk psykolog, uansett hvor i verden de er. Utenlandsstudentenes interesseorganisasjon får nå 760.000 kroner i støtte til arbeidet. Samtidig blir regelverket endret slik at ANSA nå regnes som en studentsamskipnad.

Beslutningen kommer etter at NRK har satt søkelyset på en økt bekymring knyttet til den psykiske helsen til særlig medisinstudentene i Øst- og Sentral-Europa.

– Jeg er glad for at NRK har løftet problemstillingen, sier Nybø til NRK.

Publisert:
 1. Norge
 2. NRK
 3. Skolepolitikk
 4. Psykisk helse

Ny krisepakke: Slik blir den nye stipend- og låneordningen for studentene

Regjeringen og Frp sikrer flertall for en ny studentkrisepakke på 1,1 milliarder kroner. I denne pakken får studentene tilbud om et nytt lån, men en større andel enn tidligere kan bli omgjort til stipend.

Oppdatert:
 • Eli Cleve
 • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Store endringer på campus Ullandhaug: – Vi bygger for fremtiden
  2 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  – Jeg har selv møtt studenter i dyp krise som sitter klare med pilleglasset
  3 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Stavanger-studenter først til å teste ut vennespleis-appen «Hei»
  1 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Delte meninger om milliardpakke til studentene
  1 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Iselin Nybø lever på studentbudsjett: – Nå skal de andre spise kanapeer, mens jeg har med skiver i «taskå»
  3 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Disse er nominert til Byas-prisen 2021!
  7 MÅNEDER SIDEN