Solskinnsdager for utestedene: – Jo finere vær, jo flere folk

Det har vært god grunn til å ta solbrillene på de siste ukene i Sandnes og Stavanger. Fridager og bra vær over tid, fører til god omsetning for utestedene.

Publisert:
Katrin MacRae og Kjetil Løvnestad lar seg ikke be to ganger når sola skinner.

– Det er sola og ølen, sier Katrin MacRae på spørsmålet om hva som bringer henne til Melkebaren i Sandnes.

Hun og kompisen Kjetil Løvnestad er en av flere som i senere tid har tatt turen innom Melkebaren i Sandnes. At det har vært flere kunder i forbindelse med en varm mai måned, har daglig leder for Melkebaren, Mikal Tengesdal, lagt merke til.

– Været har uten tvil vært bra for omsetningen. Det har vært kjempebra over hele fjøla, og Melkebaren har hatt en kjempegod omsetning i mai, sier han.

Følg Byas.no på Facebook!

Opp 16 prosent

Løvnestad og MacRae er enige i at det som oftest blir Stavanger i helgene, men på ukedager som dette faller valget på Sandnes og Melkebaren

– Vi er en del på Melkebaren, spesielt nå som det er så fint vær, sier MacRae

– Hvor mange enheter har det blitt?

– Tre. Det blir en del ekstra enheter når det er fint vær, sier Løvnestad.

I løpet av 2018 har Melkebaren opplevd en økt omsetning. Denne måneden har økningen vært på 16.2 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det merkes.

– Jo finere vær, jo flere folk, sier Tengesdal.

– Er det stor økonomisk forskjell på en god og dårlig sommer?

– Ja. Når det er sol og varmt, er det lettere for en kompisgjeng å ta turen til byen etter grilling for eksempel, og vi merker at flere folk vil ut og nyte været.

Lokalderby = Fullstappet Beverly

16. mai var en topp dag for Beverly og vikingsupporterne.

På fotballens festdag, 16. mai, var Beverly fylt til randen av Viking-supportere. Deriblant en supporter som tok hele veien fra Østerrike for å se lokaloppgjøret mellom Viking og Sandnes Ulf.

Daglig leder på Beverly, Øivind Ekeland, syns det er kjekt å se hvor mye Viking betyr for Stavanger

– Sallan, det var en gjenoppstandelse. Det var skikkelig euforisk å endelig få kjenne på hvor mye Viking betyr for folket.

Han forteller at det er generelt mange mennesker som tar turen innom Stavanger for tiden.

– Vi liker byen om det regner eller snør, men det har faktisk snødd i mai tidligere. Dette er jo atskillig kjekkere. Det er mange som skal ut å nyte dette, og terskelen for å turen innom byen når sola skinner er mye lavere. Selvfølgelig blir det en oppsving når det er slik.

Bøker og Børst ligger på solsiden i fargegata, og det nyter også omsetningen godt av. På samme måte som Beverly, får de en oppsving når Stavanger viser seg fra sin flotteste side.

LES OGSÅ:

Håper på 100.000 besøkende til VM-fest ved KonserthusetBli med på dronecruise over cruiseskipene

Merkelig måned for Hall Toll

Mai er en merkelig måned for Hall Toll, sier daglig leder, Lavrans Gjønnes. Som følge av alle de røde dagene, er det mindre business-folk i byen. Samtidig er det flere mennesker som tar turen innom Stavanger for å nyte sol og fint vær.

– Det blir ikke noen markant forskjell, men folk sitter ute og spiser istedenfor. Omsetningen blir i hvert fall ikke verre med sol og fint vær.

– Hva med cruisepassasjerene?

– I og med at vi er en kveldsrestaurant, så ser vi ikke mye til dem. De er mye i farta. Vi har prøvd flere tiltak for å få dem inn, men det er heller en overraskelse hvis de tar turen innom, sier han.

Turistene som ikke kommer via cruiseskipene, utgjør derimot en forskjell.

– De er flinke til å bruke byen. De bestiller bord, kjøper mye mat og drikke, og det er sjeldent de klager på pris. Det har endret seg veldig. Det har vært en markant økning med turister om sommeren, så sånn sett heier vi på fint vær og Preikestolen, og alt som trekker folk til Stavanger. Det utgjør en forskjell, sier Gjønnes.

Været påvirker ikke omsetningen i høy grad verken på Hall Toll eller Cirkus. Sistnevnte ligger på skyggesiden i Fargegaten.

Pontus skal utnytte uteområdet i større grad

Ved sportsbaren Pontus i Sandnes håper de å kunne utnytte sola i enda større grad enn tidligere.

– Vi har også en uterestaurant og her ser vi kjempestor forskjell sammenlignet med tidligere. Den har blitt brukt mye til røyk og lufting, mens nå blir det brukt til å nyte øl i sola, sier daglig leder Eirik Hope.

Nå som Premier League-sesongen er over, teller de ned dagene til fotball-VM, og her har de planer om å utnytte utearealet til det fulle.

– Vi startet Pontus 11. august, og når vi ser tilbake på været på den tiden, var det ikke veldig sprekt. Derfor har vi ikke fått introdusert uterestauranten vår i like stor grad som vi skulle ønske. Før VM starter skal vi sette opp en 65-tommers TV, så kundene våre skal kunne nyte fotball i sola, sier Hope.

Hansenhjørnet smiler med sola, Cirkus merker lite til den

På Hansenhjørnet er det fullt. Det er null tvil om at uterestauranten gjør det godt når de får hjelp av været.

Byas har også vært i kontakt med Bøker og Børst, Cirkus og Hansenhjørnet.

Røde dager og pent vær har sørget for at mai er den beste måneden så langt i år for Bøker og Børst.

Cirkus merker at det er flere folk i gatene, men de ligger på skyggesiden, og forteller at finværet ikke utgjør den store forskjellen på omsetningen.

Hansenhjørnet er en uterestaurant som i aller høyeste grad liker seg best når sola skinner. Daglig leder, Kristoffer Hansen, sier at det er aller flest kunder når det er fint vær rett etter en periode med dårlig. Når det har vært fint vær over lengre tid, jevner det seg i større grad ut. Men:

– Det har veldig mye å si. Du går ikke på uterestaurant når det er 5 grader, kuling og regn, sier han.

MER FRA BYAS:

Stadig flere skjenkes i FargegataDisse folka er verst på konsert6 festivaler som forsvant fra Stavanger-områdetDette bør du huske før du reiser på ferie
Publisert:

Utelivsguide til Stavanger og Sandnes: Her er områdene du bør vite om

Det er nok av utesteder å velge blant både i Stavanger og Sandnes. Men hvordan vet du hvor du bør gå?

Publisert: