– Jeg har spist taco hver dag i ett år og jeg er fortsatt ikke lei

Variasjonen i kosten kan diskuteres, men den nye restauranten i Stavanger sentrum er det ingenting å utsette på, mener Thor Gjerde (24).

Oppdatert:
Thor Gjerde (24) har flyttet «hjem» igjen for å ta over Los Tacos’ nye restaurant i Skagen i Stavanger.

Han har ansvaret for den nye Los Tacos-restauranten i Skagen i Stavanger.

Her har håndverkerne hamret, spikret, pusset og malt i over fem måneder. Totalt er det investert 2,5 millioner kroner for å få lokalet i stand. Onsdag forrige uke var alt klart for åpning.

Eller?

– Det var kanskje ikke så smart å åpne rett før 17. mai. Vi solgte enormt mye mat, men vi var gjerne ikke helt forberedt på det store trøkket, sier Gjerde og trekker på smilebåndet.

Den nye restauranten har 75 sitteplasser. I tillegg kommer det et eget barområde, som kan stenges av når skjenketiden er over, innerst i lokalet.

Totalrenovering

Rundt 2000 kunder fikk mat i åpningshelga. Det tar på når menyen er ny for både kunder og ansatte.

Los Tacos-merkevaren begynner derimot å bli kjent i Stavanger allerede. Kjeden åpnet først i Bergen i 2015. Åtte måneder senere kom nyheten om at det også skulle åpne en filial i Stavanger.

– Vi ser en positiv vekst i byen, dette ble bekreftet under åpningshelga og 17. mai, forteller Los Tacos-gründer Brian Kovary.

Derfor satt pengene løst da restauranten fikk muligheten til å slå ned veggene til det gamle gaminglokalet til House of Nerds.

Kovary sa til Byas på nyåret at selskapet regnet med å bruke 1,5 millioner kroner på oppussingen, men det ble noe dyrere.

– Det var ekstremt mye jobb som måtte til for å få lokalet i stand. Vi snakker om en totalrenovering. Siden bygget er gammelt, var noen av endringene søknadspliktige. Dette er årsaken til at det også har tatt noe tid, sier Kovary.

Slik så det ut før arbeidet også tok til på utsiden. Bildet er fra januar i år.

Restaurant og bar

Men nå som dørene endelig er åpne, hva er forskjellen fra tidligere, sett bort fra sittegrupper og inventar, så klart?

På menyen står fortsatt klassiske buritoer, samtidig har det kommet et tilskudd av mindre tacos, delemenyer og en barnemeny. I tillegg flere veganske og glutenfrie alternativer.

I tillegg er søknad om skjenkebevilling sendt til kommunen. Selskapet håper å få et svar av kommunen i løpet av uka.

– Så det blir en fullverdig restaurant med alkoholservering på dag- og kveldstid. Vi stenger barområdet når skjenketiden er over og fortsetter å servere mat til klokka 04.00, sier Kovary.

Lokalet i Skagen 8 måtte gjennom en totalrenovering før restauranten kunne åpne dørene. Oppussingen tok over fem måneder.

13 måneder med taco

Det er også penger i taco. I 2017 hadde franchiserestaurantene til Los Tacos AS en omsetning på 2,3 millioner kroner, dette ga et overskudd på 189.000 kroner før skatt, ifølge Proff.no.

I tillegg kommer restaurantene i Oslo, Bergen, Fredrikstad og nå Stavanger som selskapet selv driver. I Norges to største byer hadde taco-kjeden en samlet omsetning på over 20 millioner kroner i 2017. Resultatene for 2018 er ikke offentlige ennå.

I dag har kjeden sju restauranter, i tillegg skal to nye spisesteder åpne i Oslo i løpet av sommeren.

Gjerde forteller at han gått gradene i Los Tacos-kjeden de siste 13 månedene. 24-åringen er opprinnelig fra Sandnes, men har det siste året jobbet ved Los Tacos-restauranten i Bergen.

Da restaurantplanene ble offentliggjort i Stavanger, ville han ikke la sjansen gå fra seg.

– Jeg liker jobben, folka, men ikke minst maten. Jeg har spist taco hver dag i over ett år og jeg er fortsatt ikke lei, sier han og ler.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Coffeeberry trapper ned utvidelsesplaner etter underskudd

LES MER:

Åpner ny kafé i over 300 år gammelt trehus i sentrum

LES MER:

Rituals åpner i de gamle Nespresso-lokalene

LES MER:

I enden av Pedersgata dukker det opp en helt ny restaurant

Publisert:
Oppdatert:

Sumo har åpnet i Tollboden: – Vi er klare for å vokse videre i Rogaland

Den bergensbaserte kjeden utelukker ikke flere Sumo-restauranter i Stavanger og Sandnes. Konkurrentene ønsker den velkommen.

Oppdatert: