– Jeg har spist taco hver dag i ett år og jeg er fortsatt ikke lei
Variasjonen i kosten kan diskuteres, men den nye restauranten i Stavanger sentrum er det ingenting å utsette på, mener Thor Gjerde (24).
Han har ansvaret for den nye Los Tacos-restauranten i Skagen i Stavanger.
Her har håndverkerne hamret, spikret, pusset og malt i over fem måneder. Totalt er det investert 2,5 millioner kroner for å få lokalet i stand. Onsdag forrige uke var alt klart for åpning.
Eller?
– Det var kanskje ikke så smart å åpne rett før 17. mai. Vi solgte enormt mye mat, men vi var gjerne ikke helt forberedt på det store trøkket, sier Gjerde og trekker på smilebåndet.
Totalrenovering
Rundt 2000 kunder fikk mat i åpningshelga. Det tar på når menyen er ny for både kunder og ansatte.
Los Tacos-merkevaren begynner derimot å bli kjent i Stavanger allerede. Kjeden åpnet først i Bergen i 2015. Åtte måneder senere kom nyheten om at det også skulle åpne en filial i Stavanger.
– Vi ser en positiv vekst i byen, dette ble bekreftet under åpningshelga og 17. mai, forteller Los Tacos-gründer Brian Kovary.
Derfor satt pengene løst da restauranten fikk muligheten til å slå ned veggene til det gamle gaminglokalet til House of Nerds.
Kovary sa til Byas på nyåret at selskapet regnet med å bruke 1,5 millioner kroner på oppussingen, men det ble noe dyrere.
– Det var ekstremt mye jobb som måtte til for å få lokalet i stand. Vi snakker om en totalrenovering. Siden bygget er gammelt, var noen av endringene søknadspliktige. Dette er årsaken til at det også har tatt noe tid, sier Kovary.
Restaurant og bar
Men nå som dørene endelig er åpne, hva er forskjellen fra tidligere, sett bort fra sittegrupper og inventar, så klart?
På menyen står fortsatt klassiske buritoer, samtidig har det kommet et tilskudd av mindre tacos, delemenyer og en barnemeny. I tillegg flere veganske og glutenfrie alternativer.
I tillegg er søknad om skjenkebevilling sendt til kommunen. Selskapet håper å få et svar av kommunen i løpet av uka.
– Så det blir en fullverdig restaurant med alkoholservering på dag- og kveldstid. Vi stenger barområdet når skjenketiden er over og fortsetter å servere mat til klokka 04.00, sier Kovary.
13 måneder med taco
Det er også penger i taco. I 2017 hadde franchiserestaurantene til Los Tacos AS en omsetning på 2,3 millioner kroner, dette ga et overskudd på 189.000 kroner før skatt, ifølge Proff.no.
I tillegg kommer restaurantene i Oslo, Bergen, Fredrikstad og nå Stavanger som selskapet selv driver. I Norges to største byer hadde taco-kjeden en samlet omsetning på over 20 millioner kroner i 2017. Resultatene for 2018 er ikke offentlige ennå.
I dag har kjeden sju restauranter, i tillegg skal to nye spisesteder åpne i Oslo i løpet av sommeren.
Gjerde forteller at han gått gradene i Los Tacos-kjeden de siste 13 månedene. 24-åringen er opprinnelig fra Sandnes, men har det siste året jobbet ved Los Tacos-restauranten i Bergen.
Da restaurantplanene ble offentliggjort i Stavanger, ville han ikke la sjansen gå fra seg.
– Jeg liker jobben, folka, men ikke minst maten. Jeg har spist taco hver dag i over ett år og jeg er fortsatt ikke lei, sier han og ler.
MER FRA BYAS:
Coffeeberry trapper ned utvidelsesplaner etter underskudd
Åpner ny kafé i over 300 år gammelt trehus i sentrum
Rituals åpner i de gamle Nespresso-lokalene
I enden av Pedersgata dukker det opp en helt ny restaurant
Sumo har åpnet i Tollboden: – Vi er klare for å vokse videre i Rogaland
Den bergensbaserte kjeden utelukker ikke flere Sumo-restauranter i Stavanger og Sandnes. Konkurrentene ønsker den velkommen.
Relaterte artikler
- AKTUELT19 spisesteder som åpnet i Stavanger og Sandnes i fjor2 ÅR SIDEN
- AKTUELTZouq skal flytte inn i nytt restaurant- og take away-lokale i Pedersgata4 ÅR SIDEN
- AKTUELTPusset opp for 20 millioner: Åpner Rogalands største sportsbar2 ÅR SIDEN
- AKTUELTSushikjede fra Bergen skal åpne fem restauranter i Stavanger og Sandnes3 ÅR SIDEN
- AKTUELTBeordret til å stenge, likevel holder flere åpent: – Det er forkastelig4 ÅR SIDEN
- LIVSSTILTorsdag åpner kleskjeden sin første butikk i Rogaland4 ÅR SIDEN