Nå går restaurant-drømmen til Quan i oppfyllelse

Fredag åpnes dørene i Gamleveien i Sandnes.

 Quan Duc Tuong har tenkt tanken i fem år. På fredag er det alvor.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

– Dette er noe jeg alltid har hatt lyst til. Jeg bestemte meg for lenge siden, forteller Quan Duc Tuong (35).

For fem år siden fikk han ideen om å starte opp sin egen restaurant for første gang. Han kvernet på tanken, og i 2015 begynte han å undersøke nærmere hva som måtte til.

Så kom han over et lokale på Lura, det har han pusset opp i to måneder - både morgen og kveld.

– Men når du virkelig har lyst til noe, så gjør det ingenting å jobbe 18 timer til dagen. Du jobber, sover og går på jobb igjen. Det er egentlig en fantastisk følelse, sier 35-åringen.

Følg Byas.no på Facebook!

I over to måneder har 35-åringen jobbet for å få det gamle bistro-lokalet klart. På sikt vil han gjerne flytte familiebedriften nærmere sentrum.

Familiebedrift

Món Viêt er navnet på det nyeste restauranttilskuddet i Sandnes-bydelen. Direkte oversatt betyr det vietnamesiske retter, noe som det finnes 11 av på menyen foreløpig.

– Vi kunne hatt flere retter, men vi ønsker ikke å ha for mange. Vi skal heller være skikkelig gode på de rettene vi serverer, sier Tuong.

Han snakker om «vi», fordi det hele blir en familiebedrift. Kona jobber som lærer, men skal steppe inn der det trengs.

Det samme skal svigerfar, som for mange år tilbake drev restaurant. 35-åringen selv har hatt småjobber i utelivsbransjen, men aldri drevet matservering. Han er egentlig CNC-operatør.

– ...?

– Det er en maskinjobb, dreiing og fresing, forklarer han.

LES OGSÅ:

Les også

Tango flytter inn hos Fish & Cow: – Vi skal vokse ved å bli mindre

Les også

Georgios (28) åpner restaurant på Nytorget

Til sentrum

Tidligere holdt Lura Bistro til i lokalene i Gamleveien, men serveringsstedet måtte til slutt gi opp.

35-åringen er klar over at han ikke har plukket ut det mest sentrale lokalet.

– Selvsagt kunne vi tenkt å være i sentrum, og forhåpentligvis hvis alt går bra, så ønsker vi å åpne der. Men det er fryktelig dyrt, forklarer 35-åringen.

Derfor ble det Lura, selv om lokaler også utenfor sentrum kan svi betydelig på pungen.

– Vi bruker mye penger, uten at jeg ønsker å si nøyaktig hvor mye det dreier seg om, sier han.

Den nye restauranten ligger i Gamleveien på Lura i Sandnes.

Viet-NAM!

Ifølge Tuong vil restauranten ha to fulltidsstillinger og tre-fire deltidsstillinger.

Nå krysser han fingrene for at vietnamesisk slår an blant gaukene, og at han kan ta opp kampen med den lille vietnamesiske take away-sjappa i sentrum av byen.

– Kommer hele det vietnamesiske miljøet hit på fredag da?

– Ha ha, det hadde vært fint, men da har jeg ikke nok mat til alle.

Publisert: