Da Bjarne (26) fra Madla var liten, solgte han lekene sine for å få råd til bilshampoo

Bjarne Ruyter har vært lidenskapelig opptatt av biler siden han var åtte-ni år gammel. Nå lever han av å pleie bilene til andre.

Publisert:
Bjarne Ruyter begynte å pleie bilene til naboene i ung alder.

– Far var helt imot å vaske bil. Hvorfor beskytte med voks når du kan beskytte med søl, pleide han å si, sier Bjarne Ruyter fra Madla.

Ruyter har vært interessert i bil siden han var åtte-ni år gammel, og han var også opptatt av å ta ordentlig vare på bilene. Til tross for at faren mente at «drit» holdt lenge, solgte han lekene sine for å få råd til bilshampoo.

Etterhvert begynte han også å pleie bilene i nabolaget, og før han visste ordet av det, tok han seg av så og si alle sammen.

Følg Byas.no på Instagram!

Bil har alltid vært hobbyen

Til tross for at han har jobbet siden han var ni år, har hobbyen hans alltid vært å fikle med biler.

– Jeg begynte i å gå med aviser da jeg var åtte-ni år og da jeg var 12 år, begynte jeg hos Coop Mega Madla i en 20 prosents stilling.

Han jobbet hos matvarekjeden i åtte år, og tok også fagbrev i butikk mens han jobbet der. Da fant han ut at han var glad i kundeservice.

LES OGSÅ:

LES MER:

Bjørn har gått med et nytt slips hver dag i nesten tre år, men nå er det slutt

Fikk jobb som 250 søkte på

Men han begynte ikke å jobbe med bil før en kompis sendte ham en annonse via Finn.no. Der sto det at Porschesenteret hadde en ledig stilling, og det kunne jo vært noe for Ruyter.

Ruyter bestemte seg for å møte opp personlig i håp om å få jobben. Han og 250 andre hadde søkt på stillingen, men etter litt til og fra ble stillingen hans.

Da Ruyter fikk stillingen, jobbet han egentlig som sommelier på taxfree-butikken på Sola Flyplass, men gikk med glede litt ned i lønn for å få jobbe med biler.

– Penger er ikke alt hvis du ikke trives, sier han.

Kristina Synyahovska pleier å ta med seg venner til butikken til forloveden dersom hun føler at hun ikke får sett ham.

Jobber døgnet rundt

For to år siden startet han sitt eget bilpleiesenter oppkalt etter seg selv, nemlig Ruyters Premium Car Center. Der er han dag og natt.

– Jeg kommer ofte ned med middag og kvelds, forteller forloveden Kristina Synyahovska.

Ruyter forteller at det aldri hadde gått uten støtten til forloveden og faren, som døde for noen år siden.

– Det føler jeg også, sier Synyahovska og smiler.

Ruyter forteller at han hadde lite penger da han startet, og han har heller ikke blitt rik av bilpleien ennå. Det er heller ikke så viktig for ham.

– Jeg har lyst til å leve av dette ganske lenge. Får jeg det, er jeg fornøyd, sier han.

Publisert:

Lisa Sundvall (39) er byens nyeste skomaker: – Det var nå eller aldri

Da Lisa Sundvall ble permittert fra jobben som limousinsjåfør 2016, bestemte hun seg for å satse på et gammelt yrke. At svensken skulle åpne et skomakeri i Stavanger, har ikke alltid vært planen.

Publisert: