Vegvesenet sier nei til nakenløp og sex i rundkjøringer

Veidirektør Terje Moe Gustavsen mener russefeiringen er fortjent, men fraråder sterkt å ta knuter ved å ha sex i en rundkjøring eller å løpe naken over bruer.

Oppdatert:
Russecamper bør holde seg unna trafikken, mener sjefen for Vegvesenet. Skulle lysten bli for stor, hadde veidirektøren også satt stor pris på om akten gjennomføres andre steder enn i en rundkjøring.

Det skriver han i en pressemelding onsdag.

– Russeknuter hører med. Det utvises stor fantasi for å sette russen på morsomme og til dels krevende prøver. Sett fra et «voksent» ståsted, påkaller nok noen av knutereglene ordene tåpelig og merkelig i hjernen, men det er jo ment som et uttrykk for fest og moro, sier veidirektøren.

Følg Byas.no på Facebook!

Trafikkfarlig

Ringsaker blad har omtalt russeknutene til Ringsaker-russen. Der får russen merke i lua for å ha sex i en rundkjøring eller for å løpe naken over den 1420 meter lange Mjøsbrua.

Veidirektøren sier at opphold ved rundkjøringer kan være trafikkfarlig. Derfor er han ikke særlig begeistret for at intime aktiviteter eller camping-knuter som «en tut, en skål», skal gjennomføres i trafikken.

Vegdirektøren peker også på nakenhet, uansett om det gjelder rundkjøringer eller bruer.

– Det er kanskje ikke farlig for løperen å være uten klær på brua, men de som kjører kan jo få en vel stor overraskelse ved å se nakne mennesker på brua og helt glemme at de kjører bil, sier Gustavsen.

Flere nakenknuter

I Stavanger og Sandnes er det ingen knuter som oppfordrer til ymse aktiviteter i rundkjøringer i distriktet, men når det kommer til å vise seg fram i blanke messingen, er det flere å velge mellom.

I Stavanger får du knute for å løpe naken over Bybrua. En annen knute er å løpe naken rundt sin egen skole.

Sandnesrussen setter svært høye krav. En knute er blant annet å holde et foredrag kliss naken foran klassen.

En annen knute er å gå naken inn på en bensinstasjon og spørre om et pølsebrød, legge kjønnsorganet i brødet og ta på ketchup og hot dog-dressing.

En russeknute i Stavanger er å løpe naken over Bybrua. Det vil helst veidirektøren og politiet at du ikke gjør.

Politiet har reagert

Politiet har også vært skeptisk til nakenknutene.

«Drikking på offentlig sted er ulovlig, det samme er nakenhet på offentlig sted som anses som blotting», skrev leder ved forebyggende avsnitt i Stavanger, Kathrine Sæland Rotseth i en e-post til Byas forrige uke.

– Vi har tydelig markert knutene som kan komme i konflikt med loven. Blant annet står det på knuten som gjelder å springe naken rundt skolen at dette kan bli tatt for å være blotting, svarte leder for Hovedstyret i Stavanger, Simon Belay.

– Når dere har med slike knuter, legger dere ikke opp til at folk kan havne i ganske kjipe situasjoner?

– Nei, det føler vi ikke. Den som utfører knuten har et ansvar om å passe på publikumet sitt og ta en selvstendig vurdering på om dette er greit å gjøre, sa Belay.

LES OGSÅ:

Her er artistene til den utsolgte russefesten

Private donasjoner kan redde russetiden til bussmedlemmer i Egersund

Bruker over millionen på russebuss: – Mange synes det er rart å begynne så tidlig, men det er det som kreves.

Publisert:
Oppdatert:

Vegvesenets nei til rundkjøring-sex går verden rundt

Veidirektør Terje Moe Gustavsens oppfordring til russen om ikke å ha sex i rundkjøringer, har fått stor oppmerksomhet i utlandet.

Publisert:
  • NTB