Aktuelt

Demonstrerte mot ny fraværsgrense

Det har vært mange reaksjoner etter at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) innførte den nye fraværgrensen, som trer i kraft til høsten. Flere elever demonstrerte utenfor Kvadraturen skolesenter.

Oppdatert:
  • Damares Stenbakk

Ingrid Lohne, Nora Hallandvik og Susanne Langli er alle engasjerte AUF'ere, som kom helt fra Mandal for fredagens demonstrasjon. Alle foto: Marita Andersen

– Det er godt å se ungdommen tar et oppgjør! Min far hadde kreft, og det er en tøff påkjenning. Hadde jeg gått på videregående da og droppet tre gymtimer, hadde jeg jo ikke kunne fullført, lyder det fra Dennis Torkelsen, leder for AUF Vest-Agder, under demonstrasjonen fredag.

Leder for AUF Vest-Agder, Dennis Torkelsen. Leder for AUF Vest-Agder, Dennis Torkelsen, hadde en klar beskjed til kunnskapsministeren under talen sin.

– Det er urettferdig. Torbjørn (Røe Isaksen, journ. anm) kan ta seg en bolle, fortsetter Torkelsen.

«Faen ta fraværsgrensa»

Det var flere som demonstrerte mot den nye fraværgrensen. Til og med engasjerte mandalselever tok seg turen til Kvadraturen skolesenter for å vise sin misnøye.

Ingrid Lohne, Nora Hallandvik og Susanne Langli. Ingrid Lohne, Nora Hallandvik og Susanne Langli er alle engasjerte AUF’ere, som kom helt fra Mandal for demonstrasjonen.

– Man skal få lov til å være syk eller ikke komme på skolen på grunn av noe som skjer hjemme, uten å miste vurderingen i faget, sier Nora Hallandvik. Venninnene nikker enig.

Elevene viste tydelig misnøye, med egenlagde plakater. Mange viste tydelig misnøye, med egenlagde plakater.

– Mange elever sliter psykisk

Elevrådsleder ved Kvadraturen skolesenter, Marthe Løvsland, mener at elever som sliter psykisk spesielt vil få gjennomgå, når fraværsgrensen trer i kraft.

Marthe Løvsland, elevrådsleder ved Kvadraturen Skolesenter. Marthe Løvsland, elevrådsleder ved Kvadraturen skolesenter, stilte opp for sine medelever fredag formiddag.

– Det finnes andre måter å gjøre dette på enn å sette denne fraværsgrensen. Det er mange elever som sliter psykisk, det vet vi nå i dag. Derfor er denne fraværsgrensen ikke den riktige løsningen, forklarer hun.

Dennis Torkelsen, Sverre Pettersen og Lyder Johan Ovesen. - Flott at folk viser de er mot den nye fraværsgrensen, sier Lyder. Dennis Torkelsen, Sverre Pettersen og Lyder Johan Ovesen. – Flott at folk viser de er mot den nye fraværsgrensen, sier Lyder Ovesen, fylkessekretær i AUF.

Får ikke fravær under streiken

Rektor ved Kvadraturen skolesenter bekrefter til KRSby at elever som demonstrerer mot fraværsgrensen, ikke vil få fravær. Han mener det er bra elevene engasjerer seg.

– Elevene får ikke fravær for dette. Jeg synes det er bra at de engasjerer seg i slike saker, sier rektor Morten Torkelsen.

IMG_8742 Ingen elever ved Kvadraturen skolesenter vil få fravær for dagens streik.

Publisert:
Oppdatert:

Demonstrerte mot fraværsgrensa: – Jeg føler at man blir syke av fraværsgrensa

– Det er så mange som allerede sliter med fraværet. Når da Torbjørn Røe Isaksen velger å slenge på 10 prosent, og han mener at dette skal hjelpe dagens ungdom, så føler vi egentlig at han bare straffer de og gjør det vanskeligere for folk.

Publisert: