Slik blir det nye mat-konseptet i bakgården til Tou Scene

«Fortou» åpner (kanskje) dørene akkurat i tide til Storhaugfestivalen i slutten av august.

Publisert:
FORTOU: Her kommer Stavanger Østs nyeste mattilskudd.
LES MER:

I april ble det kjent at det i løpet av denne sommeren kom til å dukke opp et [nytt mat-konsept i Østre bydel](http://www.byas.no/article/apner-nytt-mat-konsept-like-ved-tou-scene-572088d8feacd763008b459c). Nærmere bestemt i bakgården til Tou Scene, vis-a-vis den ikke så gamle ølbaren ØST .

Målet var at det skulle være klart i løpet av første halvdel av juli. Det er jo nå, det! Så hva skjer?

– Hehe, det var en litt overambisiøs vurdering i forhold til hva som var praktisk mulig. Ikke noe mer enn det, sier daglig leder av Tou Scene, Per Arne Alstad til Byas.no, og legger til at det gjenstår en del byggearbeid.

Følg Byas.no på Facebook

– Alt utenom det byggemessige er på plass. Vi har begynt innvendig med oppussing og har laget ny rominndeling. Neste steg blir ting som rør, elektrisitet og alt av interiør, sier Alstad.

LES MER:

* Det er mange kule mat-varianter som dukker opp i Stavanger om dagen! Nå blir snart foodtrucken «Den lille havfyren» å se rullende rundt i byen, med en stjernekokk bak rattet.

Streetfood med asiatisk twist

Noe som i hvert fall er helt klart, er navnet! Fortou. Som i fortau, bare med o.

Det rustikke navnet matcher konseptet - gatekjøkken og streetfood. Og det faktum at det ligger i bakgården til Tou (scene), såklart.

– I utgangspunktet tenkte vi å lage et gatekjøkken - bare moderne. Vi holder oss unna den kjipe løvbiffen og pose-bernaisen. Vi ville lage slik mat som vi selv ønsker å spise, så da blir det streetfood med en asiatisk twist på mye av det. Det kommer også til å være en del nordisk - vi vil bruke lokalt og økologisk der det lar seg gjøre, sier tidligere landslagskokk Arnt Skjerve (37) til Byas.no.

Vi vil egentlig bare lage skikkelig god mat.

Det er Skjerve sjøl og Ørjan Kønig (38) som skal drive konseptet i bakgården.

Skjerve har tidligere jobbet på blant annet Palace Grill og Restaurant Oscarsgate i Oslo, samt vært kjøkkensjef på NB Sørensen Annen Etage i Stavanger. Fra 2010 til 2014 var han med på det norske kokkelandslaget. Ikke rusk!

Kønig har blant annet drevet nattklubb i Karibien og vært daglig leder for Strandgaten restaurantdrift - derunder Nåløyet, Timbuktu, Taket og Straen.

Nå blir det Fortou'et på dem begge!

FORTOU-CREW: Arnt Skjerve (t.v.) og Ørjan Kønig skal drive Fortou i Østre bydel.

Nattåpent under konserter

– Vi vil egentlig bare lage skikkelig god mat. Det blir ingen ferdige produkter, alt skal lages fra bunn, sier Skjerve, og legger til at menyen vil variere litt etter sesong, tilgang og humør.

Fortou kommer også til å knyttes opp mot ølbaren ØST som er nærmeste nabo, slik at de tørste kundene der vil få mulighet til å spise, også. Og når det er konserter på Tou Scene vil de ha nattåpent for konsertfolket.

Ved siden av selve driften i bakgården, kommer de også til å drive med litt catering.

En smaksprøve på hva som kommer vil folk få allerede under Den spiselige byfest i Østre bydel om bare et par uker.

– Da kjører vi litt provisorisk kjøkken - enten låner vi kjøkkenet på Tou Scene eller fyrer opp en grill ute hvis det er fint vær. Noe kult skal vi i hvert fall få til, uansett.

Kanskje klart i august

Og når vil alt være oppe og gå?

Alstad har et håp om at alt skal være klart til Storhaugfestivalen som går av stabelen på Tou Scene siste helgen i august.

Skjerve tror kanskje september er mer reelt:

– Vi får se - vi jobber jo på, men... Ting tar tid, har det jo vist seg!

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* 5 ting du kan gjøre i helgen

LES MER:

* Her kan du bytte truser og sminke etter å ha prøvd det på hjemme

LES MER:

* Frister det med en hopp-på-tur i sommer? Hit kan du fly direkte utenlands fra Sola flyplass

Publisert:

«Fortou» fornyer seg: – Mer autentisk, mer eksplosjon

Gatekjøkkenet «Fortou» åpnet dørene i oktober. Nå gjør de endringer i konsept og meny.

Oppdatert: