Aktuelt

«Fortou» fornyer seg: – Mer autentisk, mer eksplosjon

Gatekjøkkenet «Fortou» åpnet dørene i oktober. Nå gjør de endringer i konsept og meny.

Oppdatert:
  • Ulrikke Valvik Mitchell

FORTOU: Ørjan Kønig og Arnt Skjerve startet opp Fortou sammen i oktober i fjor. Kønig er ikke lenger involvert i selve driften. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

LES MER:

I fjor vår kunne Byas melde om ankomsten til et nytt mat-konsept i bakgården til kulturarenaen Tou Scene i østre bydel.

Målet var å ha «Fortou» up and running i begynnelsen av juli, men byggearbeidet tok ganske mye lenger tid enn først antatt.

LES MER:

I oktober åpnet de omsider dørene , med et konsept basert på streetfood med en asiatisk twist. Moderne gatekjøkken-*style* tilpasset norske ganer.

Det er Arnt Skjerve og Ørjan Kønig som står bak konseptet, men Kønig er ikke lenger involvert i driften.

Med seg på laget har Skjerve nå fått med Fredrik Lundgren - tidligere kokk ved gastronomisk institutt og Tango, og assistent for Christopher Davidsen da han deltok i Bocuse d'Or tidligere i år.

Arnt Skjerve (t.v.) og Ørjan Kønig startet opp Fortou i Østre bydel i fjor høst. FOTO: Jonas Østhassel

Mindre fornorska

Etter drøye fire måneder i drift, gjør Fortou nå endringer både i konsept og meny.

– Vi spisser konseptet, slik at det blir mer streetfood. Mindre fornorska, mer autentisk og mer eksplosjon, sier Skjerve.

– Smakene skal sparke fra seg og maten skal være det helt motsatte av kjedelig, legger han til.

Egentlig var planen å skifte ut menyen hele tiden, men de har landet på å beholde noen av favorittene og heller ha en ny «ukens rett» hver uke.

I tillegg skal de utvide smakshorisonten.

– Til nå har det vært veldig mye asiatisk, men framover skal vi innom flere kontinenter.

LES MER:

* Apropos streetfood: N.B. Sørensen går sammen med fire andre restauranter og lager gatemat-festival i Stavanger

Tatt burgeren av menyen

Den nye menyen er ikke helt ferdig, men det nærmer seg. De fleste rettene vil komme i en vegetarvariant.

Noen endringer har de allerede gjort - burgeren er nemlig borte fra menyen.

– Vi tenkte såpass at nesten alle andre steder i byen har burger på menyen - da trenger ikke vi å ha det også. Vi ønsker å skille oss litt ut. Men det er noen som har sagt de savner den, så kanskje vi fyrer opp grillen ute av og til, når det er bra vær.

I tillegg til mat i ny drakt, planlegger også Fortou å arrangere en spesiell hendelse en gang i måneden - for eksempel et kokkebesøk - hvor inntektene går til et veldedig formål.

FORTOU: Her holder de til. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

Kanskje klart neste uke

– Dere har nå hatt åpent i drøye fire måneder - hvordan er trøkket?

– Det har vært litt opp og ned. Det er veldig væravhengig, for vi har ikke sitteplasser. Men når Øst først åpner dørene, så blir trøkket over forventet bra, sier Skjerve.

Fortou og ølbaren Øst har en avtale om at Fortou-kunder kan sette seg ned inne på Øst for å spise. Nå jobber Fortou-gutta i tillegg med en egen barmeny til nettopp Øst, som er tilpasset utvalget der.

Reinsdyrhjerte og østers er blant stikkordene før ølbar-menyen.

– Da kan folk bare bestille mat i baren, så kommer vi bort med den. Dette er noe som kommer litt på sikt, sier han og legger til:

– Alt er under bearbeiding. Ny meny hos oss er nok plass allerede i neste uke eller uken etter. Vi jobber med saken!

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* 10 matprofiler du bør følge på Instagram

LES MER:

* Nå skal den populære restauranten utvide

LES MER:

* Se stor guide: Her kan du spise vegansk mat i Stavanger

Publisert:
Oppdatert:
  1. Stavanger

Anmeldelse Fortou: Gatemat i verdensklasse!

Det lille gatekjøkkenet Fortou lager gatemat i verdensklasse. Og det til en svært behagelig pris.

Publisert:
  • Kine Hult