– Er veldig bra at folk får se hverdagen vår

Tonje Bech Stray og André Mørch hadde med seg et kamera på slep da de var på ordenspatrulje i Kristiansand.

Publisert:
Torsdag kan du se Tonje Bech Stray og André Mørch i den nye tv-serien «Lov og orden». Foto: TVNorge.

Torsdag er det premiere på den nye tv-serien «Lov og orden». Serien er basert på samme konsept som helsedokumentaren «På Liv og død» som har gått i to sesonger på TVNorge.

Se filmklipp fra programmet nedenfor:

Filmet i Kristiansand

Nå er det politiet som åpner dørene for kameraene. Gjennom 24 timer har 35 tv-team fulgt norsk politi gjennom en hel dag på jobb. En fredagskveld i september ble en kameramann fra TVNorge med Tonje Bech Stray og André Mørch fra Kristiansand politistasjon på en titimers kvelds- og nattevakt.

– Det var et vanlig ordensoppdrag som man ofte har i helgene når det er mye folk ute i byen, forteller Mørch.

Da serien ble spilt inn jobbet de begge i forebyggende avdeling. Mørch har nå byttet jobb, og er i utrykningspolitiet, mens Tonje Bech Stray fremdeles er i samme jobb.

- LES OGSÅ: Dette kan du gjøre i vinterferien!

- LES OGSÅ: KELVIN slipper singel: – Handler om å være litt høy på musikk

- LES OGSÅ: Vennesla-elever spiller i Kilden: – Vi føler oss litt profesjonelle

Da TVNorge ble med på vakt, hadde de to politibetjentene ekstra fokus på ungdom under 18 år.

– Vi kjørte en del rundt og snakket med ungdom og spurte hva de skulle den kvelden. Vi var i skateparken og i nedre del av Markens, forteller Mørch.

– Kommer inn tidlig

– Hvorfor snakker politiet med ungdom på denne måten?

– Vi kommer i kontakt med ungdom som er på vei mot et feilskjær. Når vi kommer inn på et tidlig tidspunkt kan vi forhindre det feilskjæret, svarer André Mørch.

- Det er veldig bra at folk får se hverdagen vår, mener Tonje Bech Stray og André Mørch. Foto: Eva Myklebust. – Det er veldig bra at folk får se hverdagen vår, mener Tonje Bech Stray og André Mørch. Foto: Eva Myklebust.

– Jeg har fått tilbakemeldinger fra ungdom som sier at det var en samtale med politiet som skulle til for at de snur og skjønner at det de holder på med ikke er det de vil. De våkner og skjønner at de er på feil side, legger Tonje Bech Stray til.

– Hvordan var det å ha en kameramann med på jobb?

– Vi var litt spente, men vi merket at han var veldig profesjonell. Han hadde filmet for «Nattpatruljen» før, og visste hva han skulle gjøre. Det var betryggende. Utover kvelden tenkte vi nesten ikke på at han var der, forteller politibetjentene.

De er positive til serier som Lov og Orden og Nattpatruljen som gir et innblikk i hvordan politiet jobber.

- LES OGSÅ: Dette kan du gjøre i vinterferien!

- LES OGSÅ: KELVIN slipper singel: – Handler om å være litt høy på musikk

- LES OGSÅ: Vennesla-elever spiller i Kilden: – Vi føler oss litt profesjonelle

– Det er veldig bra at folk får se hverdagen vår. Politiet jobber med et veldig bredt spekter av oppgaver, men vanlige folk møter bare en liten del av politiet når de har blitt frastjålet noe eller blir stoppet i trafikkontroll. Politiet jobber med så mye mer enn bare det, sier Tonje Bech Stray.

– Spennende utfordring

Politistasjonssjef ved Kristiansand politistasjon, Ole Hortemo, opplyser at ledelsen måtte ta noen runder før de sa ja til TVNorge.

– Vanligvis er vi veldig restriktive med å gi innsyn i hvordan vi jobber, særlig på grunn av utfordringen med taushetsbelagte opplysninger. Da vi så nærmere på konseptet og fikk garantier om at de ikke skulle røpe taushetsbelagt informasjon, så vi på det som en spennende utfordring.– Hva slags forventninger har du til programmet?

– Vi håper at det kan gi et realistisk bilde av måten vi jobber på, og de utfordringene vi møter, og at folk ser at det er et samfunnsnyttig arbeid vi driver med. Vi håper at dette kan bidra til et positivt omdømme for politiet og hvordan folk ser på oss.

<section class="widget relatedContents stories noPrint span5 left"<header class="header"</header</section>

Publisert:

Vi ble med byens voktere på jobb

Det blir fort sent, kaldt og utfordrende, likevel velger Natteravnene å gå byen trygg. De er ikke mange, men de blir sett.

Publisert: