Garcia tar over lokalene til Basil & Co i Stavanger øst

Garcia har holdt til på Forus i 15 år. Nå kommer konseptet til Østre Bydel.

Oppdatert:
Kristian Sevland (t.v.) og Anders Marcussen gleder seg til å ta over de tidligere lokalene til Basil & Co.

– Her blir det spansk, italiensk og fransk mat. Mat inspirert av Middelhavet, sier daglig leder i Garcia, Kristian Sevland.

Han har drevet Garcia ved golfbanen på Sola siden 2003.

Garcia Restauranter hadde Basil & Co som kunder, og var ikke i tvil om at de ville overta lokalet da den italienske restauranten gikk konkurs.

LES OGSÅ: Byas erfarer: Restaurant gjenåpner trolig etter konkurs

Østre bydel er en livlig og ung bydel, synes Sevland.

– Denne restauranten har livets rett, og er veldig flott. Vi kommer til å gjøre noen endringer, det vil blant annet bli servering fra bordene og større uteservering.

Sevland vil ikke avsløre hvor mye penger de vil bruke på den nye restauranten.

Bli Byas Kompis og få laveste pris på alle arrangement på Folken (annonse)

– Riktig å satse nå

Med seg på laget har han konsernkjøkkensjef Anders Marcussen, som har jobbet som kokk i rundt 18 år. De har begge troen på at restauranten åpner på riktig tid.

– Vi har stor tro på konseptet, og følte det var riktig å satse nå, sier Sevland.

De har valgt å slå seg ned i en bydel hvor det finnes noen spisesteder fra før. De ser på konkurranse som noe positivt.

– Jo mer folk, jo kjekkere er det. Folk avler folk. Vi vil være med å lage et miljø, gjøre det interessant, sier Sevland.

Åpner i løpet av sommeren

Østre bydel er ikke den eneste plassen hvor Garcia åpner i løpet av året - de skal også flytte inn i eksisterende serveringslokaler i Stadionparken på Hinna.

Sevland og Marcussen gleder seg til å åpne restauranten på Storhaug, og leter etter riktige folk til å drive den.

– Det er vanskelig å si når vi kommer til å åpne, men vi håper å åpne før eller i løpet av sommeren, sier Sevland og smiler.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Nå har grønnsaksdrømmen til Kamil gått i oppfyllelse

LES MER:

Take away-restaurant i Pedersgata har stengt dørene

LES MER:

Leticia og Eirik vil leve av å selge tacolefser

LES MER:

Akropolis og Kuro Sushi åpner igjen

Publisert:
Oppdatert:

Stavanger-restauranten utvider: – Vi ønsker å være den lille kafeen som du finner i sydlige strøk

Garcia har hatt utvidelsesplaner på blokka i halvannet år. Nå skjer det.

Oppdatert: