Åpner i vår: – Tror det er behov for dette i Stavanger

Mannen bak Del Mar, Valentinos og Opera åpner bar i Østervåg, og vil by på kaffe, mat og alkohol.

Publisert:
Litt arbeid gjenstår før det er klart til åpning.

– Det blir fantastisk. Nesten som en fransk balkong, sier daglig leder Reza Jiktaji.

I lokalene i Østervåg 41 viser han hvordan gjestene skal kunne sitte og se ned på gata fra store vinduer. Før holdt frisørsalongen Kaaral til i lokalet, som nå nå får en skikkelig forvandling.

– Det er en veldig bra beliggenhet. Her går all slags folk fram og tilbake. Vi er også nær Fargegata, sier Jiktaji.

Det er lagt nytt gulv bort til veggen, og det skal komme store vinduer som gir utsikt over gata under.

Mat hele dagen

Han håper likevel å kunne by på noe litt annet enn andre barer i byen når han og partner Tom Haugvaldstad åpner en gang i vår.

– Det skal bli en kaffebar, og vi skal servere mat i hele åpningstiden. I tillegg til alkohol, sier den erfarne bar-eieren.

LES MER:

Kraftig vekst i salget av alkoholfri drikke i 2021

Planen er å ha åpent fra klokken 10 til 24 på hverdager, og forhåpentligvis til klokken 2 om natta i helgene.

– Mange stenger matserveringen klokken 22. Vi tenker kanskje noen vil ha noe til ølen sin etter det også. Jeg tror det er behov for dette i Stavanger, sier Jiktaji.

Den nye kaffebaren kommer mellom Blyge Harry og Frk. Pil.

På menyen vil det bli pizza, sandwicher, marinert kjøtt, supper, omeletter, og en del vegetariske alternativer. Han lover også studentrabatt.

– Vi vil også samarbeide med naboene våre, for eksempel Blyge Harry. Folk skal kunne sitte der, men få bestille mat av oss, sier Jiktaji.

LES MER:

Ny restaurant har åpnet i Pedersgata: – Dette er bare sykt kjekt

Retro-stil

Han har vært i utelivsbransjen i 30 år, og drevet flere barer med ulike konsept i Kirkegata 36. Valentinos, Konsept, Del Mar, Opera og Påfyll er nok kjente navn for mange.

– Nå vil jeg ha en jobb jeg kan ha på dagtid. Jeg elsker å lage mat, så det skal jeg gjøre. Så kan andre få jobbe om kvelden, sier han.

Reza Jiktaji ser fram til å gå hjem til vanlig tid, etter mange år i utelivsbransjen.

Det blir heller ikke helt samme partyfaktor i Østervåg som på de tidligere utestedene hans.

– På dagtid vil det blir en plass man kan gå med familien. Det blir heller ikke dansegulv om kvelden, men et rolig sted man kan gå for en drink.

Navnet vil han ikke røpe ennå.

– Men det blir interiør i 60–70-tallsstil, med plass til rundt 100 gjester.

LES MER:

Restaurantkjeden satser i Sandnes: Her blir det bar, takterrasse og restaurant

LES MER:

Sjekk oversikten: Dette er takeaway-favorittene i Stavanger og Sandnes

LES MER:

Restauranten «ingen» har hørt om topper takeaway-liste

Publisert:

Nytt konsept på Storhaug: – Noe måtte gjøres

– Alle bydeler bør ha en nabolagspub, mener daglig leder for utestedet som nå heter Storhaug Sportsbar.

Oppdatert: