På lørdag blir det ny byfest i Sandnes

I helga kan du danse, spise, se og høre deg gjennom seks kvartaler i Sandnes sentrum.

Oppdatert:
Den 7. september arrangeres byfesten i Sandnes for tredje gang. Her fra byfesten i fjor.

– Dette har vært en stor suksess tidligere år, så det var klart vi skulle ha en ny byfest, sier daglig leder i Sandnes sentrum og prosjektleder for byfesten, Edle Kathrine Strømland Torkelsen.

På lørdag venter sentrumsforeningen og kommunen opp mot 10.000 gjester til Langgata.

Det blir moteshow, turnoppvisning, streetfood, dans, livemusikk, kakesalg, skumparty, stand up... ja, du finner det meste.

– Programmet er stappfullt, sier Torkelsen.

Se program i faktaboks under.

Fra byfest til kulturnatt

Byfesten ble arrangert for første gang i 2017, da som en markering av den kjærkomne oppgraderingen som gågata hadde fått.

Siden festen ble så godt mottatt, ønsket både politikere og næringsliv å holde arrangementet ved like. Årets byfest er den tredje i rekken og Sandnes kommune setter av 400.000 kroner til arrangementet.

– Hvert kvartal får 20.000 kroner hver, så er det opp til næringslivet å bestemme hva de har lyst til å gjøre, sier arrangementansvarlig i Sandnes kommune, Børre Jacobsen.

I tillegg utfordrer kommunen utelivsbransjen til å by på livemusikk gjennom kvelden. Da glir byfesten over i «kulturnatt», som ble testet ut for første gang i fjor.

Det nye rådhuset i Sandnes ble åpnet av ordfører Stanley Wirak i februar. Nå skal byfesten farges i samme drakt som fasaden til nybygget.

Ny Sandnes-farge

Tidligere år har byfesten farget Sandnes sentrum lilla og hvit. I år får sentrumsfesten et nytt design.

– Sandnes har en rik teglstein-historie. Den rustrøde fargen preger også det nye rådhuset, så i år blir byfesten dekorert etter den gamle Sandnes-fargen, sier Jacobsen.

Og ja, tredje året på rad betyr også tradisjon.

– Byfesten er absolutt kommet for å bli. Neste år fyller blant annet Sandnes kunst- og kulturhus 20 år og Sandnes symfoniorkester 125 år, så vi har noen ideer til neste års fest allerede, sier Jacobsen.

Publisert:
Oppdatert:

Kjekke ting du kan gjøre i helga

Du trenger ikke være redd for ei kjedelig helg. Det er nemlig en røys med kjekke ting som skjer!

Oppdatert: