Politiet: – Et av de beste russetreffene noensinne

Slik oppsummerer politiet årets russehelg i Kongeparken. Fire russ som ble innlagt med GHB-overdose er utskrevet fra sykehuset.

Publisert:
  • Julie Teresa Olsen
Russen fikk i seg nok alkohol, men politiet opplevde lite bråk og problemer.

– Dette må vel være en av de beste Kongeparken-helgene noensinne, mener operasjonsleder Henning Andersen når han skal oppsummere årets store begivenhet for 14.000 russ.

– Årets russ virker til å være av den snille og gode sorten, så er det alltid noen få som greier å ødelegge for helhetsinntrykket, legger Andersen til.

LES MER:

LES OGSÅ: Hit kommer 14.000 mennesker i helga

Han sier politiet er svært godt fornøyd med avviklingen av årets Landstreff.

– Sett ut fra antall oppdrag og tilbakemeldinger til politiet, er helhetsinntrykket at dette har gått veldig fint for seg. Det er som vanlig mye alkohol, men vi har sluppet unna den verste flatfylla, sier Andersen.

Russen fikk en våt start på russehelgen, men lørdag ble været betrakelig bedre.

Utskrevet fra sykehuset

Landstreffet oppsummert i tall fra politiet ser slik ut:

Syv tatt for bruk av narkotika, hvorav fire ble sendt til sykehus, to personer bortvist for ordensforstyrrelser og seks personer bortvist for å prøve å snike seg inn uten billett, ingen registrerte tilfeller med vold.

– Selve arrangementet er så godt innarbeidet at det hele glir litt av seg selv. Alle kjenner rollene sine og samarbeidet mellom politi, helse, arrangør og frivillige går utmerket, mener Andersen.

Fire russ er sendt til sykehus etter overdose av det narkotiske stoffet GHB i Kongeparken, men alle fire ble utskrevet igjen søndag, opplyser Stavanger universitetssykehus til Aftenbladet.

Ingen planer om å øke kapasiteten

– Inntrykket er at russen bare blir greiere og greiere for hvert år. Ingen voldshendelser når 14.000 russ er samlet, må være et godt bevis på dette.

Vi er veldig godt fornøyd med årets arrangement, sier Therese Oddsen, presseansvarlig for Landstreffet.
Narkotikahunder har patruljert parken hele helgen. Noe som resulterte i at til sammen sju russ ble pågrepet for bruk av narkotika.

– Det er sju for mange, men likevel vil jeg påstå at det er lite når 14.000 russ er samlet, sier Oddsen.

 Therese Oddsen, presseansvarlig for Landstreffet.

Landstreffet har fått kritikk for manglende tilrettelegning for rullestolbrukere. Noe Oddsen vil ta tak i til neste år.

– Vi ser jo at rullestolbrukerne helst vil være sammen med vennene sine og derfor må vi tilrettelegge for at de kan være der de andre er. Neste år vil vi inviterer ledsagere i forkant av Landstreffet slik at de kan gjøre seg kjent på området, forklarer Oddsen.

Året Landstreff med plass til 14.000 russ ble raskt utsolgt, men Kongeparken har ingen planer om å utvide kapasiteten.

– Alle som kommer hit skal ha en god opplevelse. Vi har ingen umiddelbare planer om å øke kapasiteten.

Publisert:

Politiet: – Et av de beste russetreffene noensinne

Slik oppsummerer politiet årets russehelg i Kongeparken. Fire russ som ble innlagt med GHB-overdose er utskrevet fra sykehuset.

Publisert:
  • Julie Teresa Olsen