What's Brewing-billettene rives bort: Etterlyser flere lokale gjester!
Halvveis til utsolgt i løpet av en halvtime. Og flesteparten av kjøperne er fra Oslo.
Ølfestivalen What's Brewing har på få år rukket å bli et av årets største høydepunkt for øl-interesserte. Og det merkes av festivalledelsen.
Billettene blir solgt ut raskere og raskere. Mens det i fjor tok 13 sekunder å selge ut 100 earlybird-billetter, forsvant de i år på kun tre sekunder(!).
– Helt ærlig hadde jeg regnet med at det ikke kom til å gå like fort som året før. Så går det så fort! Og det er det jo både utfordringer og fordeler med, sier festivalmedeier Andreas Melvær til Byas.
Ivrige festivalgjengere
– Fordelen er innlysende, og det er utrolig positivt at så mange vil gå på vår lille festival. Men utfodringen er at publikum kanskje ikke blir like sammensatt som vi ønsker, og at kun de som evner å planlegge et halvt år i forveien får kloa i billetter.
Ja, for da earlybird-billettene ble solgt ut så raskt, valgte What's Brewing å legge ut alle billettene like etter. I løpet av bare en halvtime var det solgt 700 billetter - av totalt 1900, forteller Melvær.
– Etter planen skulle de vanlige billettene ut for salg klokka 14, men det var ingen vits i å vente med det, hvis folk satt med kredittkortet i hånda og ville få det gjort, liksom. Vi har veldig mange ivrige festivalgjengere, humrer han.
- Sur & Bitter har vokst: – Nå har vi nådd den størrelsen vi ønsker å være
Vil ha flere lokale
Men aller helst skulle Melvær sett at det var en høyere andel lokale gjester. I fjor var 40 prosent fra Oslo. 30 fra Stavanger-regionen.
– Det er smigrende at det kommer mange tilreisende og folk fra hele verden. Men det er ikke ONS vi driver med heller. Aller kjekkest er det med de lokale som kommer, dem setter vi enormt stor pris på, sier han.
Én av grunnene til at What's Brewing er blitt så stort utenfor Rogalands grenser, er nok at det er staselige bryggerier med sjeldne dråper som kommer.
– Per nå har vi 30 bryggerier på lista, men jeg tipper det blir 35 når vi er ferdige. Og det er kun Lervig som er norsk. Det er fordi vi satser på øl som ikke er så lett tilgjengelig i Norge, som du ikke kan kjøpe i butikken eller på polet, og da er det naturlig ikke å ha så mange norske, sier han.
26 prosent fra Stavanger-regionen
Daglig leder Per Arne Alstad på Tou Scene håper også at det blir flere gjester fra Stavanger-regionen i år. Men når han sjekker statistikken så langt, torsdag ettermiddag, ser det ikke slik ut.
– Så langt er 10 prosent av kjøperne fra utlandet, flest fra Europa og litt fra USA. Bare 26 prosent er fra Stavanger-regionen akkurat nå. Tidligere har denne andelen ligget på rundt 30 prosent. Vi håper den ikke blir lavere enn det i år, sier han til Byas.
– Tadisjonelt er det slik at jo fortere billettene ryker, jo færre fra Stavanger-regionen får billetter. Og det er synd. Vi lager festival for Stavanger - ikke for resten av verden, understreker han.
- Nå er denne utelivs-trenden kommet til Stavanger
Disse 36 bryggeriene stiller på What's Brewing
Av dem er det kun Lervig som er norsk.
Relaterte artikler
- AKTUELTHer er bryggeriene som kommer til What’s Brewing5 ÅR SIDEN
- AKTUELTWhat’s Brewing: Dekorerer ølfestivalen med bilvrak fra knoksen5 ÅR SIDEN
- AKTUELTWhat’s Brewing avlyser: – Vi er ganske dårlige på smittevernregler3 ÅR SIDEN
- AKTUELTWhat’s Brewing: – Det er ingen selvfølge at vi kommer tilbake år etter år4 ÅR SIDEN
- AKTUELTWhat’s Brewing-underskudd på 700.000: – Vi har aldri hatt som mål å tjene oss rike3 ÅR SIDEN
- KULTURWhat’s Brewing snur: – Vi vil holde liv i tradisjonen3 ÅR SIDEN