Aktuelt

Reiser landet rundt for å lokke studenter til Kristiansand

UiA på turné for å rekruttere fremtidens studenter.

Oppdatert:
  • Håkon Netskar
Cecilie Celand vil hjelpe unge med å finne rett studie. Alle foto: Privat

Ceclina Celand går andreåret på opplevelsesbasert reiseliv på UiA. Hun ble overbevist om at UiA i Kristiansand var det riktige studievalget etter de besøkte skolen hennes.

Nå reiser hun selv rundt for å rekruttere nye studenter til UiA.

– Jeg valgte å bli studentambassadør fordi jeg vil hjelpe unge i den stressende perioden de går gjennom på videregående. Det er hele tiden mas om hva man skal bli når man blir «stor», og hva man skal studere, sier hun.

Mangel på informasjon da hun skulle begynne å studere, og å skape nye bekjentskap var grunnen til at Celand begynte som ambassadør.

– Jeg gikk selv rett fra videregående til videre utdanning, og husker at det var sinnssykt dårlig informasjon om hvilke muligheter man har. Jeg vil hjelpe så mange som mulig med dette. Dessuten er det en fin måte å engasjere seg utenfor studiet og en gyllen mulighet til å bli kjent med nye studenter, sier Celand.

– Folk finner på mye kult for å vise seg frem

- Mange som ikke vet hvor UIA ligger, blir overrasket at det ligger på Sørlandet, sier Celand.

– Vi fikk sinnssykt bra opplæring fra UiA før jeg dro på studentmesser. Vi fikk presentasjoner og omvisning fra de ulike fakultetene på campus. Man er ofte i de samme byggene hele tiden, så da jeg fikk se mini-sykehuset, Blackbox og musikkstudioene, fikk jeg et helt nytt syn på universitetet. Akkurat da kunne jeg ønske jeg var god til å synge eller noe, fordi det så helt rått ut, sier Celand

– Mange har ikke hørt om UiA

– Under presentasjoner fokuserer jeg på å vise alle studiemulighetene UiA faktisk tilbyr, og det er det aller meste. Ettersom det er et såpass nytt universitet, er det mange som ikke ikke har hørt så mye om det. Mange blir overrasket over hva vi kan tilby, forteller Celand.

Mange er bekymret over det at de ikke kommer til å bli kjent med nye folk

– Ellers forteller jeg om det bra studentmiljøet vi har, og at det er masse som skjer hele tiden, enten om det er arrangementer i byen eller om det er via aktiviteter etter skolen. Mange er bekymret om de kommer til å bli kjent med nye folk, og at det er skummelt å flytte for seg selv, så det er derfor viktig å betrygge de med at det absolutt ikke blir sånn, sier Celand.

Kutter Pepsi Max på UiA: – Dette blir trist i eksamensperioden

yy

Celand har opplevd størst interesse for lærer-, ingeniør- og sykepleierutdanningen, og mener det er målbevisste og utadvendte studenter som trekkes til UiA.

– Det merkes på de studentene som allerede studerer der. Alle er sykt imøtekommende, og gira på å bli kjent med nye studenter. Det som er så bra med UiA er at du blir lett venner med noen som studerer noe helt annet enn deg selv, sier Celand.

For tiden er Celand sammen med andre studentambassadører på besøk til ulike skoler i Vestfold for å holde presentasjoner der. Tidligere har hun vært på messeansvarlig i Stavanger, Kristiansand, Sandefjord og Bergen.

– Hver by har vært spennende på hver sin måte. Kristiansand var veldig gøy fordi her visste alle om oss, så det var mye trykk hele dagen. I Bergen var det derimot få som visste om oss, noe som gjorde at vi måtte jobbe mer for å få de innom standen, sier Celand.

– En veldig viktig jobb

Øyvind Andreas Strømme, rådgiver i kommunikasjonsavdelingen ved UiA, mener studentambassadørene gjør en veldig viktig jobb, både for UiA og for dem som vurderer å søke seg til skolen.

Allerede nå har de startet forberedelsene til neste år ved å evaluere rapporter fra årets messer. 1. september begynner de å søke etter nye ambassadører.

– Opplæringen foregår i oktober og november. Den går over to halve og tre hele dager, og studentene er da innom alle fakultetene for å få oversikt over studiene. De får også praktisk øving i typiske spørsmål.

Din ultimate guide til yoga i Kristiansand

Med nettbrett som veiledning

– Tydelig visuell profilering av logo og studietilbud er viktig. I tillegg har vi bilder fra campusene og studiesituasjoner, og iPads for å kunne veilede de besøkende direkte via nettsidene. Vi er ellers opptatt av å ha en helhetlig og tydelig visuell profil, som er lett gjenkjennelig.

For dem som ikke fikk være på utdanningsmessa i Kristiansand, er det er åpen dag på Universitetet i Agder onsdag 16. mars, hvor man også får mulighet til å snakke med studentene.

Publisert:
Oppdatert:

Kan man bli den nye Kygo på UiA?

UiA sine eksperter svarte på spørsmål i nettmøte på KRSby.

Oppdatert: