Dette kan du gjøre i helga

Her tør vi påstå at det er noe for enhver smak!

Publisert:
Det er ofte stinn brakke på markedene til Tou. På søndag inviteres det til vårmarked.

Denne guiden gjelder fra torsdag 2. mai til søndag 5. mai.

Ytringsfrihet - hvor går grensa?

Hva: Debatt++ Hvor: Sølvberget, Møteplassen, Stavanger sentrum Når: Torsdag, kl.18 - gratis, åpent for alle

I anledning den internasjonale dagen for pressefrihet 3. mai, inviterer Amnesty-gruppa i Stavanger til en kveld. Det blir blant annet debatt, musikalske innslag og foredrag.

Temaet for debatten er «ytringsfrihetens kår i en tid preget av netthets og trussel-kultur, hvor grensen for ytringsfrihet går og hvordan debattantene opplever det å ytre seg offentlig». Ellers kommer punkhop-bandet Pinnekjøtt og Ali Dorani aka Eaten Fish (satiretegner og fribykunstner), som skal ha et foredrag om sine tegninger.

Landstreff 2019

Hva: LS2019, nasjonalt russetreff Hvor: Kongeparken, Ålgård Når: Fredag - søndag

Kanskje ikke fullt så aktuelt hvis du ikke er russ, men vi i Byas/Aftenbladet kommer i alle fall til å være der! Så følg med, følg med!

Ellers er det litt av en lineup som har meldt ankomst: Karpe, Martin Garrix, Sigrid, Cezinando, Tiesto, Alan Walker, og Tinie Tempah - for å nevne noen!

Stand Up m/Ria Lina

Hva: Humor Hvor: Stavanger Sportscafé, Vågen, Stavanger Når: Fredag kl.20

Sportscaféen inviterer til standupkveld, med britiske headliner denne gangen: Ria Lina. Dørene åpner én time før.

ByBarn kulturfestival

Hva: Gøy for kidsa Hvor: Geoparken Når: Lørdag - søndag, kl. 12 - kl.15.

Kulturfestivalen ByBarn går av stabelen 4. - 5. mai, og denne gangen blir det en egen festivalcamp ved Geoparken. Det blir blant annet danseworkshop, konserter og ulike verksteder. Fullt program her!

Gratisvisning «En Søsters Kamp»

Hva: Dokumentar, gratisvisning Hvor: Odeon Kino, sal 7, Stavanger Når: Lørdag kl.12, dørene åpner 11.45

NRK Brennpunkt-dokumentaren «En søsters kamp» har du kanskje fått med deg. Hvis ikke, har du sjansen til å gjøre det nå - on the big screen! Dokumentaren er nominert til Gullruten i kategorien Beste dokumentar.

Etter visningen blir det en kort samtale med journalist/filmskaper Ali Akthar og hovedperson Mona Anita Espedal.

Senere på dagen arrangeres det minikonsert med Mareike Wang og Aleksander Flotve, til støtte for Mona Anita og hennes kamp for å oppnå rettferdighet (kl.14.30–15.00). Konserten er en del av Bybarn-festivalen i Geoparken.

Dokumentaren om Mona Anita Espedal fra Sandnes er nominert til Gullruten.

Northman Challenge

Hva: Hinderløp Hvor: Fra Ganddal til Sandnes sentrum Når: Lørdag, kl.09

Hvis du ønsker en fræsssk start på lørdagen: Northman challenge gir deg hele 50 hindre fordelt på 8,5 kilometer med slit mellom Ganddal og Sandnes sentrum. Du kan løpe alene eller som lag, men du må være påmeldt uansett.

Nasjonal strandryddedag

Hva: Rydding i naturen Hvor: Nærmeste strand! Når: Lørdag

Lørdag er det Strandryddedag over hele landet. Gjør en innsats for miljøet og dyrelivet, ta med pose og hansker og rydd unna den plastikken!

Kræsjkurs om hersketeknikker

Hva: Kurs Hvor: Sølvberget, Stavanger sentrum Når: Lørdag kl.14

Dette kurset kan være nyttig, både for deg som er blitt utsatt for disse teknikkene selv, som ønsker å vite hva det er og vil finne mer ut om hvordan de kan bekjempes. Og nei, du trenger ikke være medlem av Kvinnegruppa Ottar for å være med, understreker arrangøren.

Timewaves @Tribute

Hva: Metallkonsert Hvor: Tribute, Sandnes Når: Lørdag, kl.21.30, dørene åpner 20.00, 18 års aldersgrense

Timewaves kommer til Tribute igjen - men denne gangen som hovedband. Bandet fra Kristiansand er blitt et velkjent navn i norsk undergrunn, og er kjent som et live-band verdt å få med seg, lover arrangøren.

Annie @FriBar

Hva: Konsert Hvor: Fri Bar, Fargegata Når: Lørdag, kl.22

Dama som står bak pop-hits som «Heartbeat» og «Chewing Gum» er snart klar med sitt tredje album, og på lørdag kommer Annie til Stavanger og Fargegata. Stas!

Hester V75 @StavangerSportscafé

Hva: Releasekonsert Hvor: Stavanger Sportscafé, Vågen Når: Lørdag kl.21

Bergenserne i Hester V75 er klare med nytt minialbum, Dolce Vita. Albumet ble til i en vakker villa i Baschi, Italia, der vi tydelig merket hvordan digg rødvin, lokale råvarer og italiensk vertskap easy er den beste drivkraften man kan ha! Vi lever tross alt det søte liv, og det e dét vi ønsker å feire med dere i Stavanger 26. april, melder bandet selv på FB-eventet!

Tou Vårmarked

Hva: Brukt og håndlagt, kafé og sånt Hvor: Tou (tidligere Tou Scene), Stavanger øst Når: Søndag, kl.12

Tou sine markeder er alltid populære, og denne gangen inviteres det til vårmarked. Det blir - som vanlig - salg av design, kunsthåndverk og second-hand fra en rekke ulike selgere, lover arrangøren. Det blir selvfølgelig litt å bite i også, med åpen kafé og street food fra Fortou.

Fått med deg denne? Tako Fortou åpner snart, men eierne tenker allerede på noe nytt!

Noe du synes mangler? Del det med andre lesere i kommentarfeltet under.

Hver uke presenterer vi et utvalg av det som skjer i byene med i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjer innen tirsdag - til tips@byas.no!

Publisert:

Dette kan du gjøre i helga

Trolljegeren og Nordsjørittet skjer denne helga. Denne guiden er kanskje mest for deg som IKKE skal drive med det. Snakk om super-helg!

Oppdatert: